Kulcsszó keresés /


3 egészséges tipp a hosszabb élethez

  • 2021. július 25.

A lassú étkezés kevesebb kalóriát jelenthet. Azok az emberek, akik lassan étkeznek, kevésbé valószínű, hogy elhízottak lesznek, illetve csökkentik a szívbetegség, a cukorbetegség és a stroke kockázati tényezőit. Emellett természetesen arra is érdemes odafigyelni, hogy mi az, amit megeszünk vagy éppen megiszunk, tehát mivel tápláljuk a szervezetünket.

olvass tovább

7 millió emberrel végez évente a hirtelen szívhalál - de tehetünk a a megelőzésért és egészségmegőrzésért!

  • 2018. április 26.

A stroke évi 50 ezer áldozatot követel hazánkban, melyből 12 ezer halálos kimenetelű. Világviszonylatban ez a szám 15 millió, 5 milliós halálozási aránnyal. A hirtelen szívhalálnak hazánkban évente 25000 ember esik áldozatul, világszinten 7 millió. Ritmuszavarban a népesség legalább 3%-a érintett, és sokan nem is tudnak róla…

olvass tovább

Ezek is okozhatnak alacsony vérnyomást

  • 2015. január 09.

A legtöbben csak legyintenek, ha a közelükben valaki a túl alacsony vérnyomásáról panaszkodik. Tény, hogy így lényegesen kisebb például a stroke kockázata, azonban a mindennapos kellemetlenségek mellett – szédülés, álmosság – az alacsony vérnyomás is komoly betegségekkel járhat.

olvass tovább

Nagyító alatt a stroke

  • 2013. július 04.

A stroke, vagy ismertebb nevén a szélütés napjainkban egyre több áldozatot szed, világszerte pedig a harmadik leggyakoribb halálokként tartják számon. Időben való felismerése és a korán megkezdett rehabilitáció életeket menthet! De mégis mik a jelei, és mit tehetünk, ha már megtörtént a baj? A vészjelző tünetekről és a kezelési lehetőségekről Dr. Révész Edit doktornő mesélt.

olvass tovább

Stroke ellen kávé

  • 2011. március 17.

Néha a brit tudósoknál is "britebb" svéd kutatók kifejezetten a stroke kérdéskörre koncentráló szaklapjukban - meglepő és fantáziadús nevén: Stroke - közölték legújabb tanulmányukat: a kávét soha nem, vagy csak ritkán fogyasztó nőknek mérhetően nagyobb az esélye arra, hogy szélütést kapjanak, mint azoknak, akik akár négy-öt csészével is megisznak az illatos italból

olvass tovább