Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • DIVAT&STÍLUS
    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity
  • SZÉPSÉG
    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok
  • KERESD A NŐT
    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont
  • STYLELIFE
    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family
  • STYLE LOUNGE
  • STYLENEWS
    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények
  • STYLEHOME
Trendek:
Életstílus
Stylenews - 10 dolog, amit nem tudtál a Grincsről

10 dolog, amit nem tudtál a Grincsről

Stylenews
Keresd a nőt! - Egyedi köntösbe burkolt lelkifröccs

Egyedi köntösbe burkolt lelkifröccs

Keresd a nőt!
Mobility - Luxus Elérhető Áron: Omoda 9 SHS Teszt

Luxus Elérhető Áron: Omoda 9 SHS Teszt

Mobility
Mommywood - Az anyaság biztos jelei

Az anyaság biztos jelei

Mommywood
Divat & Stílus - Stílusiskola: így lehetsz csinos a téli hétköznapokon

Stílusiskola: így lehetsz csinos a téli hétköznapokon

Divat & Stílus
Stylelife - A kutya hirtelen kedvetlen, lassú, bújós? – A csendes betegségek láthatatlan jelei

A kutya hirtelen kedvetlen, lassú, bújós? – A csendes betegségek láthatatlan jelei

Stylelife
Stylenews - A sport mint művészet – egy különleges szemlélet

A sport mint művészet – egy különleges szemlélet

Stylenews
Stylelife - Mi történik a héten? 2025.12.15-21.

Mi történik a héten? 2025.12.15-21.

Stylelife
Keresd a nőt! - Minden rosszban, van valami jó

Minden rosszban, van valami jó

Keresd a nőt!
Hírek - Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Hírek
Keresd a nőt! - Miért épp az ünnepek idején törnek elő a régi érzések és kapcsolati minták?

Miért épp az ünnepek idején törnek elő a régi érzések és kapcsolati minták?

Keresd a nőt!
Keresd a nőt! - A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál

A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál

Keresd a nőt!
Gasztronómia - 10 kreatív és aranyos süti, amit el kell készítened idén karácsonykor

10 kreatív és aranyos süti, amit el kell készítened idén karácsonykor

Gasztronómia
  1. STYLELIFE
  2. Gasztronómia
  3. Rácsozzuk be a nyarat!

Rácsozzuk be a nyarat!

  • 2014. június 17.
  • Komment

Régen nem volt pite, pedig ha van valami, amiért megveszek, az ez. A családi tűzhely hangulatát, közös ebédeket, délutáni nagy beszélgetéseket idézi. Büszke vagyok rá, vagy legalábbis jól esik, ha hozzánk jön valaki, akkor mindig van a konyhában belőle egy szelet. Kivétel ebből a mostaniból, ezt ketten egy este alatt elpusztítottuk. Pedig elvileg nem is szeretem az édességet.

  Megosztás Küldés

Rácsozzuk be a nyarat! - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, rácsos pite,
Mutattam már jó pár pitét, volt aminek morzsa volt a tetején, volt aminek egész tészta, ezt most berácsoztam, és talán ennek a látványa esik a legjobban a szememnek, megmosolyogtat. Az egész süti másfél óra alatt megvan, de ha kellene, tovább is szívesen elbíbelődnék vele. A tésztája a szokásos linzer alap, ezzel kezdjük a műveletet. A hideg vajat morzsoljuk el a kétféle liszttel, majd jöhet bele a tojássárga, porcukor, tejszín. Gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze, aztán tegyük fél órára a hűtőbe. Addig készítsük elő a gyümölcsöket. Illetve voltam már olyan árusnál, akinél a rebarbara a zöldség résznél volt, szóval mindig elbizonytalanodom, tulajdonképpen hova is soroljuk ezt a savanykás növényt. Az viszont bizonyos, hogy most van szezonja, úgyhogy mindenképpen érdemes beszerezni, mert amellett, hogy egészséges, kompótnak, öntetnek, süteménynek is kiváló. A rebarbarát mossuk meg, és a leveles szárát vágjuk le. Ha nagyon rózsaszín lenne, akkor érdemes meghámozni, ugyanis az azt jelenti, hogy túlzott oxálsavat tartalmaz, aminek a fogyasztása viszont csökkenti a kalcium felszívódását az emberi szervezetben. Nyilván nagy mennyiségben, de ha tehetjük, akkor válasszuk le a rózsaszín héját.  Minél öregebb, érettebb a rebarbara, annál színesebb, és annál könnyebben válik le a külső réteg. Ha kész, akkor vágjunk belőlük tíz centis darabokat. Az epret csak mossuk meg, csumázzuk ki, és vágjuk félbe, vagy ha nagyobbak, akkor negyedbe. A tésztát ha eléggé lehűlt, válasszuk ketté egyharmad-kétharmad arányban. A nagyobbik részt nyújtsuk akkorára, mint a pite formánk, helyezzük bele és szurkáljuk meg villával. Súlyozzuk le a tésztát valamivel (lencse, bab, dió) és süssük elő 160 fokon negyed óráig. Addig készítsük el a krémet. A vajat egy lábasban olvasszuk fel habzásig. A pekándiót egy tepsibe szórjuk, és 180 fokos sütőben kb. tíz perc alatt megpirítjuk - közben egyszer átforgatjuk. Ha kész, aprítóba tesszük, és teljesen pépesre daráljuk. Csurgassunk a pekándiós masszához mézet, és keverjük jól el. Szedjük át egy kisebb tálba az egészet, keverjünk el benne 2 tojást, és 5-6 dkg cukrot (attól függ, mennyi mézet adtunk hozzá), az olvasztott vajat és jól keverjük el. 
 
 
Rácsozzuk be a nyarat! - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, rácsos pite,
 
 
Az elősütött tésztán először a rebarbarát helyezzük el körbe, úgy, hogy a tetejük érjen össze. Az epreket a rebarbarák közötti résekbe dobjuk bele, de mindenki úgy rendezze el, ahogy neki tetszik. Öntsük le a pekándiós krémmel, és a maradék tésztából készítsük rácsokat a tetejére. 155-160  fokon süssük 30-35 percet, és még langyosan kóstoljuk meg. És ez szigorú ajánlás :).
 
 
Rácsozzuk be a nyarat! - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, rácsos pite,
 
 
Epres-rebarbarás pite: 
 
Hozzávalók a tésztához: 
 
- 15 dkg rétesliszt
 
- 15 dkg búzaliszt  
 
- 20 dkg vaj
 
- 10 dkg porcukor
 
- 2 tojás sárgája
 
- 1 ek tejszín
 
 
Hozzávalók a krémhez: 
 
- 15 dkg pekándió
 
- 2 evőkanál méz
 
- 5 dkg cukor
 
- 2 egész tojás
 
- 15 dkg vaj 
 
Továbbá: 
 
- 2 szál rebarbara
 
- 0,5 kg eper  
 
 
Rácsozzuk be a nyarat! - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, rácsos pite,
 
 
 
 
 
Gregorits Nóri
  • gasztronómia rácsos pite

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Megosztás Küldés

Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    10 különleges forró csoki - Stylelife, divat, életmód, stílus
    10 különleges forró csoki
    • Stylelife
    Paradicsomos galette - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Paradicsomos galette
    • Stylelife
    Ha ősz, akkor csakis sütőtök
    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!
    Heti top 10A hét legjobb írásai
    Egy érzelmileg elérhetetlen férfival kár terveket szövögetni - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Egy érzelmileg elérhetetlen férfival kár terveket szövögetni
    • Keresd a nőt!
    10 kreatív és aranyos süti, amit el kell készítened idén karácsonykor - Stylelife, divat, életmód, stílus
    10 kreatív és aranyos süti, amit el kell készítened idén karácsonykor
    • Stylelife
    Mások talán nem tudják, de mindezeket a szorongásaid miatt teszed - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Mások talán nem tudják, de mindezeket a szorongásaid miatt teszed
    • Keresd a nőt!
    Tippek, hogyan ne agyalj
    Így előzd meg a karácsonyi plusz kilókat!
    5 nosztalgikus fekete-fehér film karácsonyra
    Stílusiskola: outfit ötletek céges karácsonyi partykra
    Hogyan nyűgözhetsz le egy nőt
    Top10: home decor ötletek decemberre
    Minden rosszban, van valami jó

    Kapcsolódó cikkek

    10 különleges forró csoki

    10 különleges forró csoki

    Paradicsomos galette

    Paradicsomos galette

    Ha ősz, akkor csakis sütőtök

    Ha ősz, akkor csakis sütőtök

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal


    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legfrissebb cikkek
    Divat & Stílus
    Szépség
    Életmód
    Otthon & Design
    Stylelife

    DIVAT&STÍLUS

    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity

    SZÉPSÉG

    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok

    KERESD A NŐT

    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont

    STYLELIFE

    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family

    STYLE LOUNGE

    STYLENEWS

    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények

    STYLEHOME

    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • DIVAT&STÍLUS
      • Hírek
      • Stílusiskola
      • Celebrity
    • SZÉPSÉG
      • Smink
      • Bőrápolás
      • Hajápolás
      • Illatok
    • KERESD A NŐT
      • Fesztelen mindennapok
      • Lélekhangok
      • Férfi szemmel
      • Szívvonal
      • Férfiszempont
    • STYLELIFE
      • Gasztronómia
      • Otthon & Design
      • Egészség
      • Fitness
      • Stylebusiness
      • Utazás
      • Esküvő
      • Stylekids
      • Style family
    • STYLE LOUNGE
    • STYLENEWS
      • Aktuális
      • Interjúk
      • Mobility
      • Style ART
      • Kultúr-kitérő
      • Rendezvények
    • STYLEHOME
    • MENSTYLE.HU