Kulcsszó keresés /


Görög burger, olivás tzatzikivel

Nem vagyok nagy hamburgerevő, de ez a hambi olyan finom és nem utolsó sorban gyorsan elkészíthető, így ha vendégek jönnek hozzánk gyakran kerül az asztalra. A buci „problémát” megoldja a boltban vásárolható ciabatta. Az olívabogyó és a halloumi sajt pedig nálam mindig legyőzhetetlen, akár csak úgy önmagukban eszegetve is. Annak ellenére, hogy nagyon kis csinos a végeredmény, enni azért csak olyan hamburgeresen lehet.

olvass tovább

7 gyors és egészséges házi készítésű szendvicskrém recept

Egy dietetikus segítségével összeállítottunk 7 szendvicskrémet, melyek isteni finomak, tápanyagban gazdagok és pár perc alatt elkészíthetőek. A legjobb eredmény érdekében a vaj/margarin helyett használj kókuszzsírt, hidegen sajtolt olíva- vagy lenmagolajat a krémekhez. Fogyaszd őket sok-sok zöldséggel, teljes kiőrlésű pirítóssal, vagy abonettel!

olvass tovább

Top10: csodás olíva színű körmök

Az olíva csodás zöld színe remekül passzol az ősz legtrendibb árnyalataihoz, így tökéletes választás lehet a manikűrünkhöz, ugyanis valószínűleg a legtöbb szettünkkel nagyon jól fog működni. Arannyal vagy feketével kombinálva kifejezetten elegáns megjelenést kelt. Mutatjuk is a legjobbakat!

olvass tovább

Az olasz gasztronómia

Az olaszok számára az étkezés társasági esemény, a legegyszerűbb ételeket is nagy élvezettel fogyasztják. Az olasz konyha lényegesebben egészségesebb a magyarnál, hiszen több zöldséget használnak, és a nálunk elterjedt sertészsír helyett olivaolajat használnak. Ugyanakkor vonható párhuzam a két ország szokásai között, hiszen tőlük vettük át a vörös-és fokhagymát, valamint a száraztésztát.

olvass tovább

A legegészségesebb ételek

  • 2015. december 27.

A szakértők azt mondják, hogy együnk több zöldséget, élvezzük a teljes kiőrlésű gabonát és sok sovány fehérjét vegyünk magunkhoz az optimális egészséghez. Úgy tűnik, mindez elég egyszerű. Ám amikor az élelmiszerboltokban odaér az ember az egészségét rejtő polcokhoz, vakarja a fejét, miben is találja pontosan a sovány fehérjét, illetve milyen gyümölcsöt és zöldséget vegyen?

olvass tovább

Szépségápolás olívaolajjal

  • 2015. december 21.

Az olívaolajat nem csak az étolaj helyettesítésére érdemes használni a háztartásokban, hanem számos előnye kihasználható a szépségápolás területén is. Lássuk őket!

olvass tovább

Beszélgetés Mujahid Zolival

  • 2015. február 09.

Mujahid Zolival, A Dal című műsor kapcsán ültünk be egy kávéra még csütörtökön, hogy meséljen a szerzeményéről, és arról, hogy mi is történt vele az elmúlt időszakban. A szombati fellépés előtt meglehetősen szoros napirendje volt, az interjúról is a tv-be sietett. Érezhető volt rajta az izgalom, a feszültség, de leginkább az, hogy ő most bizonyítani szeretne. Mindenkinek.

olvass tovább

Anyu főz: Paradicsomos, parmezános bruschetta

  • 2014. november 26.

Hideg esték, meleg vacsorák, ráadásul nyarat idéző, napfényes ízekkel. Lehetetlen? Nem az! A ma oly divatos egészséges életmód, étrend alappillérei szinte kivétel nélkül a mediterrán konyha alapjait követik. Sok zöldség, gyümölcs, olívaolaj, teljes kiőrlésű gabonák, olajos magvak, halak és szárnyasok, ez a Földközi-tenger országainak természetes és ösztönös ételsor, nekünk pedig még van mit tanulnunk belőle!

olvass tovább

Napi mosoly: spárgakrémes szendvics

  • 2013. május 13.

Még mindig spárga, spárga, spárga! Ezt a szendvicskrémet hívhatnánk amolyan bruschettának is. Ropogós, krémes, olívaolajos, fincsi. Öt perc alatt elkészül, ráadásként egy-két napig hűtőben is tárolható.

olvass tovább