Kulcsszó keresés /


Pisztáciás-szilvás babka (jeruzsálemi kalács)

A babka szerintem az egyik legelegánsabb kalács. Nagyon sok verziót kipróbáltam már, mind tészta, mind töltelék tekintetében, de a tésztában biztosan ez a Yotam Ottolenghi séftől kölcsönzött verzió a nyerő, a töltelékek közül pedig a pisztáciakrém és a sült szilva keveréke számomra verhetetlen. Levesz mindenkit a lábáról, már az illatával is. És várd ki amíg megkóstolják!

olvass tovább

A nagyszülők szerepe

  • 2020. június 25.

Gyermekként részese lehettem egy melegséggel teli nagyszülők szeretetének. Igaz, már az egyik nagyszülőm nincsen közöttünk, de mindig emlékezni fogok azokra az időkre, amikor biciklivel értem jött az óvodába. Soha nem fogom elfeledni, a nagyival gyúrt tésztákat, amiket a babáimnak készítettünk. Még mindig, emlékszem rá.

olvass tovább

Alakor tészta - Az egészséges is lehet finom!

  • 2019. november 22.

A tésztákról általában a nagyon finom, ám nem kifejezetten egészséges ételekre szoktunk asszociálni. Pedig nem kell lemondanunk a kivételes ízekről még abban az esetben sem, ha valami olyat szeretnénk fogyasztani, ami nem árt a szervezetünknek. Az alakor búzából előállított, fürjtojásos, tojás nélküli és teljes kiőrlésű tészták, melyek a Bükki Nemzeti Park védjegyét is megkapták, egészen biztosan kicsik és nagyok kedvencei lesznek!

olvass tovább

Mascarponés citromtorta

  • 2019. szeptember 06.

Mivel volt itthon lemon curd, ezért adott volt egy citromtorta, ami azért jó mert kellemesen fanyar íze van, nem az a gejl édes-krémes. Egyébként is imádom a citromot és az sem utolsó szempont, hogy a lemon curd készen várt. A tészta alapja, anyukám túrótortájának tésztájából lett merítve csak én nem sima liszttel hanem mandulaliszttel készítettem.

olvass tovább

A francia elegancia titka - Kipróbáltuk a DS7-et

  • 2019. augusztus 28.

Valószínűleg mindenkinek kapásból eszébe jut egy-két autómárka, ha a "luxus", illetve "prémium" szavakat emlegetjük, tesztelésünk során azonban rá kellett jönnünk, hogy a DS márka hazánkban kevésbé ismert, ennek ellenére nem kevés elismerést bezsebeltünk, amíg tesztautóval jártuk az utakat. Ez nem véletlen, hiszen az autó mindent hozott, amit a franciáktól elvárhatunk: elegancia, kifinomult stílus, irigylésre méltó megjelenés, és természetesen kifogástalan kivitelezés.

olvass tovább

Kiss Norbi szerint faültetés után, pélyi vegán tésztához egri vegán rozé dukál

  • 2019. július 27.

Farkas Pál a káli Csemetekert nevű faiskola agrármérnök vezetője bevallotta: Kiss Norbi szlovákiai kamion EB futama előtt - már csak babonából is - aranyeső és ezüst fenyő csemetéket is bekészített. Végül a kétszeres Európa bajnok kamion autóversenyzőnk Norbi egy második hellyel távozott a Szlovákiaringről de ígéretét, miszerint minden dobogós helyezése után fát ültet, betartotta, hiszen kedvesével Mártival, hazatérve versenyéről, egyik első útja mentett macskáihoz, a kápolnai Macskaárvaházba vezetett, hogy elültesse a győzelem fáit.

olvass tovább

Ford Mondeo bemutató - (Nem) kis extrával

  • 2019. június 15.

Meghívást kaptunk a Ford Mondeo hybrid kombi tesztautózással egybekötött magyarországi bemutatójára, azonban az eseményen nem csupán az új típussal ismerkedhettünk meg, hanem egy igazán különleges élménynek is a részesei lehettünk. Annyit előre elárulunk, hogy egy igazi nyári kalandban volt részünk!

olvass tovább

Az olasz gasztronómia

Az olaszok számára az étkezés társasági esemény, a legegyszerűbb ételeket is nagy élvezettel fogyasztják. Az olasz konyha lényegesebben egészségesebb a magyarnál, hiszen több zöldséget használnak, és a nálunk elterjedt sertészsír helyett olivaolajat használnak. Ugyanakkor vonható párhuzam a két ország szokásai között, hiszen tőlük vettük át a vörös-és fokhagymát, valamint a száraztésztát.

olvass tovább

Pár perces recept: spaghetti aglio olio

A mindig időhiányban szenvedő embereknek kötelezővé kellene tenni a következő receptet, amelyet az olasz konyhai szerelmesei mellett azok is biztosan imádni fognak, akik nem szeretik túlbonyolítani a dolgokat. Jó hír, hogy vegetáriánusok bátran fogyaszthatják, viszont a húsimádóknak sem kell aggódni, hiszen gyakorlatilag vételen módon lehet variálni a receptet, ha valamilyen húst, vagy tengeri herkentyűt készítünk hozzá.

olvass tovább