Kulcsszó keresés /


Fontos, hogy minden nap megtapasztald a fizikai kapcsolatot

A látás, a szaglás, a hallás, az íz, és a tapintás érzékei mind elengedhetetlenek, mivel segítenek felismerni, és megérteni a körülöttünk lévő világot. De az érintés sajátos módon különleges. Nagyon erős. A fizikai érintés a valódi intimitás fontos alkotóeleme. Segít nekünk kommunikálni az érzéseinkben, és kapcsolatba lépni másokkal. Biztonság érzetet nyújt nekünk. És kétségkívül pozitív hatással van a lelkünkre.

olvass tovább

A jóéjt puszi

  • 2015. január 15.

A gyermek életének első hat éve alapozza meg a szeretet-kultúráját, magatartását, idegrendszeri fejlődését, s mindezt alapvetően meghatározza az anyával való kapcsolata. A simogatás, ölelés és a jóéjt puszi biztonságérzetet és bizalmi légkört teremtenek – és igazi örömet okoz az édesanyáknak és gyermekének. A Conness Strategy kutatócéggel lefolytatott kutatása során a Pick azt vizsgálta, hogy milyen tevékenységek teszik boldoggá az édesanyákat a gondoskodás keretében elvégzett feladatok közül; az első helyen áll a jóéjt puszi.

olvass tovább

15 perc hírnév az iPhone-odnak

  • 2012. március 24.

Nélkülözhetetlen társad a mindennapokban: mikor felkelsz, rá pillantasz először, és elalváskor is vele búcsúzol a naptól. Kívánja a simogatást, és meg is adod neki mindennap a jussát. Miért ne öltöztethetnéd menő ruhába érzékeny kis testét?

olvass tovább

Kézápolás felsőfokon

  • 2009. június 09.

Ápolt kéz - kellemes érintés. Egy kézcsók, egy meghitt vacsora, egy kézfogás. Életünk legkellemesebb pillanatai is kínossá válhatnak, ha kezeinken meglátszanak a megerőltető munka, a káros környezeti hatások, vagy a könyörtelenül rohanó idő nyomai. Ilyenkor megpróbáljuk elrejteni őket, és így gyengéd simogatások, érintések maradhatnak el.

olvass tovább