Kulcsszó keresés /


Néha hátra kell lépni ahhoz, hogy jobban megértsünk másokat

  • 2023. november 29.

Az igazság az, hogy vannak idők, amikor jobb, ha csendben maradunk, hogy elkerüljük a felesleges konfliktusokat. Vannak olyan helyzetek, amikor jobb hallgatni. Sokszor a beszélgetéstől való tartózkodás lehetővé teszi, hogy jobban megértsük azokat, akik beszélnek. Ez azért van, mert megfigyelhetjük gesztusaikat és azt, hogyan fejezik ki magukat. Gyakran előnyös a csendes tartózkodás, és különösen ezekben a helyzetben a legjobb, ha a nyelvedet féken tartod.

olvass tovább

Orientáció, avagy kihez csapódunk

Interkulturális környezetben az ember nehezen alkalmazkodik mindenféle új szituációhoz, napi rutinhoz. A lengyelországi ifjúsági cserém során kis híján 40 embernél érdekes volt megfigyelni, hogy az európai fiatalok hogyan osztják meg egymással idejüket, tevékenységeiket, milyen csoportokba rendeződnek. Belőlem egy közös reggeli hozta ki az indíttatást a témával való foglalkozásra.

olvass tovább

Itt az ideje kilépni a toxikus kapcsolatokból

  • 2021. május 15.

Bizonyított tény, hogy kétségtelenül összefüggés van a toxikus kapcsolatok, valamint a szorongás és a rossz egészségi állapot között. Olykor a szeretetünk ereje miatt, észre sem vesszük, hogy egy mérgező kapcsolatban vergődünk hosszú ideje. Vannak azonban égbekiáltó jelek, melyeket érdemes olykor megfigyelni.

olvass tovább

Anyák lazán: Amikor Apa lép félre

  • 2019. július 07.

Benne lenni a helyzetben mindig nehezebb, mint kívülről megfigyelni a dolgokat. Szeretem forgatni a nézőpontok, mert sokat segít a megértésben. Sokszor az elengedést támogatja ez a folyamat. Általában úgy nézünk filmeket, hogy kiválasztjuk a kedvenc főhőst, és neki drukkolunk. Ilyenkor lehet elítélni a másik oldalt, lehet rá haragudni, és nem is vesszük észre, mennyi mindenre használjuk ezt. Lehet, hogy a saját traumákat próbáljuk vele gyógyítani, vagy épp életben tartani.

olvass tovább

A hold gyógyító energiája

  • 2016. május 31.

Higgyünk, ne higgyünk a Hold okozta hatásokban életünkre vonatkozóan? Ne hagyjuk magunkat befolyásolni, helyette olvassuk el az alábbi bejegyzést, kezdjük el magunkat megfigyelni, és döntsünk erről saját tapasztalataink alapján.

olvass tovább

Nő, a préda szerepében

Teljesen normális, kedves nőnek ismertem meg ezt a barátnőmet. De elkezdtem megfigyelni, hogy amint férfi kerül a közelébe, valami bekattan nála, csendes lányból rámenős, harsány, kacér nő lesz. Hangos vihogásával, és feljebb gyűrt szoknyájának segítségével két pillanat alatt került mindig a férfi gyűrű közepébe.

olvass tovább

A bennünk élő gyermek

  • 2013. november 14.

Mindannyian nyitott szívvel, tisztán, csodálatos belső fénnyel, végtelen lehetőségek forrásaként születtünk. Ha volt már alkalmunk megfigyelni a születés csodáját, érzékelhettük az újszülött ragyogó jelenlétét. Most ennyi év után hová tűnt ez az ősi fény? Elillant örökre, vagy megfakulva ugyan, de halványan átsejlik még valami az eredeti fényességből?

olvass tovább