Kulcsszó keresés /


Villásreggelire fel!

  • 2015. június 28.

Itt van öt egyszerű recept, amit bárki könnyedén el tud készíteni. Igen, a bárkibe te is beletartozol, pláne, ha unod a joghurtot és a müzlit. Kezdjük egy ténnyel a főzésről. Főzni nem nehéz, csak el kell kezdeni. Ha pedig hétvégén a szokásosnál több időd van délelőtt, készíthetnél reggelit magadnak, a kedvesednek vagy akár a barátaitoknak. Egy jó tanács, először azért ne a leendő anyóssal próbálkozz!

olvass tovább

Sós pite a húsvéti újrahasznosítás jegyében

  • 2014. április 23.

Már többször jelét adtam, mennyire vonzódom a francia konyhához, hát ismét egy gall receptet hoztam. Ez a pite tökéletes reggelire, de egy kis salátával meg egy jó borral könnyű ebéd fogás is lehet belőle. A húsvéti ünnepek után biztos vagyok benne, sokak hűtőjében bújik meg maradék sonka, újhagyma, tojás. Pont ezekre lesz szükségünk a hagyományos quiche lorainne kissé magyaros verziójának elkészítéséhez. Valójában annyi csak a változtatás, hogy bacon szalonna helyett sonkát pirítunk bele, minden másban autentikusak maradunk.

olvass tovább

Medvehagymás-spenótos quiche

  • 2014. február 06.

Egyszer már írtam arról, mennyire imádom a pitéket akár édes, akár sós. Nálam, akármelyik jöhet! A tengernyi medvehagymámnak és a jó fej zöldségesemnek köszönhetően – a legalább annyi spenótom révén – újra egy sós pitét készítettem. Megint csak 30 perc volt a tészta elkészítése, amíg kicsit pihent megcsináltam a tölteléket és már mehetett is a jól előmelegített sütőbe. Este vacsinak, másnap ebédre egy kis karamelizált balzsamecetes salival tökéletes volt, még a Főni is megjegyezte micsoda finomságot ebédelek.

olvass tovább

Mai mosoly: fügeszerelem

  • 2013. szeptember 13.

Imádom a fügét, ezért egyértelmű volt, hogy valamilyen fügés quiche-t fogunk vacsorázni. A quiche-t azért is szeretem, mert szupergyorsan elkészíthető, egy váratlan vendégsereg érkezésekor is összedobható, bármit beletehetünk, húst és sajtot, lehet édes vagy vega, hovatovább brunchoz is kíváló alapanyag lehet.

olvass tovább

Spárgaszezon: krémleves

  • 2013. május 16.

Még mindig spárga. Szezonja van, használjuk ki! Mivel a spárga elég tiszavirág életű (pár napig, max. 2 napig tartható hűtőben) mindet meg kell főzni gyorsan, én két csomaggal vettem, szóval egyszerre készült belőle: quiche, leves és tészta, pesto és krém.

olvass tovább