Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • DIVAT&STÍLUS
    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity
  • SZÉPSÉG
    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok
  • KERESD A NŐT
    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont
  • STYLELIFE
    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family
  • STYLE LOUNGE
  • STYLENEWS
    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények
  • STYLEHOME
Trendek:
Életstílus
Stylenews - A sport mint művészet – egy különleges szemlélet

A sport mint művészet – egy különleges szemlélet

Stylenews
Keresd a nőt! - Mindent vagy semmit – avagy az ár, amit a bizalomért fizetsz

Mindent vagy semmit – avagy az ár, amit a bizalomért fizetsz

Keresd a nőt!
Stylelife - Amit nem akarsz látni… mégis irányít: a tudattalan minták ereje

Amit nem akarsz látni… mégis irányít: a tudattalan minták ereje

Stylelife
Hírek - Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Hírek
Keresd a nőt! - A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál

A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál

Keresd a nőt!
Keresd a nőt! - Miért épp az ünnepek idején törnek elő a régi érzések és kapcsolati minták?

Miért épp az ünnepek idején törnek elő a régi érzések és kapcsolati minták?

Keresd a nőt!
Stylenews - 10 dolog, amit nem tudtál a Grincsről

10 dolog, amit nem tudtál a Grincsről

Stylenews
Gasztronómia - Rusztikusból ragyogó - Így lesznek a hétköznapi hozzávalókból ünnepi fogások

Rusztikusból ragyogó - Így lesznek a hétköznapi hozzávalókból ünnepi fogások

Gasztronómia
Stylenews - Új név, új hely, új célcsoport – PETHIK néven nyit új korszakot a fenntartható márka

Új név, új hely, új célcsoport – PETHIK néven nyit új korszakot a fenntartható márka

Stylenews
Divat & Stílus - Stílusiskola: outfit ötletek céges karácsonyi partykra

Stílusiskola: outfit ötletek céges karácsonyi partykra

Divat & Stílus
Stylenews - Hihetetlen gyűjtemény került elő Puskás Ferencről és az Aranycsapatról - a Virág Judit Galéria árverezi el a kollekciót

Hihetetlen gyűjtemény került elő Puskás Ferencről és az Aranycsapatról - a Virág Judit Galéria árverezi el a kollekciót

Stylenews
Mobility - Kedvenc receptem MEB platformra - Új Škoda Elroq 85 Teszt

Kedvenc receptem MEB platformra - Új Škoda Elroq 85 Teszt

Mobility
Rendezvények - Winterwunder Mörbisch – a világ legnagyobb betlehemi jászola idén még nagyobb, még színesebb, még varázslatosabb!

Winterwunder Mörbisch – a világ legnagyobb betlehemi jászola idén még nagyobb, még színesebb, még varázslatosabb!

Rendezvények
  1. STYLELIFE
  2. Gasztronómia
  3. Rácsozzuk be a nyarat!

Rácsozzuk be a nyarat!

  • 2014. június 17.
  • Komment

Régen nem volt pite, pedig ha van valami, amiért megveszek, az ez. A családi tűzhely hangulatát, közös ebédeket, délutáni nagy beszélgetéseket idézi. Büszke vagyok rá, vagy legalábbis jól esik, ha hozzánk jön valaki, akkor mindig van a konyhában belőle egy szelet. Kivétel ebből a mostaniból, ezt ketten egy este alatt elpusztítottuk. Pedig elvileg nem is szeretem az édességet.

  Megosztás Küldés

Rácsozzuk be a nyarat! - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, rácsos pite,
Mutattam már jó pár pitét, volt aminek morzsa volt a tetején, volt aminek egész tészta, ezt most berácsoztam, és talán ennek a látványa esik a legjobban a szememnek, megmosolyogtat. Az egész süti másfél óra alatt megvan, de ha kellene, tovább is szívesen elbíbelődnék vele. A tésztája a szokásos linzer alap, ezzel kezdjük a műveletet. A hideg vajat morzsoljuk el a kétféle liszttel, majd jöhet bele a tojássárga, porcukor, tejszín. Gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze, aztán tegyük fél órára a hűtőbe. Addig készítsük elő a gyümölcsöket. Illetve voltam már olyan árusnál, akinél a rebarbara a zöldség résznél volt, szóval mindig elbizonytalanodom, tulajdonképpen hova is soroljuk ezt a savanykás növényt. Az viszont bizonyos, hogy most van szezonja, úgyhogy mindenképpen érdemes beszerezni, mert amellett, hogy egészséges, kompótnak, öntetnek, süteménynek is kiváló. A rebarbarát mossuk meg, és a leveles szárát vágjuk le. Ha nagyon rózsaszín lenne, akkor érdemes meghámozni, ugyanis az azt jelenti, hogy túlzott oxálsavat tartalmaz, aminek a fogyasztása viszont csökkenti a kalcium felszívódását az emberi szervezetben. Nyilván nagy mennyiségben, de ha tehetjük, akkor válasszuk le a rózsaszín héját.  Minél öregebb, érettebb a rebarbara, annál színesebb, és annál könnyebben válik le a külső réteg. Ha kész, akkor vágjunk belőlük tíz centis darabokat. Az epret csak mossuk meg, csumázzuk ki, és vágjuk félbe, vagy ha nagyobbak, akkor negyedbe. A tésztát ha eléggé lehűlt, válasszuk ketté egyharmad-kétharmad arányban. A nagyobbik részt nyújtsuk akkorára, mint a pite formánk, helyezzük bele és szurkáljuk meg villával. Súlyozzuk le a tésztát valamivel (lencse, bab, dió) és süssük elő 160 fokon negyed óráig. Addig készítsük el a krémet. A vajat egy lábasban olvasszuk fel habzásig. A pekándiót egy tepsibe szórjuk, és 180 fokos sütőben kb. tíz perc alatt megpirítjuk - közben egyszer átforgatjuk. Ha kész, aprítóba tesszük, és teljesen pépesre daráljuk. Csurgassunk a pekándiós masszához mézet, és keverjük jól el. Szedjük át egy kisebb tálba az egészet, keverjünk el benne 2 tojást, és 5-6 dkg cukrot (attól függ, mennyi mézet adtunk hozzá), az olvasztott vajat és jól keverjük el. 
 
 
Rácsozzuk be a nyarat! - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, rácsos pite,
 
 
Az elősütött tésztán először a rebarbarát helyezzük el körbe, úgy, hogy a tetejük érjen össze. Az epreket a rebarbarák közötti résekbe dobjuk bele, de mindenki úgy rendezze el, ahogy neki tetszik. Öntsük le a pekándiós krémmel, és a maradék tésztából készítsük rácsokat a tetejére. 155-160  fokon süssük 30-35 percet, és még langyosan kóstoljuk meg. És ez szigorú ajánlás :).
 
 
Rácsozzuk be a nyarat! - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, rácsos pite,
 
 
Epres-rebarbarás pite: 
 
Hozzávalók a tésztához: 
 
- 15 dkg rétesliszt
 
- 15 dkg búzaliszt  
 
- 20 dkg vaj
 
- 10 dkg porcukor
 
- 2 tojás sárgája
 
- 1 ek tejszín
 
 
Hozzávalók a krémhez: 
 
- 15 dkg pekándió
 
- 2 evőkanál méz
 
- 5 dkg cukor
 
- 2 egész tojás
 
- 15 dkg vaj 
 
Továbbá: 
 
- 2 szál rebarbara
 
- 0,5 kg eper  
 
 
Rácsozzuk be a nyarat! - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, rácsos pite,
 
 
 
 
 
Gregorits Nóri
  • gasztronómia rácsos pite

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Megosztás Küldés

Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    10 különleges forró csoki - Stylelife, divat, életmód, stílus
    10 különleges forró csoki
    • Stylelife
    Paradicsomos galette - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Paradicsomos galette
    • Stylelife
    Ha ősz, akkor csakis sütőtök
    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!
    Heti top 10A hét legjobb írásai
    Top100: kihagyhatatlan karácsonyi filmek decemberre - Stylenews, divat, életmód, stílus
    Top100: kihagyhatatlan karácsonyi filmek decemberre
    • Stylenews
    Egy érzelmileg elérhetetlen férfival kár terveket szövögetni - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Egy érzelmileg elérhetetlen férfival kár terveket szövögetni
    • Keresd a nőt!
    Vajon visszafutsz-e még - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Vajon visszafutsz-e még
    • Keresd a nőt!
    5 kapcsolati játszma, amelyek a nárcisztikus emberek kedvencei
    Nem jó egyedül
    Stílusiskola: outfit ötletek céges karácsonyi partykra
    Fűszeres italok karácsonyra házilag
    Hogyan nyűgözhetsz le egy nőt
    Top10: home decor ötletek decemberre
    Egyedül is végig tudod táncolni

    Kapcsolódó cikkek

    10 különleges forró csoki

    10 különleges forró csoki

    Paradicsomos galette

    Paradicsomos galette

    Ha ősz, akkor csakis sütőtök

    Ha ősz, akkor csakis sütőtök

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal


    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legfrissebb cikkek
    Divat & Stílus
    Szépség
    Életmód
    Otthon & Design
    Stylelife

    DIVAT&STÍLUS

    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity

    SZÉPSÉG

    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok

    KERESD A NŐT

    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont

    STYLELIFE

    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family

    STYLE LOUNGE

    STYLENEWS

    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények

    STYLEHOME

    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • DIVAT&STÍLUS
      • Hírek
      • Stílusiskola
      • Celebrity
    • SZÉPSÉG
      • Smink
      • Bőrápolás
      • Hajápolás
      • Illatok
    • KERESD A NŐT
      • Fesztelen mindennapok
      • Lélekhangok
      • Férfi szemmel
      • Szívvonal
      • Férfiszempont
    • STYLELIFE
      • Gasztronómia
      • Otthon & Design
      • Egészség
      • Fitness
      • Stylebusiness
      • Utazás
      • Esküvő
      • Stylekids
      • Style family
    • STYLE LOUNGE
    • STYLENEWS
      • Aktuális
      • Interjúk
      • Mobility
      • Style ART
      • Kultúr-kitérő
      • Rendezvények
    • STYLEHOME
    • MENSTYLE.HU