Kulcsszó keresés /


Nem az a lényeg mi van a fa alatt…

…hanem, hogy kik állják körbe. Van az úgy, hogy unod már karácsonykor ugyanazokat a fogásokat, ugyanazokat a storykat, a csípős szájú nagynéni megjegyzéseit, azt amikor az egész konyha tiszta prézli volt a rántott halfilétől, azokat a nagy tányér hegyeket a halászlé után, amiket te hordtál be a konyhába a tesóval. Nem is beszélve az elégetett piskóta illatának terjengéséről a nappaliban. Gyors szellőztetés, mert „Nemsokára jönnek a vendégek„ hangzik el. Hogy gondolsz rá kellemes a karácsony vagy felejtsük el karácsony?

olvass tovább

5 tipp az egészségtudatos étkezéshez

  • 2023. július 24.

Szerencsére egyre többen érzik a fontosságát a mindennapokban az egészségtudatos étkezésnek és figyelnek oda arra, hogy mi kerül a tányérra. Az egészséges táplálkozást pedig már rövid távon is meghálálja a szervezet: sokkal jobb lehet a közérzet, erősödik az immunrendszer, így pedig a betegségekkel szemben is ellenállóbbak leszünk. Hogy ne vesszünk el a sok tanács és éppen aktuális divat diéták között, ha most fogunk bele egy egészségesebb életmód kialakításába, érdemes egy, a témában jártas szakember tanácsait követni.

olvass tovább

Ha a bizalom eltörik

Olyan ez az élet, mintha a fontos dolgokat valaki szándékosan törékeny dolgokból fűzte volna fel csodaszép lánccá. Mindig eltörik valami. Törik a tányér, egy kristálypohár, egy féltve őrzött váza. És megtörik a lelkesedés, szerteszét törik a remény, valaki megtöri a csendet, és egy öleléssel, érintéssel megtörik a jég közöttünk.

olvass tovább

Új színfolt a belvárosi éttermek sorában, megnyilt az AUM Natural a belvárosban

  • 2020. március 06.

Kakashere, tengerisün, vízibivaly - ilyen és hasonlóan izgalmas alapanyagokkal borzolja a kedélyeket a hazai gasztrovilág Thaiföldet is megjárt fenegyereke, Varga Dániel, séf. A fővárosban a második egységet nyitják, az első étterem, az AUM tavaly óta üzemel nagy sikerrel a Flórián téren, az AUM Natural, szintén ázsiai-magyar fúziós progresszív konyhát képvisel Budapest szívében, a Hajós utcában. Autentikus alapanyagok, gondosan megkomponált tányérok és egy nagy adag kreativitás tökéletes harmóniája: ez a hamisítatlan Aum életérzés.

olvass tovább

Bonduelle Színek kampány: százezreket inspirált!

  • 2018. április 24.

Nagy sikerrel zárult a Bondulle legújabb, „Színesítsd a tányérod” elnevezésű kampánya, amelyet azzal a céllal indított, hogy egyrészt hitelesen közvetítse a márka sokszínűségét, másrészt inspirálja, a főzés élményével ajándékozza meg közönségét. Az öt különböző színre épülő receptvideót közel 400 ezren nézték meg a Youtube-on, de a Facebook-on is népszerűek voltak.

olvass tovább

Expressz lazac édes salátával

  • 2017. március 19.

Számtalanszor előfordul, hogy nincs időm főzni a rohanó hétköznapokban, mégis összedobok valamit otthon, hogy ne az éttermek napi menüjét fogyasszam a héten immáron negyedik alkalommal. Általában a leggyorsabb utat választom, ami összeegyeztethető az egészséges életmóddal, így kerül a tányéromra az esetek többségében a csirkemell rizs kombó. Ha te is figyelsz az alakodra, a gyors, egyszerű receptek híve vagy, mégis szeretnél némi izgalmat csempészni a holnapi ebédedbe, imádni fogod az alábbi receptet.

olvass tovább

Téli idénynövényeinkről

  • 2016. január 19.

Sok szó esik arról, hogy fogyasszunk minél többször - naponta legalább háromszor, de inkább ötször - zöldséget és gyümölcsöt, azok közül is a legjobbak a szezonális, az adott helyen megtermő, aktuális idényben érő fajták. Beköszöntött a tél, amikor nem olyan bőséges a kínálat, de ekkor is érdemes törekedni arra, hogy minél gyakrabban kerüljenek zöldségek és gyümölcsök a tányérunkra.

olvass tovább

Nyári könnyedség a konyhában is, húsmentes élvezetek

  • 2015. július 29.

Amikor beköszönt a kánikula, sokan szembesülnek azzal, hogy kevesebb étellel is beéri a szervezetük, és a könnyebb fogásokat választják szívesebben. Nyáron a természet nagyon sok ízes, lédús gyümölccsel elkényeztet bennünket, de azért néha bizony kell valami tartalmasabb étel is a gyomorba. Nem kell feltétlenül óriási lakomákra gondolni, de a tápanyagbevitel szempontjából jó, ha ügyesen sakkozunk a fehérje-szénhidrát párossal. Ám akkor sincs veszve minden, ha a húst nem szívesen tesszük a tányérunkra.

olvass tovább