Kulcsszó keresés /


Alakor tészta - Az egészséges is lehet finom!

  • 2019. november 22.

A tésztákról általában a nagyon finom, ám nem kifejezetten egészséges ételekre szoktunk asszociálni. Pedig nem kell lemondanunk a kivételes ízekről még abban az esetben sem, ha valami olyat szeretnénk fogyasztani, ami nem árt a szervezetünknek. Az alakor búzából előállított, fürjtojásos, tojás nélküli és teljes kiőrlésű tészták, melyek a Bükki Nemzeti Park védjegyét is megkapták, egészen biztosan kicsik és nagyok kedvencei lesznek!

olvass tovább

Mascarponés citromtorta

  • 2019. szeptember 06.

Mivel volt itthon lemon curd, ezért adott volt egy citromtorta, ami azért jó mert kellemesen fanyar íze van, nem az a gejl édes-krémes. Egyébként is imádom a citromot és az sem utolsó szempont, hogy a lemon curd készen várt. A tészta alapja, anyukám túrótortájának tésztájából lett merítve csak én nem sima liszttel hanem mandulaliszttel készítettem.

olvass tovább

A francia elegancia titka - Kipróbáltuk a DS7-et

  • 2019. augusztus 28.

Valószínűleg mindenkinek kapásból eszébe jut egy-két autómárka, ha a "luxus", illetve "prémium" szavakat emlegetjük, tesztelésünk során azonban rá kellett jönnünk, hogy a DS márka hazánkban kevésbé ismert, ennek ellenére nem kevés elismerést bezsebeltünk, amíg tesztautóval jártuk az utakat. Ez nem véletlen, hiszen az autó mindent hozott, amit a franciáktól elvárhatunk: elegancia, kifinomult stílus, irigylésre méltó megjelenés, és természetesen kifogástalan kivitelezés.

olvass tovább

Kiss Norbi szerint faültetés után, pélyi vegán tésztához egri vegán rozé dukál

  • 2019. július 27.

Farkas Pál a káli Csemetekert nevű faiskola agrármérnök vezetője bevallotta: Kiss Norbi szlovákiai kamion EB futama előtt - már csak babonából is - aranyeső és ezüst fenyő csemetéket is bekészített. Végül a kétszeres Európa bajnok kamion autóversenyzőnk Norbi egy második hellyel távozott a Szlovákiaringről de ígéretét, miszerint minden dobogós helyezése után fát ültet, betartotta, hiszen kedvesével Mártival, hazatérve versenyéről, egyik első útja mentett macskáihoz, a kápolnai Macskaárvaházba vezetett, hogy elültesse a győzelem fáit.

olvass tovább

Ford Mondeo bemutató - (Nem) kis extrával

  • 2019. június 15.

Meghívást kaptunk a Ford Mondeo hybrid kombi tesztautózással egybekötött magyarországi bemutatójára, azonban az eseményen nem csupán az új típussal ismerkedhettünk meg, hanem egy igazán különleges élménynek is a részesei lehettünk. Annyit előre elárulunk, hogy egy igazi nyári kalandban volt részünk!

olvass tovább

Az olasz gasztronómia

Az olaszok számára az étkezés társasági esemény, a legegyszerűbb ételeket is nagy élvezettel fogyasztják. Az olasz konyha lényegesebben egészségesebb a magyarnál, hiszen több zöldséget használnak, és a nálunk elterjedt sertészsír helyett olivaolajat használnak. Ugyanakkor vonható párhuzam a két ország szokásai között, hiszen tőlük vettük át a vörös-és fokhagymát, valamint a száraztésztát.

olvass tovább

Pár perces recept: spaghetti aglio olio

A mindig időhiányban szenvedő embereknek kötelezővé kellene tenni a következő receptet, amelyet az olasz konyhai szerelmesei mellett azok is biztosan imádni fognak, akik nem szeretik túlbonyolítani a dolgokat. Jó hír, hogy vegetáriánusok bátran fogyaszthatják, viszont a húsimádóknak sem kell aggódni, hiszen gyakorlatilag vételen módon lehet variálni a receptet, ha valamilyen húst, vagy tengeri herkentyűt készítünk hozzá.

olvass tovább

Pár perces ebéd tipp: gombás farfalle

  • 2017. november 25.

Nyakunkon a karácsony, így egyre több tennivaló jut hétvégére is, ezért teljesen érthető, ha a megszokottnál rövidebb időnk jut arra, hogy ételeket készítsünk magunknak és a családnak. Azonban ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk arról, hogy valamilyen finom ebéddel álljunk elő, ezért most egy pár perc alatt elkészíthető receptet hoztunk!

olvass tovább

Vacsora tipp: Salsa lasagne

  • 2017. november 24.

Az olasz ételeket általában mindenki szokta szeretni, a lasagne pedig ezek között is a legnépszerűbbek közé tartozik. Most egy "felturbózott" verzióját szeretnénk megmutatni ennek a tésztának, ami biztosan hamar az egész család kedvence lesz. Az elkészítés menete nem tér el sokban az eredeti recepttől, azonban az összhatás egészen más lesz!

olvass tovább