Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • DIVAT&STÍLUS
    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity
  • SZÉPSÉG
    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok
  • KERESD A NŐT
    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont
  • STYLELIFE
    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family
  • STYLE LOUNGE
  • STYLENEWS
    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények
  • STYLEHOME
Trendek:
Életstílus
Stylelife - Mi történik a héten?    2025.12.01-07.

Mi történik a héten? 2025.12.01-07.

Stylelife
Stylenews - Mindent a Mikulásról

Mindent a Mikulásról

Stylenews
Keresd a nőt! - Én nem akarom eladni magam

Én nem akarom eladni magam

Keresd a nőt!
Mobility - Manga Panda - Lexus Rz 300e Teszt

Manga Panda - Lexus Rz 300e Teszt

Mobility
Gasztronómia - 10 különleges forró csoki

10 különleges forró csoki

Gasztronómia
Divat & Stílus - Stílusiskola: így viselj fekete miniszoknyákat

Stílusiskola: így viselj fekete miniszoknyákat

Divat & Stílus
Keresd a nőt! - Ezeket a dolgokat szeretnénk megkapni tőletek, Férfiak

Ezeket a dolgokat szeretnénk megkapni tőletek, Férfiak

Keresd a nőt!
Stylelife - Táplálkozási problémák és hiányállapotok kutyáknál – amikor a bőr és a szőr jelez először

Táplálkozási problémák és hiányállapotok kutyáknál – amikor a bőr és a szőr jelez először

Stylelife
Keresd a nőt! - Mozaikcsalád – 'A mostoha'

Mozaikcsalád – 'A mostoha'

Keresd a nőt!
Keresd a nőt! - Amikor mindenki jobban tudja nálad, hogy neked mi a jó

Amikor mindenki jobban tudja nálad, hogy neked mi a jó

Keresd a nőt!
  1. STYLELIFE
  2. Gasztronómia
  3. Julia Child nyomdokain

Julia Child nyomdokain

  • 2014. május 16.
  • Komment

Annak, akinek valaha volt, van, vagy lesz köze a gasztronómiához, volt már a kezében Julia Child szakácskönyv. Az pedig, aki valaha írt vagy írni fog gasztro blogot, látta a Julie&Julia című filmet a nagyszerű Meryl Streeppel és Amy Adams-szel. Vannak kultikus fogásai az amerikai szakácsnőnek, aki egyébként elég nagy rutint szerzett a francia konyhaművészet terén. Ilyen étel a Boeuf Bourguignon, azaz a burgundiai marha. Előre szólok, nagyon kezdők csak kellő lelkesedéssel és egy teljesen szabad napon vágjanak bele az elkészítésébe, mert ez bizony nem egy ötperces művelet.

  Tetszik
10
  Megosztás Küldés

Julia Child nyomdokain - STYLELIFE - Gasztronómia - burgundi marharagu, gasztronómia, julia child,

Készítsünk elő minden hozzávalót az asztalra. Ez minden főzésre igaz, hogy a megfelelő előkészítés már félsiker. A szalonnát csíkozzuk fel, a húst hártyázzuk le, és diónyi darabokat vágjunk belőle, a hagymát vágjuk finomra, a répát hámozzuk meg és vágjuk karikára. Tegyünk fel egy lábasba vizet, és ha már forr, dobjuk bele a szalonna csíkokat. Kb. tíz percig főzzük, majd szűrőkanállal vegyük ki. Kelleni fog egy vastagfalú, lehetőleg öntött vas lábas, amit tudunk sütőbe is tenni. Ha megtaláltuk a megfelelő edény, akkor egy kevés vajat forrósítsunk fel benne, és dobjuk rá az előfőzött szalonna csíkokat - aztán ismét tegyük félre. A kisült zsírba dobjuk bele a marha kockákat, és viszonylag magas lángon pirítsuk le minden oldalát. Figyelem, csak akkor fog szépen megpirulni, ha a hús teljesen száraz, úgyhogy itassunk le róla minden nedvességet. Ha a marha is kész, akkor azt is tegyük félre, és a dobjunk még egy kis vajat az edénybe, amin a répát és a hagymát üvegesre pirítjuk. Közben már bekapcsolhatjuk a sütőt, had melegedjen fel 230 fokra. Ha kész a hagyma meg a répa, dobjuk rá vissza a marhát és a szalonnát is, szórjuk meg egy evőkanál liszttel, majd úgy, hogy rátettük az edény fedelét, rázzuk össze az egészet, hogy mindenhol egyenletesen érje. Akkor dugjuk be 4-5 percre a lábast a forró sütőbe, ha letelt az idő akkor ismételjük meg a lisztes szórást, rázzuk össze, és megint menjen be 5 percre.

Julia Child nyomdokain - STYLELIFE - Gasztronómia - burgundi marharagu, gasztronómia, julia child,

Ha megcsináltuk a lisztes játékost kétszer, akkor vegyük ki a lábast, és vegyük vissza a sütő hőfokát 150 fokra. Amíg vissza esik a hőmérséklet, addig hozzáadjuk a marhához a ragu többi hozzávalóját. Dobjuk a húsra a babérlevelet, a kakukkfüvet, sót, borsot, zúzott fokhagymát, és a paradicsom pürét, majd öntsük fel a borral és a húslevessel. Mehet rá a fedő, és az egészet tegyük vissza a sütő alsó fokára kb. 3,5 órára. Igen, ilyen sokáig készül, cserébe a végén olyan omlós lesz a hús, hogy elolvad a szádban. Fontos, hogy óránként nézzünk rá, és kevergessük meg, nehogy oda kozmáljon, és 2,5 óra után próbálgassuk azt is, mennyire puha a hús - ugyanis a főzési idő nagyban a marha minőségétől (állat kora) függ. Lehet, hogy valakinek már 2 óra után kész az étel, nekem most 3,5 órába telt, de hallottam már 4-ről is. Mikor az utolsó fél órához ér a sütés, akkor a megpucolt és felkarikázott gombár dobjuk rá 2 evőkanál vajra, sózzuk, borsozzuk, egy löttyintés fehér bor, és főzzük, amíg ki nem fő belőle minden nedvesség. Nem kell alóla elforralni a vizet, de magából a zöldségből ki kell párolni, hogy ne áztassa el a szószt. Ha kész, keverjük bele a gombát és a lecsöpögtetett gyöngyhagymát is a raguba, majd főzzük készre a sütőben. Én tagliatellét ajánlok hozzá köretnek, és természetesen egy pohár testes vörösbort - no meg a Julie&Juliát DVD-n :)

Julia Child nyomdokain - STYLELIFE - Gasztronómia - burgundi marharagu, gasztronómia, julia child,

Burgundiai marharagu: 
 
 
- 1,2 kg marha lábszár
- 15 dkg húsos szalonna
- 1 vöröshagyma
- 2 szál répa
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-3 dl száraz vörösbor
- 4 dl marha húsleves alaplé
- 2 babérlevél
- 1 kv kakukkfű
- só, bors
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 5 dkg vaj 
- fél kg gomba
- 1 üveg gyöngyhagyma
 
 
Julia Child nyomdokain - STYLELIFE - Gasztronómia - burgundi marharagu, gasztronómia, julia child,

Gregorits Nóri

  • burgundi marharagu gasztronómia julia child

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Tetszik
10
  Megosztás Küldés

Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    10 különleges forró csoki - Stylelife, divat, életmód, stílus
    10 különleges forró csoki
    • Stylelife
    Paradicsomos galette - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Paradicsomos galette
    • Stylelife
    Ha ősz, akkor csakis sütőtök
    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!
    Heti top 10A hét legjobb írásai
    Milyen csillagjegyű társ illik hozzád? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Milyen csillagjegyű társ illik hozzád?
    • Keresd a nőt!
    10 film, ami után elhiszed, hogy létezik az az egy, igaz szerelem - Stylenews, divat, életmód, stílus
    10 film, ami után elhiszed, hogy létezik az az egy, igaz szerelem
    • Stylenews
    Addig tényleg nem számít komolynak egy kapcsolat, amíg nincs közös életterület? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Addig tényleg nem számít komolynak egy kapcsolat, amíg nincs közös életterület?
    • Keresd a nőt!
    30 romantikus vígjáték téli estékre
    Ezeket a dolgokat szeretnénk megkapni tőletek, Férfiak
    Nők, a kombinálás mesterei
    Öreg lelkek felnőtté válása
    10 különleges forró csoki
    5 dolog, amit senki sem mond el, mielőtt elkezdesz jógázni
    A tökéletes téli édesség: gőzgombóc recept

    Kapcsolódó cikkek

    10 különleges forró csoki

    10 különleges forró csoki

    Paradicsomos galette

    Paradicsomos galette

    Ha ősz, akkor csakis sütőtök

    Ha ősz, akkor csakis sütőtök

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal


    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legfrissebb cikkek
    Divat & Stílus
    Szépség
    Életmód
    Otthon & Design
    Stylelife

    DIVAT&STÍLUS

    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity

    SZÉPSÉG

    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok

    KERESD A NŐT

    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont

    STYLELIFE

    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family

    STYLE LOUNGE

    STYLENEWS

    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények

    STYLEHOME

    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • DIVAT&STÍLUS
      • Hírek
      • Stílusiskola
      • Celebrity
    • SZÉPSÉG
      • Smink
      • Bőrápolás
      • Hajápolás
      • Illatok
    • KERESD A NŐT
      • Fesztelen mindennapok
      • Lélekhangok
      • Férfi szemmel
      • Szívvonal
      • Férfiszempont
    • STYLELIFE
      • Gasztronómia
      • Otthon & Design
      • Egészség
      • Fitness
      • Stylebusiness
      • Utazás
      • Esküvő
      • Stylekids
      • Style family
    • STYLE LOUNGE
    • STYLENEWS
      • Aktuális
      • Interjúk
      • Mobility
      • Style ART
      • Kultúr-kitérő
      • Rendezvények
    • STYLEHOME
    • MENSTYLE.HU