Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • DIVAT&STÍLUS
    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity
  • SZÉPSÉG
    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok
  • KERESD A NŐT
    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont
  • STYLELIFE
    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family
  • STYLE LOUNGE
  • STYLENEWS
    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények
  • STYLEHOME
Trendek:
Életstílus
Keresd a nőt! - Ajándék

Ajándék

Keresd a nőt!
Otthon & Design - Top10: így varázsolhatod ragyogóvá a vacsora asztalt karácsonykor

Top10: így varázsolhatod ragyogóvá a vacsora asztalt karácsonykor

Otthon & Design
Keresd a nőt! - Közös ügyünk az állatvédelem – portréinterjú  Dr. Vetter Szilviával

Közös ügyünk az állatvédelem – portréinterjú Dr. Vetter Szilviával

Keresd a nőt!
Stylelife - Nagy téli bakancslista – programok, amelyek felejthetetlenné teszik az ünnepi időszakot!

Nagy téli bakancslista – programok, amelyek felejthetetlenné teszik az ünnepi időszakot!

Stylelife
Divat & Stílus - Stílusiskola: karácsonyi outfitek fehérrel

Stílusiskola: karácsonyi outfitek fehérrel

Divat & Stílus
Stylelife - Mindent a cél érdekében -  Mindent a Bak jegyről

Mindent a cél érdekében - Mindent a Bak jegyről

Stylelife
Keresd a nőt! - Isten nem siet. Nem időkhöz kötött hanem szándékhoz

Isten nem siet. Nem időkhöz kötött hanem szándékhoz

Keresd a nőt!
Stylelife - Mi történik a héten? 2025.12.22-28.

Mi történik a héten? 2025.12.22-28.

Stylelife
Mobility - Luxus Elérhető Áron: Omoda 9 SHS Teszt

Luxus Elérhető Áron: Omoda 9 SHS Teszt

Mobility
Hírek - Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Hírek
Stylenews - 10 dolog, amit nem tudtál a Grincsről

10 dolog, amit nem tudtál a Grincsről

Stylenews
Stylelife - A kutya hirtelen kedvetlen, lassú, bújós? – A csendes betegségek láthatatlan jelei

A kutya hirtelen kedvetlen, lassú, bújós? – A csendes betegségek láthatatlan jelei

Stylelife
Keresd a nőt! - Minden rosszban, van valami jó

Minden rosszban, van valami jó

Keresd a nőt!
Keresd a nőt! - A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál

A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál

Keresd a nőt!
Gasztronómia - 10 kreatív és aranyos süti, amit el kell készítened idén karácsonykor

10 kreatív és aranyos süti, amit el kell készítened idén karácsonykor

Gasztronómia
  1. STYLELIFE
  2. Gasztronómia
  3. Pink álom - cékla minden mennyiségben

Pink álom - cékla minden mennyiségben

  • 2018. február 05.
  • Vörös Eszter Vörös Eszter
  • Komment
  Megosztás Küldés

 

4. Sült céklás egytálétel

2 db cékla

1 egész csirkemellfilé

2 gerezd fokhagyma

3-5 kanál olívaolaj

1 ek vörösborecet

15 dkg barna rizs

fél csokor petrezselyem

fél csokor kapor

só, bors

Pink álom - cékla minden mennyiségben - STYLELIFE - Gasztronómia - cékla, friss receptek, gasztronómia,

A barna rizst dupla adag sós vízben fedő alatt tedd fel takarékon főni, közben pedig csomagold alufóliába a céklákat és 200 fokon süsd meg őket (kb fél óra). A rizst, miután elfőte a levét, takard le egy konyharuhával, a céklákat az alufólia eltávolítása után hámozd meg, és vágd vékony csíkokra. A csirkemellet szintén vágd vékony csíkokra, locsold meg olívaolajjal, keverd össze zúzott fokhagymával, sóval és borssal, majd serpenyőben pirítsd meg a szeleteket. Egy tálba rétegezd a barna rizst, helyezd rá a cékla- és a csirkemellcsíkokat, locsold meg 1 ek vörösborecettel, olívaolajjal, és szórd meg friss petrezselyemmel, esetleg kaporral. Langyosan még ízletesebb.

5. Céklás-kecskesajtos rizottó

2 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

ízlés szerint zeller

50 dkg rizs

1 liter húsleves (lehet kicsit több is, szükség esetén kockából is készíthetjük)

1-1,5 dl száraz fehérbor vagy száraz vermut

10 dkg vaj

 3 evőkanál olívaolaj

 só, frissen őrölt bors

1 nagyobb cékla

15 dkg kecskesajt

5-10 dkg kockázott bacon szalonna

Pink álom - cékla minden mennyiségben - STYLELIFE - Gasztronómia - cékla, friss receptek, gasztronómia,

A 2 fej vöröshagymát és a 4 gerezd fokhagymát vágd apróra és olívaolajon és dinszteld meg őket. A rizst öntsd hozzá a hagymához, kevergesd, amíg átlátszóvá válik, majd öntsd hozzá a bort. Ha az alkohol elillan, a lángot vedd takarékra, és öntsd fel merőkanalanként egy kis húslével. Kevergetés mellett egészen addig ismételd a műveletet, míg az alaplé elfogy és a rizsszemek kb. 20 perc után meg nem puhulnak. Ekkor a lángról levéve, keverd össze 10 dkg vajjal, és fedő alatt pihentesd, amíg a céklát elkészíted. A céklát az előző recepthez hasonlóan csomagold alufóliába, és 200 fokon süsd puhára (fél-1 óra). Tisztítsd meg a héjától, vágd apró kockákra a kecskesajttal együtt és keverd a kész rizottóhoz őket. Tálaláskor a maximális íz érdekében szórd meg pirított bacon kockákkal is.

6. Húszperces céklatorta

4 db közepes méretű cékla /kb. 20dkg/

1 bögre cukor/édesítőszer

2 db tojás

2 bögre liszt /egyik helyettesíthető rizsliszttel/

1 csomag sütőpor

10dkg olvasztott vaj /vagy fél bögre olaj/

tetszés szerint dió/mandula

1 alma

1 citrom

fahéj, ízlés szerint

Pink álom - cékla minden mennyiségben - STYLELIFE - Gasztronómia - cékla, friss receptek, gasztronómia,

Hámozd meg és kockázd fel a céklát, majd főzd puhára, és robotgépben aprítsd össze. Válaszd szét  a tojásokat, a két sárgáját keverd össze a cukorral és a folyékonyra olvasztott vajjal. A cukros keverékhez add hozzá a céklás krémet, majd a sütőporos lisztet, az egy csipet sóval keményre vert tojásfehérjét, az aprított diót/mandulát is. Óvatosan keverd össze, és a kész masszát öntsd kivajazott tortaformába. A meghámozott almát és citromot vágd apró kockákra, forgasd őket fahéjba, és szórd meg velük gazdagon a tésztát. Végül kivajazott formában 30 perc alatt közepes lángon süsd készre.

Előző
2 / 2. oldal

  • cékla friss receptek gasztronómia

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Megosztás Küldés

Vörös Eszter

Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    10 különleges forró csoki - Stylelife, divat, életmód, stílus
    10 különleges forró csoki
    • Stylelife
    Paradicsomos galette - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Paradicsomos galette
    • Stylelife
    Az ősz kedvence - Szilvás pite (recept)
    Sült csokoládékrémes tart
    Heti top 10A hét legjobb írásai
    Egy igazi apának a családja az első - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Egy igazi apának a családja az első
    • Keresd a nőt!
    Ahhoz, hogy rátalálj a megfelelő emberre, először neked kell megfelelővé válnod - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Ahhoz, hogy rátalálj a megfelelő emberre, először neked kell megfelelővé válnod
    • Keresd a nőt!
    Mindent a cél érdekében -  Mindent a Bak jegyről - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Mindent a cél érdekében - Mindent a Bak jegyről
    • Stylelife
    30 romantikus vígjáték téli estékre
    A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál
    Tippek, hogyan ne agyalj
    6 fajta meditációs gyakorlat
    Amire a nő harmincon túl valójában vágyik
    Top10: tippek a karácsonyi ajándékok stílusos becsomagolásához
    Az almaecet 8 jótékony hatása

    Kapcsolódó cikkek

    10 különleges forró csoki

    10 különleges forró csoki

    Paradicsomos galette

    Paradicsomos galette

    Az ősz kedvence - Szilvás pite (recept)

    Az ősz kedvence - Szilvás pite (recept)

    Sült csokoládékrémes tart

    Sült csokoládékrémes tart

    Ha ősz, akkor csakis sütőtök

    Ha ősz, akkor csakis sütőtök

    Őszi lélekmelegítő ital

    Őszi lélekmelegítő ital


    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legfrissebb cikkek
    Divat & Stílus
    Szépség
    Életmód
    Otthon & Design
    Stylelife

    DIVAT&STÍLUS

    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity

    SZÉPSÉG

    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok

    KERESD A NŐT

    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont

    STYLELIFE

    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family

    STYLE LOUNGE

    STYLENEWS

    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények

    STYLEHOME

    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • DIVAT&STÍLUS
      • Hírek
      • Stílusiskola
      • Celebrity
    • SZÉPSÉG
      • Smink
      • Bőrápolás
      • Hajápolás
      • Illatok
    • KERESD A NŐT
      • Fesztelen mindennapok
      • Lélekhangok
      • Férfi szemmel
      • Szívvonal
      • Férfiszempont
    • STYLELIFE
      • Gasztronómia
      • Otthon & Design
      • Egészség
      • Fitness
      • Stylebusiness
      • Utazás
      • Esküvő
      • Stylekids
      • Style family
    • STYLE LOUNGE
    • STYLENEWS
      • Aktuális
      • Interjúk
      • Mobility
      • Style ART
      • Kultúr-kitérő
      • Rendezvények
    • STYLEHOME
    • MENSTYLE.HU