Dr, Váradi Éva

Nemzetközileg akkreditált senior coach és coaching supervisor. Az Alkalmazott Coaching Akadémia ® vezető oktatója. www.drvaradieva.hu

Besokallás

Egyszer érkezett hozzám egy ügyfél, aki elmesélte, hogy rossz a kommunikációja. Senkivel nem tud normálisan beszélni. Senkihez nem tud normálisan szólni sem. Sőt, őszintén szólva, nem is akar. Volt már asszertív és egyéb kommunikációs tréningen, de nem segített. Nem tudta beépíteni.

olvass tovább

Javítsd a párkapcsolatod azáltal, hogy csökkented az ingereket a mindennapokban

Észrevetted, hogy néha semmi nem kell ahhoz, hogy ideges legyél, vagy félj valamitől? Látszólag semmi. Azért érzed így, mert nem jut el az adott inger a tudatos szintre. Naponta több ezer olyan inger ér bennünket, amelyet érzékelünk, észlelünk. Vannak, amik szabályozatlanul érnek bennünket, ami ellen nem tehetünk semmit, például az időjárás, és vannak, amit mi magunk vállalunk, például a közösségi média használata.

olvass tovább

Az ígéretek mágiája

Mondták már Neked, hogy „Örökké veled leszek”? Vagy azt, hogy „Soha nem hagylak el!”, esetleg „Soha nem akarlak bántani Téged!” Hallottad már, hogy „Mindig szeretni foglak!”? Végül pedig előfordult, hogy sajnos nem így lett?

olvass tovább

Erős nő vs. Erősködő nő

Naponta kapom a kérdést, hogy vajon mi számít minek? Naponta olvasok cikkeket, ahol a szenvedő nő az "erős nő, mert ő ezt is kibírja" (ez csak egy driver, egy coach tud Neked segíteni), és naponta olvasok olyat is, hogy "miért nem kell az erős nő senkinek" (ezek pedig szégyelljék magukat, amiért arra használják a tollat, hogy hiedelmeket ültetnek el emberek fejében).

olvass tovább

Hová menekülsz az érzéseid elől?

Előfordult már Veled, hogy megbántottak? Vagy az, hogy úgy érezted, túlságosan megszerettél valakit? Éreztél már érdemtelenséget sikerélmény vagy más jó dolgok miatt, ami Veled történt? Féltél már bármitől? Menekültél már gondolván, „ha messze vagyok tőle, akkor talán elmúlik”?

olvass tovább