Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • DIVAT&STÍLUS
    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity
  • SZÉPSÉG
    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok
  • KERESD A NŐT
    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont
  • STYLELIFE
    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family
  • STYLE LOUNGE
  • STYLENEWS
    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények
  • STYLEHOME
Trendek:
Életstílus
Otthon & Design - Top10: így varázsolhatod ragyogóvá a vacsora asztalt karácsonykor

Top10: így varázsolhatod ragyogóvá a vacsora asztalt karácsonykor

Otthon & Design
Keresd a nőt! - Közös ügyünk az állatvédelem – portréinterjú  Dr. Vetter Szilviával

Közös ügyünk az állatvédelem – portréinterjú Dr. Vetter Szilviával

Keresd a nőt!
Stylelife - Nagy téli bakancslista – programok, amelyek felejthetetlenné teszik az ünnepi időszakot!

Nagy téli bakancslista – programok, amelyek felejthetetlenné teszik az ünnepi időszakot!

Stylelife
Divat & Stílus - Stílusiskola: karácsonyi outfitek fehérrel

Stílusiskola: karácsonyi outfitek fehérrel

Divat & Stílus
Stylelife - Mindent a cél érdekében -  Mindent a Bak jegyről

Mindent a cél érdekében - Mindent a Bak jegyről

Stylelife
Keresd a nőt! - Isten nem siet. Nem időkhöz kötött hanem szándékhoz

Isten nem siet. Nem időkhöz kötött hanem szándékhoz

Keresd a nőt!
Stylelife - Mi történik a héten? 2025.12.22-28.

Mi történik a héten? 2025.12.22-28.

Stylelife
Mobility - Luxus Elérhető Áron: Omoda 9 SHS Teszt

Luxus Elérhető Áron: Omoda 9 SHS Teszt

Mobility
Hírek - Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Hírek
Stylenews - 10 dolog, amit nem tudtál a Grincsről

10 dolog, amit nem tudtál a Grincsről

Stylenews
Stylelife - A kutya hirtelen kedvetlen, lassú, bújós? – A csendes betegségek láthatatlan jelei

A kutya hirtelen kedvetlen, lassú, bújós? – A csendes betegségek láthatatlan jelei

Stylelife
Keresd a nőt! - Minden rosszban, van valami jó

Minden rosszban, van valami jó

Keresd a nőt!
Keresd a nőt! - A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál

A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál

Keresd a nőt!
Gasztronómia - 10 kreatív és aranyos süti, amit el kell készítened idén karácsonykor

10 kreatív és aranyos süti, amit el kell készítened idén karácsonykor

Gasztronómia
  1. STYLELIFE
  2. Gasztronómia
  3. Szörényi Örs konyhája: Pácolt kacsamell

Szörényi Örs konyhája: Pácolt kacsamell

  • 2015. február 18.
  • Komment

A kacsa szerintem rendkívüli. Nem úgy, mint unalmas baromfi társai… Na jó! Egy frissen vágott tanyasi csirke levese, vagy rántott combja szintén remek, de valljuk be őszintén, a hétköznapokban egy jó kacsa veri a mezőnyt!

  Megosztás Küldés

Szörényi Örs konyhája: Pácolt kacsamell - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, pácolt kacsamell, recept, szörényi örs,

Egy közeli barátom lepett meg pár éve egy óriási kacsamellel. Gyönyörű volt és friss. Fél kiló volt egy fél mell. Karácsony környékén jártunk, így próbáltam valami odaillő receptet kitalálni. Mivel ez sikerült, hamar elfogyott az alapanyag. Így megkértem, hogy ha legközelebb a hentesénél jár, hozzon 4 db mellet. Gondoltam ebből kettőt elkészítek ismét, a többit beteszem a mélyhűtőbe. Aztán másnap megjelent 4 kg kacsamell filével. Gondoltam, hogy magának is vett, de mutatta, hogy a csomagtartóban van az ő része, kb. ugyanebben a nagyságrendben. Végül kiderült, hogy a félreértést az okozta, hogy egy mell az ugye két részből áll… Mindenesetre egy darabig nem kellett hoznia kacsamellet. Ebben az időszakban lehetőségem nyílt a kísérletezésre, így készítettem pl. kacsamell szalonnát, kacsamelles salátát, tésztát, stb. És akkor még nem is beszéltünk a kacsa többi részéről és a baromfiudvar többi képviselőjéről. Az a karácsony környéki recept végül egy citrusos-gyömbéres-zsályás pácolású kacsamell lett, amit most leírok:

Szörényi Örs konyhája: Pácolt kacsamell - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, pácolt kacsamell, recept, szörényi örs,

Citrushéjban pácolt kacsamell narancs chutney-val, párolt káposztával és burgonyakrokettel

Hozzávalók (4 személyre):

Kacsa és pác:

- 4 db kacsamell, kb. 200-300 gr-os

- 1 db narancs

- 1 db citrom

- 1 tk. friss gyömbér

- 2 gerezd fokhagyma

- 4 zsályalevél

- 1 tk. frissen őrölt bors

Szörényi Örs konyhája: Pácolt kacsamell - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, pácolt kacsamell, recept, szörényi örs,

Narancs chutney:

- 4 db narancs

- 1 fej lilahagyma

- 1 tk. friss gyömbér

- ½ kk. kardamom

- ½ kk. koriander

- ½ kk. római kömény

- ½ kk. kurkuma

- ½ kk. cayenne bors

- 2 ek. olívaolaj

- só

Szörényi Örs konyhája: Pácolt kacsamell - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, pácolt kacsamell, recept, szörényi örs,

Párolt káposzta:

- ½ fej lilakáposzta

- 1 fej vöröshagyma

- 2 ek. kristálycukor

- 2 ek. olívaolaj

- ½ tk.köménymag

- 2-3 babérlevél

- 1 ek. 10%-os ecet

- 500 ml vörösbor

- só

Burgonyakrokett:

- 500 gr burgonya

- 200 gr liszt

- 2 tojás

- ½ kk. őrölt szerecsendió

- ½ kk. őrölt bors

- só

- 100 gr zsemlemorzsa

Szörényi Örs konyhája: Pácolt kacsamell - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, pácolt kacsamell, recept, szörényi örs,
  
Szörényi Örs konyhája: Pácolt kacsamell - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, pácolt kacsamell, recept, szörényi örs,

Elkészítés:

1. Először bevagdosom a kacsamellek zsíros oldalát keresztbe. Vigyázni kell, hogy ne vágjunk bele a húsba, mert sütésnél kifolyik a hús leve. Burgonyahámozóval levágom a narancs és a citrom héját (vigyázva, hogy a fehér rész ne kerüljön bele) és a szeleteket vékony csíkokra vágom. A zsályaleveleket, a gyömbért és a fokhagymát is összeaprítom. A melleket egy zárható edénybe teszem, rászórom a fűszereket és ráfacsarom a narancs levét. Lefedem, és a hűtőbe teszem. Érdemes legalább egy éjszakát pihentetni.

2. A chutney-t régóta ismerem, de soha nem készítettem. Lekvárt sem főztem be, mivel körülöttem, a családban sokan megtették. És kaptam. A Chutney is egy lekvár, csak intenzívebb fűszerezésű és nem csak gyümölcsből áll. Kiváló kiegészítője a különböző húsoknak! Azzal kezdem, hogy levágom a narancsok héját, és a gerezdeket kivagdosom az elválasztó lemezek közül. Ez kicsit bonyolultnak tűnik, de az a lényeg, hogy kizárólag a tiszta narancs hús kerüljön felhasználásra. Egy edényt felforrósítok, beleöntöm az olívaolajat, ráteszem a csíkokra vágott lilahagymát és kicsit megfonnyasztom. Ráteszem a narancsot, hozzáteszem a fűszereket és kis lángon addig főzöm, ameddig lekvár állagú lesz. Érdemes ebből többet készíteni és eltenni a lekvárhoz hasonló módon!

3. A párolt káposztát hagyományos módon készítem: kacsazsíron karamellizálom a cukrot, rádobom a felszeletelt káposztát, megsózom és rászórok köménymagot. Lefedve párolom. Ha elpárolgott a leve, felöntöm egy kis borral. Kb. fél óráig párolom, a borral mindig pótolom az elillant levet. Azt szeretem, ha a káposzta nem teljesen puha, azaz nem plöttyedt és nincs lé alatta.

4. A burgonyakrokettel az a helyzet, hogy sokszor hallottam és olvastam, hogy sokan szeretnének krokettet készíteni, de mivel bonyolult, inkább megvásárolják a mélyhűtött verziót. Hát, aki készített már krumplipürét és panírozott már húst, vagy zöldséget, annak nem lesz nehezebb dolga a krokettnél sem!  Csak megtisztítom a krumplit és felkockázva felteszem főzni, enyhén sós vízben. Amikor megfőtt, leszűröm és hagyom kicsit hűlni. Krumplinyomóval áttöröm és hozzáadom a felvert tojásokat, fűszereket. Jól formázhatóvá kell válnia. Ha túl lágy, hozzáadok egy kis lisztet, ha túl kemény, akkor egy kis tejet. Kis golyókat formázok belőle, vagy a klasszikus rudacskákat, majd bepanírozom; liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben. Ezt követően kisütöm őket, forró, bő olajban.

5. A kacsamelleket kiveszem a pácból és kissé letörölgetem. Egy felhevített, fém nyelű serpenyőbe belehelyezem a bőrös felével lefelé, és kb. 2-3 percig sütöm, majd átfordítom és a másik oldalát is 2-3 percig pirítom, mindezt erős-közepes lángon Ezt követően beteszem a 170 fokos sütőbe és kb. 15 percig ott is hagyom.

6. Tálaláskor a kacsamelleket nem túl vékonyan felszeletelem és ráhelyezem a tányérra. A párolt káposztát a hús mellé egy kisebb halomba, a chutney-t pedig kis edényben teszem a tányérra. És adjunk helyet a kroketteknek is!

Otthon kétféleképpen sütöm meg a melleket: magamnak rosé, azaz a fenti módon, a gyerekeknek pedig kicsit jobban átsütöm, kb. 20-30 percig.

Szörényi Örs konyhája: Pácolt kacsamell - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, pácolt kacsamell, recept, szörényi örs,

Szörényi Örs

  • gasztronómia pácolt kacsamell recept szörényi örs

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Megosztás Küldés

Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    10 kreatív és aranyos süti, amit el kell készítened idén karácsonykor - Stylelife, divat, életmód, stílus
    10 kreatív és aranyos süti, amit el kell készítened idén karácsonykor
    • Stylelife
    Fűszeres italok karácsonyra házilag - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Fűszeres italok karácsonyra házilag
    • Stylelife
    10 különleges forró csoki
    A tökéletes téli édesség: gőzgombóc recept
    Heti top 10A hét legjobb írásai
    Egy igazi apának a családja az első - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Egy igazi apának a családja az első
    • Keresd a nőt!
    Ahhoz, hogy rátalálj a megfelelő emberre, először neked kell megfelelővé válnod - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Ahhoz, hogy rátalálj a megfelelő emberre, először neked kell megfelelővé válnod
    • Keresd a nőt!
    Mindent a cél érdekében -  Mindent a Bak jegyről - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Mindent a cél érdekében - Mindent a Bak jegyről
    • Stylelife
    30 romantikus vígjáték téli estékre
    A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál
    Tippek, hogyan ne agyalj
    5 nosztalgikus fekete-fehér film karácsonyra
    6 fajta meditációs gyakorlat
    Amire a nő harmincon túl valójában vágyik
    Top10: tippek a karácsonyi ajándékok stílusos becsomagolásához

    Kapcsolódó cikkek

    10 kreatív és aranyos süti, amit el kell készítened idén karácsonykor

    10 kreatív és aranyos süti, amit el kell készítened idén karácsonykor

    Fűszeres italok karácsonyra házilag

    Fűszeres italok karácsonyra házilag

    10 különleges forró csoki

    10 különleges forró csoki

    A tökéletes téli édesség: gőzgombóc recept

    A tökéletes téli édesség: gőzgombóc recept

    Paradicsomos galette

    Paradicsomos galette

    Kihagyhatatlan őszi Martini recept

    Kihagyhatatlan őszi Martini recept


    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legfrissebb cikkek
    Divat & Stílus
    Szépség
    Életmód
    Otthon & Design
    Stylelife

    DIVAT&STÍLUS

    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity

    SZÉPSÉG

    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok

    KERESD A NŐT

    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont

    STYLELIFE

    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family

    STYLE LOUNGE

    STYLENEWS

    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények

    STYLEHOME

    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • DIVAT&STÍLUS
      • Hírek
      • Stílusiskola
      • Celebrity
    • SZÉPSÉG
      • Smink
      • Bőrápolás
      • Hajápolás
      • Illatok
    • KERESD A NŐT
      • Fesztelen mindennapok
      • Lélekhangok
      • Férfi szemmel
      • Szívvonal
      • Férfiszempont
    • STYLELIFE
      • Gasztronómia
      • Otthon & Design
      • Egészség
      • Fitness
      • Stylebusiness
      • Utazás
      • Esküvő
      • Stylekids
      • Style family
    • STYLE LOUNGE
    • STYLENEWS
      • Aktuális
      • Interjúk
      • Mobility
      • Style ART
      • Kultúr-kitérő
      • Rendezvények
    • STYLEHOME
    • MENSTYLE.HU