Kulcsszó keresés /


A tökéletes cézár saláta receptje

A cézár saláta az egyik legnépszerűbb saláta, hiszen finom zöldségek, és szaftos csirkehús egyaránt vannak benne, nem is beszélve a parmezánról és az egész összhatás kulcsáról, a cézár dresszingről. Azért, hogy ezt a finom és egészséges, egyébként amerikai ételt otthon is bárki el tudja készíteni, most megosztjuk veletek a tökéletes cézár saláta receptjét.

olvass tovább

Közeleg az új év - Mondj búcsút a cukornak!

  • 2021. december 29.

Amíg a zöldségekben, gyümölcsökben található cukrokat viszonylag könnyedén képesek vagyunk lebontani, addig a mesterséges cukrokkal már naponta keményen meg kell küzdenie szervezetünknek. Ehhez sok B1- és egyéb vitaminokra van szükségünk, amelyet a túlzott cukorfogyasztás kimerít. Hogy végképp az egészséges táplálkozás felé sodorjunk, íme, 10 olyan probléma, amit bizony a sok cukorfogyasztás okozhat.

olvass tovább

Itt a tavasz: erre a 6 veszélyforrásra érdemes figyelni a grillszezonban

  • 2021. április 14.

Sokak számára a grillezés egy időjárástól független hobbi, azonban a legtöbben mégis inkább kellemes napsütéses időben és tavasztól őszig gyújtják be a lángokat. Egy azonban közös: nagyszerű élmény a grillezés/barbecuezás, szuper szaftos ételek, sült zöldségek készülnek, miközben hideg a sör és jól érzi magát a család és a társaság. Nem árt azonban vigyázni és óvatosnak lenni, megtenni néhány egyszerű lépést a balesetek és kórház/orvosok elkerülésének érdekében. Szabó Gábor - Okosgrill.hu pellet grill szakértő - ezért a 6 leggyakoribb veszélyre hívja fel a figyelmünket és int óvatosságra.

olvass tovább

Az 5 legjobb zsírégető és salaktalanító zöldség

  • 2020. június 02.

A zöldségfélék az emberi táplálkozásban nem csak biológiai energiaforrást jelentenek, hanem a szervezet számára kis energia felvétel mellett sok értékes tápanyagot is. Fogyaszthatók nyersen, sütve, főzve, párolva, önmagukban vagy más zöldségfélékkel, egyéb élelmiszerekkel együtt, így sokféle elkészítési módot kínálnak.

olvass tovább

Az olasz gasztronómia

Az olaszok számára az étkezés társasági esemény, a legegyszerűbb ételeket is nagy élvezettel fogyasztják. Az olasz konyha lényegesebben egészségesebb a magyarnál, hiszen több zöldséget használnak, és a nálunk elterjedt sertészsír helyett olivaolajat használnak. Ugyanakkor vonható párhuzam a két ország szokásai között, hiszen tőlük vettük át a vörös-és fokhagymát, valamint a száraztésztát.

olvass tovább

Céklával a hasi zsír és a méreganyagok ellen

  • 2018. július 18.

Ismerjük meg a zöldségek vörös démonját, mely az egyik legkiválóbb természetes méregtelenítő és vértisztító szuperételünk. A cékla nem csupán egészségmegőrző vitaminbomba, hanem szemet gyönyörködtető színfolt a piacok standjain, és méltán érdemelte ki a gyógyító zöldség címet.

olvass tovább

Több száz gyermekkel ismertették meg a zöldség és gyümölcs fogyasztás élményét a hétvégén

  • 2018. június 15.

Több száz gyermeket és családját buzdította zöldség- és gyümölcsfogyasztásra a zöldség és gyümölcs ünnepen Frutti és Veggi. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Interfel szervezésében megvalósuló zöldség- és gyümölcsfogyasztásra ösztönző kampány – és annak kabalafigurái (Frutti és Veggi) – a PlayKID gyermeknapi rendezvényén is népszerűsítették az egészséges étkezést.

olvass tovább