Kulcsszó keresés /


Magyar vörösbor lett aranyérmes Dél-Koreában

  • 2025. október 24.


Új lendületet kapott a magyar bor exportja Ázsiában. Stratégiai áttörést ért el egy magyar borászat Ázsiában: a villányi Jammertal Borbirtok két aranyérmet nyert a Korea Wine Challenge 2025 nemzetközi versenyen. A Koh-I-Noor Cabernet Sauvignon 2017 és a Koh-I-Noor Cuvée 105.6 2017 sikere a magyar vörösbor exportpiaci esélyeit növeli a feltörekvő kelet-ázsiai régióban.

olvass tovább

Női szerepkonfliktusok

Vannak esték, amikor megállok egy pillanatra. Ilyen ez a mai is. Vörösborral az éjjeli szekrényemen, a puha ágyba vackolom magam és hagyom, hogy a gondolataim messzire tévedjenek. Mindenki megérdemelné ezeket a lopott órákat, perceket. Ilyenkor pici vagyok, védtelen és törékeny, kontrasztban a világ felé fordított sebezhetetlen arcommal, amely álarcért talán túl sokat is fizetek.

olvass tovább

A pezsgőfogyasztás előnyei

  • 2025. július 22.

Bár a minőségi vörösbor jótékony hatását sokan ismerjük, talán meg fogsz lepődni, ha azt mondjuk, hogy a pezsgőnek is számos pozitív hatása van az emberi szervezetre. Ezeknek néztünk kicsit jobban utána.

olvass tovább

Nagyot változtak a borfogyasztási szokások: ma már a könnyedebb, gyümölcsös vörösborokat vásároljuk szívesen

  • 2024. december 17.

A Veszprémi Érseki Pincészet főborásza arra számít, a felmelegedés miatt a Balatonnál is nagyobb teret nyer majd a kékszőlő Az ünnepi asztalról nem hiányozhat egy palack kiváló vörösbor, amely jól passzol többféle karácsonyi ételhez. A vásárlók ízlése azonban nagyot változott az elmúlt években, a testes, nehéz vörösborok helyett ma már a gyümölcsös, könnyedebb tételeket keresik – mondja Benesch Antal, a Veszprémi Érseki Pincészet főborásza.

olvass tovább

Hogyan lehet elkerülni a fogak elszíneződését?

  • 2022. március 28.

A fehér fogakra sokan az egészség egyik egyértelmű jeleként tekintenek, egyes élelmiszerek azonban megnehezítik a fehér fogak megőrzését. A kávé és a vörösbor rendszeres fogyasztása például idővel elszíneződéseket okoz, sárga, vagy akár világosbarna megjelenést is kölcsönözhet fogainknak.

olvass tovább

A vörösbor 6 szépítő tulajdonsága

  • 2016. július 30.

Sokszor hallhattuk már, hogy napi másfél-két deci vöröbor kifejezetten előnyös az egészségünknek, például jó a szívnek és szerepet játszik a koleszterinszint csökkentésében. Most nézzük meg, ezek mellett milyen jótékony hatásai vannak a szépségre!

olvass tovább

Harc a makacs foltok ellen

  • 2015. április 10.

Nem csak a háziasszonyoknak érdemes tudni, hogyan kell eltávolítani a makacs szennyeződéseket. Hiszen bárkivel előfordulhat, hogy rácseppen némi vörösbor a kedvenc fehér blúzára, vagy kiszedhetetlennek tűnő fűfoltok maradnak a farmerjén egy piknik után. Most eláruljuk, hogy a különböző makacs szennyeződéseket, hogyan tüntetheted el végleg.

olvass tovább

Vörösboros-aszalt szilvás sertésragu

  • 2014. október 07.

Imádom azokat a fogásokat, ahol az édes és a sós keveredik. Ez a mostani anyukám jól bevált receptje, egyszerre testes és gyümölcsös. Az aszalt szilvát szinte minden főételbe el tudom képzelni, akár köretként, akár töltelékként. Most a hússal együtt sült, így teljesen magába szívta a törzsanyagokat, amitől hihetetlen íze lett. Ebben a receptben az is jó, hogy nagyon egyszerű és viszonylag gyorsan megvan, de egyáltalán nem szokványos.

olvass tovább

Bajnokok reggelije

  • 2014. június 30.

Elkezdődött nálam a befőzési láz, és ez azzal jár, hogy két napig vödrökkel a kezemben addig járom a kertet, amíg az utolsó szem gyümölcsöt is sikerül levadászni. Most a meggyfán volt a sor. Ez az első nyár, amikor időben le tudtunk jutni a balatoni házba, már ami a gyümölcs érettségét illeti. Volt amikor még olyan savanyú volt az ittlétünkkor, hogy édesebb volt citromba harapni, máskor már mind lehullott vagy a seregélyek martalékává lett. Most akadt termés bőven, és abból mind vörösboros meggylekvár lett. Mellé pedig házi foszlós briós készült.

olvass tovább

Portugieser Du Monde 2013

  • 2013. március 22.

A portugieser Közép-Európa egyik kikerülhetetlen és fontos fajtája, amely a borvilágban sajnos ritkán kerül reflektorfénybe. A szervezők, élen a Pécsi Borozó szerkesztőségével, a portugieser háttérbe szorulása ellen küzdve hirdetik meg 2013-ban április 12-én és 13-án már másodszor a Portugieser Hétvégét, hogy legalább egy hétvégén át felhívják a figyelmet a mindennapok friss és gyümölcsös vörösborára.

olvass tovább