Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • DIVAT&STÍLUS
    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity
  • SZÉPSÉG
    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok
  • KERESD A NŐT
    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont
  • STYLELIFE
    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family
  • STYLE LOUNGE
  • STYLENEWS
    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények
  • STYLEHOME
Trendek:
Életstílus
Stylenews - A sport mint művészet – egy különleges szemlélet

A sport mint művészet – egy különleges szemlélet

Stylenews
Keresd a nőt! - Mindent vagy semmit – avagy az ár, amit a bizalomért fizetsz

Mindent vagy semmit – avagy az ár, amit a bizalomért fizetsz

Keresd a nőt!
Stylelife - Amit nem akarsz látni… mégis irányít: a tudattalan minták ereje

Amit nem akarsz látni… mégis irányít: a tudattalan minták ereje

Stylelife
Hírek - Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Hírek
Keresd a nőt! - A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál

A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál

Keresd a nőt!
Keresd a nőt! - Miért épp az ünnepek idején törnek elő a régi érzések és kapcsolati minták?

Miért épp az ünnepek idején törnek elő a régi érzések és kapcsolati minták?

Keresd a nőt!
Stylenews - 10 dolog, amit nem tudtál a Grincsről

10 dolog, amit nem tudtál a Grincsről

Stylenews
Gasztronómia - Rusztikusból ragyogó - Így lesznek a hétköznapi hozzávalókból ünnepi fogások

Rusztikusból ragyogó - Így lesznek a hétköznapi hozzávalókból ünnepi fogások

Gasztronómia
Stylenews - Új név, új hely, új célcsoport – PETHIK néven nyit új korszakot a fenntartható márka

Új név, új hely, új célcsoport – PETHIK néven nyit új korszakot a fenntartható márka

Stylenews
Divat & Stílus - Stílusiskola: outfit ötletek céges karácsonyi partykra

Stílusiskola: outfit ötletek céges karácsonyi partykra

Divat & Stílus
Stylenews - Hihetetlen gyűjtemény került elő Puskás Ferencről és az Aranycsapatról - a Virág Judit Galéria árverezi el a kollekciót

Hihetetlen gyűjtemény került elő Puskás Ferencről és az Aranycsapatról - a Virág Judit Galéria árverezi el a kollekciót

Stylenews
Mobility - Kedvenc receptem MEB platformra - Új Škoda Elroq 85 Teszt

Kedvenc receptem MEB platformra - Új Škoda Elroq 85 Teszt

Mobility
Rendezvények - Winterwunder Mörbisch – a világ legnagyobb betlehemi jászola idén még nagyobb, még színesebb, még varázslatosabb!

Winterwunder Mörbisch – a világ legnagyobb betlehemi jászola idén még nagyobb, még színesebb, még varázslatosabb!

Rendezvények
  1. STYLELIFE
  2. Gasztronómia
  3. Bolognai lasagne

Bolognai lasagne

  • 2014. október 28.
  • Komment

A lasagne is csak egy rakott tészta, nincs benne semmi ördögi. Talán egy fokkal több macera van vele az átlagosnál a besamelmártás miatt, de ez is csak gyakorlás kérdése. A húsos ragu pontosan úgy készül, mintha egy ízes bolognai tésztára készítenénk, így arra biztosan mindenkinek meg van a saját, jól bevált verziója. Azért leírom én is a saját receptem.

  Megosztás Küldés

Bolognai lasagne - STYLELIFE - Gasztronómia - bolognai, gasztronómia, lasagne, tészta,

A hagymákat vágjuk apróra és futtassuk meg az olíva olajon. Ha már üveges, jöhet rá a marhahús. Addig főzzük, amíg ki nem fehéredik - ez alig pár perc. Készítsük elő a fűszereket: frissen őrölt bors, só, babérlevél, kis rozmaring. Ha már össze ugrott kicsit a hús, akkor hozzá is adhatjuk őket. Ekkor jöhetnek az apró kockára vágott zöldségek: a répa és a zeller. Utóbbi elhagyható, én az íze miatt szoktam bele tenni egy keveset. Kicsit pirítsuk együtt az egészet, majd jöhet bele a paradicsompüré. Ilyenkor kóstoljunk bele, hogy kell-e még a szószt után fűszerezni, a paradicsom miatt elbírhat egy kis cukrot az étel. Ha egyet rottyant az egész, akkor jöhet bele a vörösbor és a húsleves. Innentől kezdve pedig, a fedelet rá téve, magára hagyhatjuk a ragut, kb. egy órára. Néha keverjük meg, hogy ne üljön le az alja. 
 
Bolognai lasagne - STYLELIFE - Gasztronómia - bolognai, gasztronómia, lasagne, tészta,
 
Közben készítsük el a besamelt. Két edényre lesz szükség: egy tejforralóra, és egy lábasra. A tejbe forralás előtt dobjunk bele egy egész fej pucolt vöröshagymát, és pár szem babérlevelet, majd tegyük fel a tűzre. A másik lábasban a lisztet a vajjal keverjük el és tegyük fel szintén főzni. Folyamatosan kell kevergetni, hogy ne égjen le. Ha már felforrt a tej, akkor a fűszerek nélkül szűrjük bele a vajas keverékbe, és folyamatosan kevergetve sűrítsük be az egészet. Ez kb. 15 percet vesz igénybe. Lehet, hogy a mártás nem veszi fel az összes tejet, ezért ne egyszerre adjuk hozzá, hanem 2-3 részletben. 
 
Bolognai lasagne - STYLELIFE - Gasztronómia - bolognai, gasztronómia, lasagne, tészta,
 
Egy tepsit olajozzunk ki alaposan, majd rakjunk le egy réteg lasagne tésztát az aljára. Erre jön a húsos ragu, arra pedig a besamelmártás, majd egy újabb adag tészta. Ezt a rétegezést ismételjük annyiszor, ahány réteget szeretnénk. Szerintem 4 réteg az ideális. A lasagne-t nem tészta réteggel, hanem egy jó nagy adag reszelt sajttal zárjuk, majd toljuk 220 fokos forró sütőbe. Ha már szépen megpirult rajta a sajt, akkor alufólia alatt süssük tovább, amíg teljesen meg nem puhul az egész. Szeletelés előtt kicsit hűtsük le. Napokig kiadós ebéd vagy vacsora lehet belőle. 
 
 
Bolognai lasagne: 
 
- 1 kg darált marhahús
 
- 2 közepes fej vöröshagyma
 
- 4 szál répa
 
- egy fél zeller gumó
 
- 4-5 babérlevél
 
- só, őrölt bors, rozmaring
 
- 3 dl paradicsompüré
 
- 3 dl vörösbor
 
- 2 dl alaplé
 
- 1 csomag lasagne tészta
 
- 5 dkg vaj
 
- 5 dkg liszt
 
- 7 dl tej
 
- 1 fej vöröshagyma
 
- 2-3 babérlevél 
 
 
 
 
Gregorits Nóri
  • bolognai gasztronómia lasagne tészta

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Megosztás Küldés

Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    10 különleges forró csoki - Stylelife, divat, életmód, stílus
    10 különleges forró csoki
    • Stylelife
    Paradicsomos galette - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Paradicsomos galette
    • Stylelife
    Ha ősz, akkor csakis sütőtök
    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!
    Heti top 10A hét legjobb írásai
    Top100: kihagyhatatlan karácsonyi filmek decemberre - Stylenews, divat, életmód, stílus
    Top100: kihagyhatatlan karácsonyi filmek decemberre
    • Stylenews
    Egy érzelmileg elérhetetlen férfival kár terveket szövögetni - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Egy érzelmileg elérhetetlen férfival kár terveket szövögetni
    • Keresd a nőt!
    Vajon visszafutsz-e még - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Vajon visszafutsz-e még
    • Keresd a nőt!
    5 kapcsolati játszma, amelyek a nárcisztikus emberek kedvencei
    Nem jó egyedül
    Stílusiskola: outfit ötletek céges karácsonyi partykra
    Fűszeres italok karácsonyra házilag
    Hogyan nyűgözhetsz le egy nőt
    Top10: home decor ötletek decemberre
    Egyedül is végig tudod táncolni

    Kapcsolódó cikkek

    10 különleges forró csoki

    10 különleges forró csoki

    Paradicsomos galette

    Paradicsomos galette

    Ha ősz, akkor csakis sütőtök

    Ha ősz, akkor csakis sütőtök

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal


    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legfrissebb cikkek
    Divat & Stílus
    Szépség
    Életmód
    Otthon & Design
    Stylelife

    DIVAT&STÍLUS

    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity

    SZÉPSÉG

    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok

    KERESD A NŐT

    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont

    STYLELIFE

    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family

    STYLE LOUNGE

    STYLENEWS

    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények

    STYLEHOME

    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • DIVAT&STÍLUS
      • Hírek
      • Stílusiskola
      • Celebrity
    • SZÉPSÉG
      • Smink
      • Bőrápolás
      • Hajápolás
      • Illatok
    • KERESD A NŐT
      • Fesztelen mindennapok
      • Lélekhangok
      • Férfi szemmel
      • Szívvonal
      • Férfiszempont
    • STYLELIFE
      • Gasztronómia
      • Otthon & Design
      • Egészség
      • Fitness
      • Stylebusiness
      • Utazás
      • Esküvő
      • Stylekids
      • Style family
    • STYLE LOUNGE
    • STYLENEWS
      • Aktuális
      • Interjúk
      • Mobility
      • Style ART
      • Kultúr-kitérő
      • Rendezvények
    • STYLEHOME
    • MENSTYLE.HU