Kulcsszó keresés /


Krémes fokhagymás-sajtos csirke – a hétvégi asztal sztárja

  • 2025. október 11.

A hétvége arról szól, hogy egy kicsit lassítsunk, és megengedjük magunknak a valódi élvezeteket , akár egy jól sikerült beszélgetést, akár egy illatos, selymesen krémes fogást a tányéron. Ez a fokhagymás-sajtos csirke pontosan ilyen: egyszerű, de mégis elegáns, tele ízzel . Kívül aranyló, belül omlós, a szósz pedig annyira krémes, hogy szinte magát kínálja egy darab friss bagettre.

olvass tovább

Lecsó újragondolva – a nyár esszenciája egy tányéron

  • 2025. augusztus 17.

A lecsó a magyar konyha igazi ikonja: egyszerű, sokoldalú és mindig szezonban van. De vajon hogyan lehet a klasszikusból olyan fogást varázsolni, ami méltó egy stílusos nyári asztalhoz? Mutatjuk a receptet, amelyben megmarad a hagyományos ízvilág, de egy kis csavarral elegáns élménnyé válik.

olvass tovább

Grillezett barack saláta kecskesajttal és karamellizált dióval

  • 2025. június 07.

Friss, illatos, enyhén édes-sós saláta, ami pillanatok alatt feldob egy nyári ebédet vagy vacsorát , akár önmagában, akár köretként. Van az a nyári este, amikor nem kívánsz mást, csak valami könnyűt, frisset, mégis különlegeset.
Ez a saláta pontosan ilyen: a grillezett barack édessége, a kecskesajt krémessége és a karamellizált dió roppanása tökéletes egyensúlyt alkot, mindezt egy tányéron, 15 perc alatt.

olvass tovább

Könnyű, mint a tavaszi szellő – Egészséges ebéd 20 perc alatt

  • 2025. május 23.

Ahogy a természet újraéled, úgy vágyunk mi is a frissességre – nemcsak a lelkünkben, hanem a konyhánkban is. Ez a színes csirkés-zöldséges egytálétel nemcsak gyorsan elkészül, de igazi energiabomba is. Könnyű, mégis laktató, és tele van olyan alapanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, segítenek a tavaszi fáradtság leküzdésében – és ráadásul gyönyörűen mutat a tányéron is. Ideális választás egy zsúfolt hétköznapra vagy egy pihentető, napfényes hétvégére.

olvass tovább

5 tipp az egészségtudatos étkezéshez

  • 2023. július 24.

Szerencsére egyre többen érzik a fontosságát a mindennapokban az egészségtudatos étkezésnek és figyelnek oda arra, hogy mi kerül a tányérra. Az egészséges táplálkozást pedig már rövid távon is meghálálja a szervezet: sokkal jobb lehet a közérzet, erősödik az immunrendszer, így pedig a betegségekkel szemben is ellenállóbbak leszünk. Hogy ne vesszünk el a sok tanács és éppen aktuális divat diéták között, ha most fogunk bele egy egészségesebb életmód kialakításába, érdemes egy, a témában jártas szakember tanácsait követni.

olvass tovább

Ha a bizalom eltörik

Olyan ez az élet, mintha a fontos dolgokat valaki szándékosan törékeny dolgokból fűzte volna fel csodaszép lánccá. Mindig eltörik valami. Törik a tányér, egy kristálypohár, egy féltve őrzött váza. És megtörik a lelkesedés, szerteszét törik a remény, valaki megtöri a csendet, és egy öleléssel, érintéssel megtörik a jég közöttünk.

olvass tovább

Új színfolt a belvárosi éttermek sorában, megnyilt az AUM Natural a belvárosban

  • 2020. március 06.

Kakashere, tengerisün, vízibivaly - ilyen és hasonlóan izgalmas alapanyagokkal borzolja a kedélyeket a hazai gasztrovilág Thaiföldet is megjárt fenegyereke, Varga Dániel, séf. A fővárosban a második egységet nyitják, az első étterem, az AUM tavaly óta üzemel nagy sikerrel a Flórián téren, az AUM Natural, szintén ázsiai-magyar fúziós progresszív konyhát képvisel Budapest szívében, a Hajós utcában. Autentikus alapanyagok, gondosan megkomponált tányérok és egy nagy adag kreativitás tökéletes harmóniája: ez a hamisítatlan Aum életérzés.

olvass tovább

Bonduelle Színek kampány: százezreket inspirált!

  • 2018. április 24.

Nagy sikerrel zárult a Bondulle legújabb, „Színesítsd a tányérod” elnevezésű kampánya, amelyet azzal a céllal indított, hogy egyrészt hitelesen közvetítse a márka sokszínűségét, másrészt inspirálja, a főzés élményével ajándékozza meg közönségét. Az öt különböző színre épülő receptvideót közel 400 ezren nézték meg a Youtube-on, de a Facebook-on is népszerűek voltak.

olvass tovább