Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • DIVAT&STÍLUS
    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity
  • SZÉPSÉG
    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok
  • KERESD A NŐT
    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont
  • STYLELIFE
    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family
  • STYLE LOUNGE
  • STYLENEWS
    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények
  • STYLEHOME
Trendek:
Életstílus
Stylelife - Mi történik a héten?    2025.12.01-07.

Mi történik a héten? 2025.12.01-07.

Stylelife
Rendezvények - Tudományos csapatépítéssel zárják az évet a vállalatok

Tudományos csapatépítéssel zárják az évet a vállalatok

Rendezvények
Mobility - Manga Panda - Lexus Rz 300e Teszt

Manga Panda - Lexus Rz 300e Teszt

Mobility
Rendezvények - Soha nem látott verseny a Leader of the Year díjakért – 2025 a rekorderősség éve volt

Soha nem látott verseny a Leader of the Year díjakért – 2025 a rekorderősség éve volt

Rendezvények
Stylenews - Virág Judit Galéria karácsonyi aukciója igazi művészeti szenzáció lesz

Virág Judit Galéria karácsonyi aukciója igazi művészeti szenzáció lesz

Stylenews
Divat & Stílus - Stílusiskola: így viselj télen fekete szoknyákat

Stílusiskola: így viselj télen fekete szoknyákat

Divat & Stílus
Hírek - 185 év időtlen stílus, modern elegancia, egyediség és tradíció W.KRUK – 1840 óta, örökké

185 év időtlen stílus, modern elegancia, egyediség és tradíció W.KRUK – 1840 óta, örökké

Hírek
Stylelife - Táplálkozási problémák és hiányállapotok kutyáknál – amikor a bőr és a szőr jelez először

Táplálkozási problémák és hiányállapotok kutyáknál – amikor a bőr és a szőr jelez először

Stylelife
Keresd a nőt! - Nők, a kombinálás mesterei

Nők, a kombinálás mesterei

Keresd a nőt!
Keresd a nőt! - Mozaikcsalád – 'A mostoha'

Mozaikcsalád – 'A mostoha'

Keresd a nőt!
Rendezvények - Ünnepváró Forgatag a Hagyományok Házában

Ünnepváró Forgatag a Hagyományok Házában

Rendezvények
Keresd a nőt! - Amikor mindenki jobban tudja nálad, hogy neked mi a jó

Amikor mindenki jobban tudja nálad, hogy neked mi a jó

Keresd a nőt!
  1. STYLELIFE
  2. Gasztronómia
  3. Csokis-vaníliás profiterol

Csokis-vaníliás profiterol

  • 2014. október 24.
  • Komment

Még Rómában ettem először profiterolt, ami első osztályú volt. Nem hiszem, hogy teljesen reprodukálható az élmény otthon, már csak a Colosseum hiánya miatt is, de aki egy kis olasz hangulatra vágyik, az nyugodtan álljon neki. Ennek az édességnek az alapja az égetett tészta, amit mi leggyakrabban képviselőfánk formájában fogyasztunk. A profiterol töltése, az íz és a mennyiségek kiválasztása már teljesen szubjektív. Van, aki teljesen beborítja öntettel, van, aki csak épphogy leönti, van, aki főzőtt csokikrémet készít, és van, aki fagyival tölti meg. Bármelyik variáció kiváló.

  Tetszik
17
  Megosztás Küldés

Csokis-vaníliás profiterol - STYLELIFE - Gasztronómia - csokoládé öntet, gasztronómia, profiterol, vanília krém,

Az égetett tésztával kezdünk. Az elkészítése nem bonyolult, kezdők számára viszont tartogat néhány buktatót. Mérjük ki egy lábasba a vizet, vajat és sót. Forraljuk fel a keveréket. Ekkor szitáljuk bele a lisztet, folyamatosan kevergetve, hogy ne csomósodjon össze. Most jön a resztelés. Ez gyakorlatilag a tészta pirítását jelenti, magas hőfokon. Akkor lesz jó az állaga, amikor felhólyagosodik kissé, és sercegő hangot ad ki. Akkor zárjuk el a tüzet, és borítsuk ki a tésztát  egy hideg tányérra. Addig kell hűteni, amíg már könnyedén hozzá tudunk érni, nem csíp. Erre a folyamatra azért van szükség, mert a tojásokat csak a lehűlt tésztához adhatjuk hozzá, különben megsülnének. Mikor már megfelelő a hőmérséklete a tésztának, tegyük vissza a lábasba, és egyenként keverjük el benne a tojásokat. Csak akkor üssük bele a következőt, amikor az előző már teljesen elkeveredett benne. Rugalmas, homogén masszát kell kapnunk. Ha kész, simacsöves nyomózsákba töltve, sütőpapíros lemezre kis köröket nyomjunk egymástól nem túl nagy távolságra. 220 fokos sütőbe tolva addig süssük őket, amíg meg nem emelkednek és szép aranybarna színt nem kapnak. Segíthetjük a sülési folyamatot, ha a sütő aljába egy vízzel teli edényt helyezünk, a gőz így még jobban megemeli majd a tésztát. Ha kész, azonnal vegyük ki őket, és egy késsel szúrjuk meg mindegyiket, hogy a forró gőz távozni tudjon a fánkocskákból.

Csokis-vaníliás profiterol - STYLELIFE - Gasztronómia - csokoládé öntet, gasztronómia, profiterol, vanília krém,

A vaníliás krémhez a tojássárgákat, a cukrot és a lisztet alaposan keverjük el egy lábasban, majd tegyük fel a tűzre. Ezzel párhuzamosan egy másik edénybe tegyük fel melegedni a tejet. Ha már forr, öntsük a tojásos masszához, és addig főzzük, amíg puding sűrűségű nem lesz. Közben verjünk fel kemény habbá 2 dl tejszínt. A kihűlt krémet lazítsuk fel a tejszínnel, majd egy nyomózsák segítségével töltsük meg a fánkocskák belsejét. A csokoládé krémhez gőz fölött olvassuk össze a tejszínt, a csokit és a vajat, majd még forrón öntsük vele nyakon a tésztát. Melegen, és hidegen is isteni.

Csokis-vaníliás profiterol - STYLELIFE - Gasztronómia - csokoládé öntet, gasztronómia, profiterol, vanília krém,

Csokis-vaníliás profiterol:   

A tésztához:

- 25 dkg víz

- 10 dkg vaj

- 15 dkg liszt

- 2 mk só

- 4 egész tojás ( ha nagyobb, elég 3 is)

A vaníliás krémhez:

- 2 tojás sárgája

- 4 evőkanál cukor

- 2 evőkanál liszt

- 4 dl tej

A csokoládé öntethez:

- 20 dkg étcsoki

- 5 dkg vaj

- 1,5 dl tejszín

Csokis-vaníliás profiterol - STYLELIFE - Gasztronómia - csokoládé öntet, gasztronómia, profiterol, vanília krém,

Gregorits Nóri

  • csokoládé öntet gasztronómia profiterol vanília krém

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Tetszik
17
  Megosztás Küldés

Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    Paradicsomos galette - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Paradicsomos galette
    • Stylelife
    Ha ősz, akkor csakis sütőtök - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Ha ősz, akkor csakis sütőtök
    • Stylelife
    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!
    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással
    Heti top 10A hét legjobb írásai
    Milyen csillagjegyű társ illik hozzád? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Milyen csillagjegyű társ illik hozzád?
    • Keresd a nőt!
    10 film, ami után elhiszed, hogy létezik az az egy, igaz szerelem - Stylenews, divat, életmód, stílus
    10 film, ami után elhiszed, hogy létezik az az egy, igaz szerelem
    • Stylenews
    Addig tényleg nem számít komolynak egy kapcsolat, amíg nincs közös életterület? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Addig tényleg nem számít komolynak egy kapcsolat, amíg nincs közös életterület?
    • Keresd a nőt!
    30 romantikus vígjáték téli estékre
    Ezeket a dolgokat szeretnénk megkapni tőletek, Férfiak
    Naivitásom, nem a gyengeségem jele
    Nők, a kombinálás mesterei
    A tökéletes téli édesség: gőzgombóc recept
    Stílusiskola: Téli outfitek sportcipővel
    8 karácsonyi dekorációs ötlet, melyet könnyedén elkészíthetsz

    Kapcsolódó cikkek

    Paradicsomos galette

    Paradicsomos galette

    Ha ősz, akkor csakis sütőtök

    Ha ősz, akkor csakis sütőtök

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    A legjobb hideg levesek kánikula idejére

    A legjobb hideg levesek kánikula idejére


    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legfrissebb cikkek
    Divat & Stílus
    Szépség
    Életmód
    Otthon & Design
    Stylelife

    DIVAT&STÍLUS

    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity

    SZÉPSÉG

    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok

    KERESD A NŐT

    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont

    STYLELIFE

    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family

    STYLE LOUNGE

    STYLENEWS

    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények

    STYLEHOME

    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • DIVAT&STÍLUS
      • Hírek
      • Stílusiskola
      • Celebrity
    • SZÉPSÉG
      • Smink
      • Bőrápolás
      • Hajápolás
      • Illatok
    • KERESD A NŐT
      • Fesztelen mindennapok
      • Lélekhangok
      • Férfi szemmel
      • Szívvonal
      • Férfiszempont
    • STYLELIFE
      • Gasztronómia
      • Otthon & Design
      • Egészség
      • Fitness
      • Stylebusiness
      • Utazás
      • Esküvő
      • Stylekids
      • Style family
    • STYLE LOUNGE
    • STYLENEWS
      • Aktuális
      • Interjúk
      • Mobility
      • Style ART
      • Kultúr-kitérő
      • Rendezvények
    • STYLEHOME
    • MENSTYLE.HU