Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • DIVAT&STÍLUS
    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity
  • SZÉPSÉG
    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok
  • KERESD A NŐT
    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont
  • STYLELIFE
    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family
  • STYLE LOUNGE
  • STYLENEWS
    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények
  • STYLEHOME
Trendek:
Életstílus
Stylelife - Mi történik a héten?  2025.11.17-23.

Mi történik a héten? 2025.11.17-23.

Stylelife
Divat & Stílus - Stílusiskola: így viselj ősszel garbókat

Stílusiskola: így viselj ősszel garbókat

Divat & Stílus
Mobility - Oldschool – Az Új Toyota Land Cruiser

Oldschool – Az Új Toyota Land Cruiser

Mobility
Keresd a nőt! - Szárnyalva szeretni

Szárnyalva szeretni

Keresd a nőt!
Gasztronómia - Sült csokoládékrémes tart

Sült csokoládékrémes tart

Gasztronómia
Keresd a nőt! - A férfiak szeretik az okos nőket. Vagy mégsem?

A férfiak szeretik az okos nőket. Vagy mégsem?

Keresd a nőt!
Egészség - Hogyan küzdd le a szorongást jógával

Hogyan küzdd le a szorongást jógával

Egészség
Gasztronómia - Mézédes Extraságok : Három különleges méz fajta

Mézédes Extraságok : Három különleges méz fajta

Gasztronómia
Stylelife - A spirituális utazásod attól lesz szép, hogy elfogadod a hibáidat

A spirituális utazásod attól lesz szép, hogy elfogadod a hibáidat

Stylelife
Divat & Stílus - Beszélgetés Varga Annamáriával, a Spycraft alapítójával

Beszélgetés Varga Annamáriával, a Spycraft alapítójával

Divat & Stílus
Stylenews - A Gordon Ramsay Restaurants Global és a Dorothea Hotel, Budapest, Autograph Collection stratégiai együttműködést kötött


A Gordon Ramsay Restaurants Global és a Dorothea Hotel, Budapest, Autograph Collection stratégiai együttműködést kötött


Stylenews
  1. STYLENEWS
  2. Rendezvények
  3. Nyári Foodie-kalauz Mautner Zsófival: ehető...

Nyári Foodie-kalauz Mautner Zsófival: ehető gyomnövényekkel indult a MOM Park Gasztro Napok

  • 2017. június 09.
  • Komment

Négy napig az ínyenceké a MOM Park – a Gasztro Napok nyitóeseményén Mautner Zsófi vezetésével megtudhattuk, hogy mik az idei nyár legizgalmasabb alapanyagai a konyhánkban.

  Megosztás Küldés

A kerekasztal-beszélgetés meghívott vendégei, Nagy Tamás, a Villa Bagatelle és a Bagatellini séfje, Babits László, a Wasabi Running Sushi & Wok séfje és Kamocsay-Beh Mariann, a Bazsalikomoskert alapítója, a frissítő nyári fogások titkát és a legújabb gasztrotrendek témakörét fejtegették.

Nyári Foodie-kalauz Mautner Zsófival: ehető gyomnövényekkel indult a MOM Park Gasztro Napok - STYLENEWS - Rendezvények - gasztronómia, mautner zsófi, mom park,

A délelőtt során előkerültek a különleges, superfoodként aposztrofált növények és ehető virágok, amelyek nem csak megfűszerezik ételeinket, de számtalan jótékony élettani hatásuk mellett a tálalást is magasabb szintre emelik.

A nagymamák kedvence

„Magyarországon nagy múltra tekint vissza és már-már mainstream növénynek számít, de a külföldi látogatóim mindig rácsodálkoznak a mi bodzás ételeinkre, italainkra” – mondta Zsófi.  – Szerencsére azoknak sem kell kétségbe esniük, akik lemaradtak a virágzásáról, hiszen a kékre érett bogyókat is tudjuk hasznosítani a konyhában: ugyanúgy készíthető belőle szörp, vagy lekvár, de húsok mellé is kiváló.” – tette hozzá a népszerű gasztroblogger.

Egy elfeledett csodanövény

Tamás, a Bagatellini fiatal séfje egy méltatlanul elhanyagolt hozzávalóhoz nyúlt – pesztót készített csalánból, melyet vadhússal párosított. „A meleg nyári napokon, amikor egyre többet vagyunk a szabadban, különösen fontos kiemelni azokat az értékes alapanyagokat, amik mellett egy-egy kirándulás során számtalanszor elmegyünk – kezdte. – „A csalán nagyszerűen felhasználható omlettekbe, salátákba, vagy akár főzeléket is készíthetünk belőle, a lényeg, hogy mindig forrázzuk le fogyasztás előtt.”

Nyári Foodie-kalauz Mautner Zsófival: ehető gyomnövényekkel indult a MOM Park Gasztro Napok - STYLENEWS - Rendezvények - gasztronómia, mautner zsófi, mom park,

A tópartok lakója

Mariann méltán híres kertjéből további izgalmas növények kerültek az asztalra: az általa termesztett vízi menta ismertebb társaihoz hasonlóan messziről illatozik, még intenzívebb illóolaja-tartalmával pedig megkoronázza a limonádékat, vagy akár koktélokat is.  Ezeket a tikkasztó hőségben kedvünk szerint fűszerezhetjük és díszíthetjük, hogy ne csak hűsítő, de szemet gyönyörködtető italkölteményeket kapjunk.

Bízzuk a nyúlra!

A virágok felhasználásával kapcsolatban hüvelykujj-szabályként elmondható, hogy minden ehető, amit a nyulak megesznek, ám ezt a gyakorlatban nehéz alkalmaznunk.

Két tanácsot azonban mindenképp érdemes megfogadni: csak vadon, vagy saját kertünkben/balkonunkon megtermett virágokat használjunk, illetve, ha biztosra szeretnénk menni, akkor válasszuk a fűszer-, vagy gyógynövényeink mutatós virágait, amelyek garantáltan ehetőek. Ilyen a borágó, a bazsalikom, a zsálya, a zsázsa, vagy épp a cickafark, de egy könnyű, mascarponés nyári desszert vagy naked cake díszeként a körömvirág sárga szirmai is ellenállhatatlan dekorációként szolgálnak.

Érdemes tehát kísérletezni, hiszen sokszor a legértékesebb hozzávaló szó szerint a lábunk előtt hever!

Nyári Foodie-kalauz Mautner Zsófival: ehető gyomnövényekkel indult a MOM Park Gasztro Napok - STYLENEWS - Rendezvények - gasztronómia, mautner zsófi, mom park,

MOM Park Gasztro Napok

A MOM Park Gasztro Napok ideje alatt, június 8-11 között további kulináris élmények várják a bevásárlóközpont látogatóit. A Bagatellini csalánpesztója mellett többek közt ínycsiklandozó mentás desszerteket kóstolhatunk az Angelo cukrászdában, és quinoából készült egészséges fogásokat is kipróbálhatunk a Wasabi étlapjáról. A MOM Leroy jóvoltából ráadásul egy exkluzív kanadai stílusú brunch is szerepel a programkínálatban.

  • gasztronómia mautner zsófi mom park

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Megosztás Küldés

Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    Ha ősz, akkor csakis sütőtök - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Ha ősz, akkor csakis sütőtök
    • Stylelife
    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t! - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!
    • Stylelife
    Bonjour, Budapest! – Megnyílt Magyarország első IZIPIZI márkaboltja a MOM Parkban
    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással
    Heti top 10A hét legjobb írásai
    Férfiak lélektana a horoszkóp szerint II. - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Férfiak lélektana a horoszkóp szerint II.
    • Stylelife
    Meddig kell gyászolni egy szerelmet? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Meddig kell gyászolni egy szerelmet?
    • Keresd a nőt!
    A szeretet 4 pillére a buddhizmus szerint - Spirituális és önismeret, divat, életmód, stílus
    A szeretet 4 pillére a buddhizmus szerint
    • Spirituális és önismeret
    Mondj búcsút az érzelmi kimerültségnek
    4 dolog, amire csak a lelked emlékszik
    Köszönöm, ég veled!
    Amikor a kapcsolat nem csak folyamatos harc - Ilyen, ha egy érett nővel van dolgod
    Kinek akarok megfelelni?
    Hogyan küzdd le a szorongást jógával
    4 reggeli rituálé, melyek segítenek megtalálni a célodat

    Kapcsolódó cikkek

    Ha ősz, akkor csakis sütőtök

    Ha ősz, akkor csakis sütőtök

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Bonjour, Budapest! – Megnyílt Magyarország első IZIPIZI márkaboltja a MOM Parkban

    Bonjour, Budapest! – Megnyílt Magyarország első IZIPIZI márkaboltja a MOM Parkban

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    A legjobb hideg levesek kánikula idejére

    A legjobb hideg levesek kánikula idejére


    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legfrissebb cikkek
    Divat & Stílus
    Szépség
    Életmód
    Otthon & Design
    Stylelife

    DIVAT&STÍLUS

    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity

    SZÉPSÉG

    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok

    KERESD A NŐT

    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont

    STYLELIFE

    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family

    STYLE LOUNGE

    STYLENEWS

    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények

    STYLEHOME

    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • DIVAT&STÍLUS
      • Hírek
      • Stílusiskola
      • Celebrity
    • SZÉPSÉG
      • Smink
      • Bőrápolás
      • Hajápolás
      • Illatok
    • KERESD A NŐT
      • Fesztelen mindennapok
      • Lélekhangok
      • Férfi szemmel
      • Szívvonal
      • Férfiszempont
    • STYLELIFE
      • Gasztronómia
      • Otthon & Design
      • Egészség
      • Fitness
      • Stylebusiness
      • Utazás
      • Esküvő
      • Stylekids
      • Style family
    • STYLE LOUNGE
    • STYLENEWS
      • Aktuális
      • Interjúk
      • Mobility
      • Style ART
      • Kultúr-kitérő
      • Rendezvények
    • STYLEHOME
    • MENSTYLE.HU