Áfonyás-fehércsokis cookie recept
A áfonyás-fehércsokis cookie egy olyan édesség, amit bármikor, rövid idő alatt elkészíthetünk, akár forrón, akár kihűlve pár nappal később is bátran fogyaszthatunk. A receptet bátran variálhatjuk, és a fehércsoki helyett használhatunk csokit, vagy az áfonya helyett magvakat.
Hozzávalók:
400g fehércsoki
200g cukor
100g vaj
4tojás
6evőkanál liszt
csipet só
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vanília aroma
100 g aszalt áfonya
Kép: Pinterest
Elkészítés:
A fehércsokit daraboljuk fel, majd vízgőz fölött olvasszuk meg a vajjal együtt. Ha az egész felolvadt és homogén állagúvá vált, tegyük félre egy kicsit hűlni.
A tojásokat a cukorral együtt verjük habosra robotgép segítségével, majd adagoljuk hozzá a kihűlt olvasztott csokis-vajas egyveleget. Ezután kanalanként adagoljuk hozzá a maradék hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a sót és a vanília aromát.
A masszát helyezzük 30 percre hűtőbe. Az idő leteltével formázzunk belőle kis golyókat, és helyezzük kivajazott tepsibe, lehetőleg nem túl közel egymáshoz, mert el fognak terülni. A kupacokba nyomkodjunk asztalt áfonya darabkákat.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez