Egyedinek születünk, de másolatként halunk meg

Egyedinek születünk, de másolatként halunk meg - írja könyvében Robert Betz, pszichológus, aki a Lépj ki a régi cipődből c. kötetével abban kíván segítséget nyújtani nekünk, hogy megtaláljuk a saját utunkat. Egyetlen kérést intéz csupán azokhoz, akik kezükbe veszik a könyvét: nyitott szívvel olvassák.

olvass tovább

Annyit ostorozzuk magunkat olyan dolgokért is, amikről nem tehetünk

Annyit ostorozzuk magunkat olyan dolgokért is, amikről nem tehetünk vagy amik teljesen természetes dolgok lennének. Én például mindig azt hallgattam gyerek és fiatal felnőtt koromban is, hogy túl érzékeny vagyok. Mélységesen szégyelltem magam emiatt. Pedig legtöbbször olyankor hangzott el ez az érzékenységemet leszóló megjegyzés, amikor megbántott valaki.

olvass tovább

A leghangosabb nem a legbátrabb

A legnagyobb arcú nem a legmagabiztosabb, a róla minden lepereg nem sebezhetetlen, a legmosolygósabb nem a legboldogabb, a sokat beszélő nem tud többet, a gyűlölködő nem a legerősebb, az elnyomó nem vezető, a tökéletesnek látszó egyszerűen csak átlátszó.

olvass tovább

Ne haragudj, de ez nem az én problémám!

Mindig mindenkit meghallgattam(tok), mindig mindenkinek segítek, ha tudok. De az van, hogy egy idő után én is elfogyok. Lemerül az energiaszintem és azon kapom magam, hogy olyan problémákon agyalok, amik valójában nem is az enyémek, és egyáltalán nem nekem kellene megoldani őket, de olybá tűnik néha mégis, mintha mindenki tőlem várná, hogy megtaláljam helyette a saját boldogságát.

olvass tovább

Olvass az emberekben, mint a könyvben

Sokfelé hallani manapság, hogy hazug világot élünk, hogy ritkaság számba megy ma már az őszinteség. De vajon tényleg így van, vagy pusztán csak saját tapasztalataink alapján alkotunk torzított valóságokat? Szeretjük azt gondolni magunkról, hogy kiváló emberismerők vagyunk, mi aztán könnyedén átlátunk azokon, akik hazudnak nekünk. De vajon tényleg olyan könnyű lenne tetten érni a hazugokat?

olvass tovább