Kulcsszó keresés /


6 egészséges smoothie recept, amit ki kell próbálnod

  • 2016. október 04.

A smoothie egy krémes állagú, gyümölcsből és/vagy zöldségből készített, édes vagy sós ital, amely éppúgy kiváló vitaminforrás télen, mint nyáron. A turmixoktól elsősorban abban különbözik, hogy kizárólag növényi összetevőkből áll, hígítása nem tejjel vagy joghurttal történik, hanem vízzel, de remek smoothie készíthető gabona és magitalok hozzáadásával is. Mi imádjuk, rengeteg verziót el bírunk belőle képzelni, de most a 6 kedvenc receptünket mutatjuk meg nektek.

olvass tovább

Tofu vacsorára

  • 2016. szeptember 30.

Imádjuk az ázsiai konyhát, de állandóan étteremben enni vagy rendelni nem kimondottan pénztárcabarát. Egy eredetileg csirkével készült, könnyű receptet osztunk meg most veletek tofuval, a vegetáriánusoknak is kedvezve. A tofut ropogósra kell pirítani, egy kis ázsiai szósszal nyakon önteni, párolt zöldségekkel tálalni, és máris kész az egészséges vacsora.

olvass tovább

Kókusztejes-gyömbéres aranykrémleves

  • 2016. augusztus 28.

Hogy lesz egy egyszerű répa levesből ázsiai fogás? Fűszerek, és persze egy kis kókusz. Én imádom a krémleveseket, egyszerűek, laktatóak, és ami a legfontosabb szempont: nagyon egészségesek. Szerintem az összes zöldségből elkészíthető, csak rá kell őket dobni egy kis hagymára, puhára párolni alaplében, majd leturmixolni. Mivel nálunk gyakran készülnek krémlevesek, szívesen megspékelem egy kis extrával, hogy sose unjuk meg. Az egyik ilyen érdekes alapanyag a dióolaj, amit az Őrségben szereztem be, és az íze remekül harmonizál a répával. Persze bármilyen ízesített olaj, vagy akár vaj is megfelelő hozzá.

olvass tovább

Tippek zöldségek, gyümölcsök felszeleteléséhez

  • 2016. július 26.

Kutatások bizonyítják, hogy a különböző szeletelési technikák nem kizárólag a gyümölcsök, zöldségek kinézetében és ízében eredményeznek különbséget, de a tápanyagok felszívódásában is. A mesteri munkához persze egy jó késre, valamint sok-sok gyakorlásra is szükségünk van. Íme, néhány tipp!

olvass tovább

4+1 nyári italrecept

  • 2016. július 23.

Ilyenkor a nyári kánikulában nem lehet elégszer hangsúlyozni a megfelelő folyadékbevitel fontosságát! Ne várd meg, amíg szomjas leszel: az már a szervezet részéről egy figyelmeztető jelzés. Az elsődleges folyadékforrásnak a legjobb természetesen a tiszta víz, de ha szeretnénk ezt variálni, változatosabbá tenni, jó kiegészítés lehet a házilag készült zöldséges, gyümölcsös italok. A mai napra készítettünk egy kis válogatást a kedvenc frissítőinkből. Íme:

olvass tovább

A kezdő kertészek 10 leggyakoribb hibája II. rész

  • 2016. május 29.

A kertészkedés sok tanulást és ismeretgyűjtést igényel, ennek ellenére kellemes kikapcsolódást jelenthet, remek stressz űző, így megéri a befektetett időt és energiát. Remek program lehet kicsiknek és nagyoknak: gyermekeinkkel könnyebben szerettethetjük meg a különböző gyümölcs- és zöldségféléket, valamint kiváló képességfejlesztő is egyben. Bár először bonyolult feladatnak tűnhet, kellő utánajárással és ismeretszerzéssel egy kellemes új hobbyt találhatunk, ha belevágunk a kertészkedésbe.

olvass tovább

5 étel, amivel rosszat teszel a bőrödnek

  • 2016. április 25.

Mindenki tudja, hogy a szép bőrhöz elengedhetetlen az egészséges táplálkozás. Tudjuk, hogy sok gyümölcsöt és zöldséget kell enni, sok vitamint kell bevinni és a víz elengedhetetlen, de vajon azt is tudjuk, hogy mit tilos enni? Na ugye, hogy nem!

olvass tovább

Vega és vegán fehérjeforrások

  • 2016. április 08.

Az általános egészség és az izmok megfelelő működésének fenntartásához elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű fehérje bevitele. Ehhez a nőknek általánosan 46, míg a férfiaknak 56 gramm proteinre van szüksége. Ha valaki vegetáriánus vagy vegán lesz, bizony kiesik a hús az étrendjéből, mely az egyik legjelentősebb fehérjeforrás. De aggodalomra semmi ok, zöldségekkel és hüvelyesekkel kiválóan lehet ezt pótolni, és most azt is eláruljuk, hogy milyen ételek fogyasztásával.

olvass tovább

8 ok, amiért szeretjük a karfiolt

  • 2016. február 26.

Az egyik legnépszerűbb zöldségünk, számtalan elkészítési lehetőségét ismerjük és nem utolsósorban nagyon fontos egészségügyi hatása van, ami miatt érdemes minél többet fogyasztanunk belőle. Bár Közel-Keletről származik, de nálunk is nagyon népszerűvé vált, csak úgy, mint az egész világon. Nem is véletlenül, hiszen nagyon sokoldalúan felhasználható zöldségről van szó és ráadásul fantasztikus hatásokkal rendelkezik az egészségünk megőrzésének szempontjából.

olvass tovább

Anyu főz: sült, töltött paradicsom

  • 2016. január 27.

Vannak olyan ételek, amelyek egészen egyszerűen mosolyra fakasztják az embert. Szerintünk a paradicsom éppen ilyen. Hiszen a mosolygós piros zöldség (mely sokak szerint legalább ennyire gyümölcs is) – nem csupán becsempészi a nyári napsütést az asztalunkra, hanem nagyon egészséges is. Persze ma már egész évben kaphatóak a paradicsom legkülönbözőbb fajtái, az igazi szabadtéri paradicsomnak semmi mással nem összehasonlítható az íze és zamata.

olvass tovább