Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • DIVAT&STÍLUS
    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity
  • SZÉPSÉG
    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok
  • KERESD A NŐT
    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont
  • STYLELIFE
    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family
  • STYLE LOUNGE
  • STYLENEWS
    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények
  • STYLEHOME
Trendek:
Életstílus
Keresd a nőt! - Ajándék

Ajándék

Keresd a nőt!
Otthon & Design - Top10: így varázsolhatod ragyogóvá a vacsora asztalt karácsonykor

Top10: így varázsolhatod ragyogóvá a vacsora asztalt karácsonykor

Otthon & Design
Keresd a nőt! - Közös ügyünk az állatvédelem – portréinterjú  Dr. Vetter Szilviával

Közös ügyünk az állatvédelem – portréinterjú Dr. Vetter Szilviával

Keresd a nőt!
Stylelife - Nagy téli bakancslista – programok, amelyek felejthetetlenné teszik az ünnepi időszakot!

Nagy téli bakancslista – programok, amelyek felejthetetlenné teszik az ünnepi időszakot!

Stylelife
Divat & Stílus - Stílusiskola: karácsonyi outfitek fehérrel

Stílusiskola: karácsonyi outfitek fehérrel

Divat & Stílus
Stylelife - Mindent a cél érdekében -  Mindent a Bak jegyről

Mindent a cél érdekében - Mindent a Bak jegyről

Stylelife
Keresd a nőt! - Isten nem siet. Nem időkhöz kötött hanem szándékhoz

Isten nem siet. Nem időkhöz kötött hanem szándékhoz

Keresd a nőt!
Stylelife - Mi történik a héten? 2025.12.22-28.

Mi történik a héten? 2025.12.22-28.

Stylelife
Mobility - Luxus Elérhető Áron: Omoda 9 SHS Teszt

Luxus Elérhető Áron: Omoda 9 SHS Teszt

Mobility
Hírek - Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Hírek
Stylenews - 10 dolog, amit nem tudtál a Grincsről

10 dolog, amit nem tudtál a Grincsről

Stylenews
Stylelife - A kutya hirtelen kedvetlen, lassú, bújós? – A csendes betegségek láthatatlan jelei

A kutya hirtelen kedvetlen, lassú, bújós? – A csendes betegségek láthatatlan jelei

Stylelife
Keresd a nőt! - Minden rosszban, van valami jó

Minden rosszban, van valami jó

Keresd a nőt!
Keresd a nőt! - A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál

A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál

Keresd a nőt!
Gasztronómia - 10 kreatív és aranyos süti, amit el kell készítened idén karácsonykor

10 kreatív és aranyos süti, amit el kell készítened idén karácsonykor

Gasztronómia
  1. STYLELIFE
  2. Gasztronómia
  3. Csokis-vaníliás profiterol

Csokis-vaníliás profiterol

  • 2014. október 24.
  • Komment

Még Rómában ettem először profiterolt, ami első osztályú volt. Nem hiszem, hogy teljesen reprodukálható az élmény otthon, már csak a Colosseum hiánya miatt is, de aki egy kis olasz hangulatra vágyik, az nyugodtan álljon neki. Ennek az édességnek az alapja az égetett tészta, amit mi leggyakrabban képviselőfánk formájában fogyasztunk. A profiterol töltése, az íz és a mennyiségek kiválasztása már teljesen szubjektív. Van, aki teljesen beborítja öntettel, van, aki csak épphogy leönti, van, aki főzőtt csokikrémet készít, és van, aki fagyival tölti meg. Bármelyik variáció kiváló.

  Tetszik
17
  Megosztás Küldés

Csokis-vaníliás profiterol - STYLELIFE - Gasztronómia - csokoládé öntet, gasztronómia, profiterol, vanília krém,

Az égetett tésztával kezdünk. Az elkészítése nem bonyolult, kezdők számára viszont tartogat néhány buktatót. Mérjük ki egy lábasba a vizet, vajat és sót. Forraljuk fel a keveréket. Ekkor szitáljuk bele a lisztet, folyamatosan kevergetve, hogy ne csomósodjon össze. Most jön a resztelés. Ez gyakorlatilag a tészta pirítását jelenti, magas hőfokon. Akkor lesz jó az állaga, amikor felhólyagosodik kissé, és sercegő hangot ad ki. Akkor zárjuk el a tüzet, és borítsuk ki a tésztát  egy hideg tányérra. Addig kell hűteni, amíg már könnyedén hozzá tudunk érni, nem csíp. Erre a folyamatra azért van szükség, mert a tojásokat csak a lehűlt tésztához adhatjuk hozzá, különben megsülnének. Mikor már megfelelő a hőmérséklete a tésztának, tegyük vissza a lábasba, és egyenként keverjük el benne a tojásokat. Csak akkor üssük bele a következőt, amikor az előző már teljesen elkeveredett benne. Rugalmas, homogén masszát kell kapnunk. Ha kész, simacsöves nyomózsákba töltve, sütőpapíros lemezre kis köröket nyomjunk egymástól nem túl nagy távolságra. 220 fokos sütőbe tolva addig süssük őket, amíg meg nem emelkednek és szép aranybarna színt nem kapnak. Segíthetjük a sülési folyamatot, ha a sütő aljába egy vízzel teli edényt helyezünk, a gőz így még jobban megemeli majd a tésztát. Ha kész, azonnal vegyük ki őket, és egy késsel szúrjuk meg mindegyiket, hogy a forró gőz távozni tudjon a fánkocskákból.

Csokis-vaníliás profiterol - STYLELIFE - Gasztronómia - csokoládé öntet, gasztronómia, profiterol, vanília krém,

A vaníliás krémhez a tojássárgákat, a cukrot és a lisztet alaposan keverjük el egy lábasban, majd tegyük fel a tűzre. Ezzel párhuzamosan egy másik edénybe tegyük fel melegedni a tejet. Ha már forr, öntsük a tojásos masszához, és addig főzzük, amíg puding sűrűségű nem lesz. Közben verjünk fel kemény habbá 2 dl tejszínt. A kihűlt krémet lazítsuk fel a tejszínnel, majd egy nyomózsák segítségével töltsük meg a fánkocskák belsejét. A csokoládé krémhez gőz fölött olvassuk össze a tejszínt, a csokit és a vajat, majd még forrón öntsük vele nyakon a tésztát. Melegen, és hidegen is isteni.

Csokis-vaníliás profiterol - STYLELIFE - Gasztronómia - csokoládé öntet, gasztronómia, profiterol, vanília krém,

Csokis-vaníliás profiterol:   

A tésztához:

- 25 dkg víz

- 10 dkg vaj

- 15 dkg liszt

- 2 mk só

- 4 egész tojás ( ha nagyobb, elég 3 is)

A vaníliás krémhez:

- 2 tojás sárgája

- 4 evőkanál cukor

- 2 evőkanál liszt

- 4 dl tej

A csokoládé öntethez:

- 20 dkg étcsoki

- 5 dkg vaj

- 1,5 dl tejszín

Csokis-vaníliás profiterol - STYLELIFE - Gasztronómia - csokoládé öntet, gasztronómia, profiterol, vanília krém,

Gregorits Nóri

  • csokoládé öntet gasztronómia profiterol vanília krém

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Tetszik
17
  Megosztás Küldés

Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    10 különleges forró csoki - Stylelife, divat, életmód, stílus
    10 különleges forró csoki
    • Stylelife
    Paradicsomos galette - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Paradicsomos galette
    • Stylelife
    Ha ősz, akkor csakis sütőtök
    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!
    Heti top 10A hét legjobb írásai
    Egy igazi apának a családja az első - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Egy igazi apának a családja az első
    • Keresd a nőt!
    Ahhoz, hogy rátalálj a megfelelő emberre, először neked kell megfelelővé válnod - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Ahhoz, hogy rátalálj a megfelelő emberre, először neked kell megfelelővé válnod
    • Keresd a nőt!
    Mindent a cél érdekében -  Mindent a Bak jegyről - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Mindent a cél érdekében - Mindent a Bak jegyről
    • Stylelife
    30 romantikus vígjáték téli estékre
    A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál
    Tippek, hogyan ne agyalj
    6 fajta meditációs gyakorlat
    Amire a nő harmincon túl valójában vágyik
    Top10: tippek a karácsonyi ajándékok stílusos becsomagolásához
    Az almaecet 8 jótékony hatása

    Kapcsolódó cikkek

    10 különleges forró csoki

    10 különleges forró csoki

    Paradicsomos galette

    Paradicsomos galette

    Ha ősz, akkor csakis sütőtök

    Ha ősz, akkor csakis sütőtök

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal


    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legfrissebb cikkek
    Divat & Stílus
    Szépség
    Életmód
    Otthon & Design
    Stylelife

    DIVAT&STÍLUS

    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity

    SZÉPSÉG

    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok

    KERESD A NŐT

    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont

    STYLELIFE

    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family

    STYLE LOUNGE

    STYLENEWS

    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények

    STYLEHOME

    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • DIVAT&STÍLUS
      • Hírek
      • Stílusiskola
      • Celebrity
    • SZÉPSÉG
      • Smink
      • Bőrápolás
      • Hajápolás
      • Illatok
    • KERESD A NŐT
      • Fesztelen mindennapok
      • Lélekhangok
      • Férfi szemmel
      • Szívvonal
      • Férfiszempont
    • STYLELIFE
      • Gasztronómia
      • Otthon & Design
      • Egészség
      • Fitness
      • Stylebusiness
      • Utazás
      • Esküvő
      • Stylekids
      • Style family
    • STYLE LOUNGE
    • STYLENEWS
      • Aktuális
      • Interjúk
      • Mobility
      • Style ART
      • Kultúr-kitérő
      • Rendezvények
    • STYLEHOME
    • MENSTYLE.HU