Kulcsszó keresés /


Az ideális partner hét fő tulajdonsága

  • 2023. január 24.

Míg a szerelembe esés okai gyakran rejtélyesek lehetnek, a szerelemben való maradás okai sokkal kevésbé megfoghatatlanok. Lehet, hogy nem létezik tökéletes partner, de ideális társat találhatunk valakiben, aki bizonyos módon fejlesztette magát, és akinek a személyisége túlmutat a külsőségeken, a bájon és a sikeren. Bár mindannyian a tulajdonságok egy bizonyos, olykor csak számunkra jelentőségteljes készletét keressük, vannak bizonyos pszichológiai jellemzők, amelyekre mind Ön, mind a partnere törekedhet, és amelyek sokkal valószínűbbé teszik a kapcsolat tartós sikerét.

olvass tovább

Milyen szerszámokra lehet szükséged az autódhoz?

  • 2023. január 23.

Akinek volt már használt autója, az pontosan tudja a, hogy amellett, hogy egy autó nagyon hasznos lehet a mindennapokban, sajnos nagyon gyakori az is, hogy kisebb-nagyobb problémák lépnek fel a működése kapcsán. Természetesen mindenki azt szeretné, ha az autója mindig hibátlanul működne, de ez a legritkább esetben van így egy használt autónál. Sajnos már a vásárláskor is lehetnek rejtett hibák, de ha ezt sikerül is kiküszöbölni, egy többéves járgánynál előfordulhatnak meghibásodások „csak úgy”. Ha érzel magadban affinitást a saját kezű szerelésekhez, szükséged lesz egy megfelelő szerszám készletre is.

olvass tovább

Bocs, de egyáltalán nem érdekel a véleményed!

Mondom ezt úgy, hogy egész eddigi életemben kikészített, ha bárki bármilyen negatív kritikát fogalmazott meg velem szemben. Az álarcom jól működött, sohasem vették észre, ha sikerült megbántaniuk. Sőt! Mindenki azt gondolta, hogy rólam aztán tényleg minden lepereg. Sokáig haragudtam ezért, még végül megértettem, hogy ők csak annyit ismerhettek belőlem, amennyit engedtem nekik és valójában annak láttak, aminek látni akartak.

olvass tovább

A sikeres életmódváltáshoz ismernünk kell a szervezetünket

Az életmódváltás rendszeresen megfordul az emberek fejében, azonban komoly elhatározás, illetve kitartás szükséges ahhoz, hogy ez meg is valósuljon. Természetesen az is mindig kérdéses, hogy mi a motiváció vagy a cél? Hiszen ez nem csupán a súlycsökkentés, hanem akár a súlynövelés vagy éppen az állóképesség fokozása, esetleg a fittebbé válás is lehet. Azonban a legfontosabb szempont az kellene, hogy legyen, hogy odafigyeljünk az egészségünkre!

olvass tovább

7 jel,hogy elpazarlod az életedet

Gyerekkorodban arról álmodoztál, hogy ha felnősz, asztronauta leszel vagy énekes. Hogy alakult végül az életed? Sikerült kitartanod az álmaid mellett, vagy időközben az élet akadályai maga alá gyűrtek és feladtad őket? Úgy érzed semmi sem változik, nem haladnak úgy az életedben a dolgok, ahogyan szeretnéd? Nemet mondasz magadra és a vágyaidra vagy még hiszel bennük? Itt van 7 jel, ami azt mutatja, hogy elpazarlod az életedet és ezt nem is mered bevallani magadnak.

olvass tovább

'A gyerekek sokkal többet tudnak a háborúról, mint mi,' - A Zelenszkij interjú az egyik legnépszerűbb jelenleg a Netflixen

A 75 éves David Lettermannek van egy igen népszerű és sikeres Netflixen futó műsora, ami a „Következő vendégemet nem kell bemutatni" címet viseli. Ez a beszélgetősműsor több mint egy interjú: persze Lettermannak már évezredek óta van ebben rutina - és hírneve -, de ha nem lenne egy megbízható és empatikus személyisége, akinek könnyen és hamar nyílnak meg az emberek, akkor már rég el lenne veszve az egész. Arról nem is beszélve, hogy bárki is a vendég, intelligensen és nem túl sokként mindig észrevétlenül a felszín alá mennek a kérdések. Olykor még az sem tűnik fel, hogy Letterman kérdezett, mert úgy beleolvad a humoros komolyságba, a folyamatos válaszadásba.

olvass tovább

Hogyan küzdhetünk meg az elutasítással?

Az elutasítás az emberi lét szinte elkerülhetetlen velejárója. Senki sem járt még sikerrel a szerelemben vagy az életben anélkül, hogy ne kellett volna legalább egyszer szembenéznie az elutasítással. Mindannyian megtapasztaljuk, és mégis, amikor ez megtörténik, akkor érezzük magunkat a legmagányosabbnak, kitaszítottnak és nemkívánatosnak.

olvass tovább

Gondolkodj pozitívan! - Ha boldogtalan akarsz lenni...

Csak képzeld el és sikerülni fog! A boldogság döntés kérdése. A jó emberekkel, jó dolgok történnek. A pozitív gondolkodás boldoggá tesz! Amit gondolsz, azt be is vonzod. Ömlik ránk a rengeteg "okosság" mindenhonnan. Előző bejegyzésem nyomán, most arra keresem a választ, hogy a pozitív gondolkodás vajon tényleg annyira hasznos -e , mint ahogy azt a legtöbben állítják ? Valóban mi vagyunk a hibásak (nem gondolkodtunk pozitívan) azért, ha megbetegszünk vagy tragédiákat élünk át ? És egyáltalán, tényleg jót tesz nekünk ez a fene nagy pozitív gondolkodás?

olvass tovább

Lélekmentő gondolatok, melyek segítenek átvészelni a nehéz napokat

Vannak olyan napok, amikor semmi másra nincs szüksége az embernek, csak pár épkézláb mondatra, melyek leveszik válláról a terhet, tartalmazzák az éppen neki szükségeset, és egy kicsit vigasztalják a lelket. Nehéz eltalálni kinek mi az aktuális, de talán sikerült felsorolni pár olyan gondolatfoszlányt, mozzanatot, melyekből szemezgethet az ember, és könnyen válogathat – talál olyat, amely a hasznára válhat:

olvass tovább

Légy büszke arra, aki lettél!

Annyi mindent átéltél már. Egészen gyerekkortól kezdve számtalan nehéz és fejtörést okozó helyzetekkel találkoztál, amelyekben nem mindig sikerült meghoznod a megfelelő döntést. De még az is lehet, hogy hiába is döntöttél helyesen, a körülmények végül mégsem neked kedveztek.

olvass tovább