Kulcsszó keresés /


Engedd, hogy mások megítéljenek

Ha nem harcolsz, veled sem tudnak harcolni. Határaidat levédve bátran fejezd ki önmagad, mert akinek nem tetszik, azzal nincs dolgod. Ahogy Dr. Alban mondja: „It’s my life”. Ez az én életem. Nem uniós külön sztráda, hogy ellenőrzés nélkül flangáljon át határaidon bárki, mert nem átjáróház. Ha határaimon belül lépsz, be kell tartanod játékszabályaimat, amit én magam is betartok.

olvass tovább

Az én életem, az én dolgom

Vitathatatlan tény, hogy mindenkinek van véleménye rólunk, azoknak, akik ismernek és azoknak is, akik akkor látnak először. Azt viszont, hogy jó vagy rossz a megítélésed mások szemében, befolyásolni ugyan tudod, de kikényszeríteni nem. A jó hír az, hogy nem is akarjuk ezt megtenni.

olvass tovább

Az inzulinrezisztencia kezelése

  • 2017. október 23.

Kapkodja a fejét, oly gyorsan változik a világ, hogy befogadhatatlan és követhetetlen? Így van ez az inzulinrezisztenciával is. Még a köztudatban el sem terjedt az ismerete, még nem egységes az orvosi megítélése, de már újra kell gondolni a kezelésének pilléreit. Miért?

olvass tovább

Mítoszok a tejről: Valóban cukorbetegséget okoz?

Sokan hisznek a tévhiteknek és rossz megítélésnek, amitől a fogyasztók elfordulnak a tej fogyasztásától. Egyre többen szenvednek érzékenységtől is, így a feldolgozó ipar még inkább felkészültebb erre az esetre. Azonban vannak mítoszok is, amitől egyenesen kerülik a finom italt. Valóban tele van kalciummal és minden nap ajánlott a fogyasztása?

olvass tovább

A történelem híres őrültjei

  • 2016. április 14.

A történelem során az őrültek megítélése és életkörülményei mindig szörnyűek voltak, függetlenül attól, hogy a társadalom nagyobb szegmensére, vagy csak önmagukra tartották veszélyesnek a mentálisan visszamaradott betegeket az emberek. Kivételek mégis akadtak, ez pedig sokszor a történelem menetére is kihatott.

olvass tovább

Támogassa a férfi a sikereimet!

  • 2015. március 22.

Minden korban más típusú társra van szükségünk. Mert ahogy változunk, változnak az élettel kapcsolatos elképzeléseink, s kapcsolatból kapcsolatba lépve változik önmagunk és annak megítélése is, hogy mire vagyunk érdemesek.

olvass tovább

Emancipáció: igen - nem

Nőkérdés megoldásának jelenkori törekvése, amely a nőknek a férfiakkal teljesen egyenlő jogi, társadalmi és politikai állapotokat akar biztosítani. A múlt század utolsó negyedében Észak-Amerikában a függetlenségi harc idején kezdték követelni a nők számára a férfiakkal való teljes jogegyenlőséget, s azóta minden kultúrállamban találkoznak erre a célra való törekvések. A kérdés megítélésénél két szempont követel figyelmet: 1. az emancipáció szükségessége; 2. a nőknek erre való képessége.

olvass tovább