Kulcsszó keresés /


Megjelent Wunderlich József első lemeze, a SKIZó

  • 2020. szeptember 24.

A Pál utcai fiúk és A nagy Gatsby című zenés darabok főszereplője, Wunderlich József megjelentette első szólólemezét, a SKIZót. A 14 dalból álló album 14 különböző lelkiállapotot tár fel, ennek megfelelően nem csak témáiban, de stílusában is nagyon sokszínű és változatos anyag lett.

olvass tovább

Hogyan kerülheted el a boldogtalanságot?

  • 2020. augusztus 22.

A boldogtalanság állapotához sokszor mi is hozzájárulunk magunkkal szemben, észrevétlenül. Mostani cikkünkben bemutatjuk, hogy mely szokások azok, amelyeket érdemes elengedni ahhoz, hogy egy jobb lelkiállapotot érhessünk el.

olvass tovább

Hogyan védekezz a negatív energiák ellen, ha nagyon érzékeny vagy?

Bizonyos időszakokban, például amikor sok erőt próbáló bolygóállás hat az energiarendszerünkre, vagy egyszerű, hétköznapi értelemben, úgy érezzük, hogy „minden összejött”, akkor a lelkiállapotunk egyensúlyának megőrzése is nehezebben megy. Ezek szerencsére csak időszakos gomolyfelhők, de az is lehetséges, hogy személyiségünkből adódóan is fogékonyabbak vagyunk a minket érő külső energetikai hatásokra. Az ilyen és ehhez hasonló támadások miatt, érdemes tudatosan megtanulni védeni a személyes energiarendszerünket.

olvass tovább

Nagyobb teljesítmény kiégés nélkül - Vajon lehetséges?

  • 2018. szeptember 28.

Közhelynek számít, hogy túlhajszolt és stresszes életet élünk, és arról is egyre több szó esik, hogy már egészen fiatal korban is meg kell küzdenünk a kigégéssel. De vajon valóban fenyegető probléma ez, vagy csak napjaink ügyeletes mumusa? Vajon nem is tudunk úgy jól, és elegendőt teljesíteni, hogy ne lenne kiégés a vége?

olvass tovább

12 pszichothriller, amitől pattanásig feszülnek az idegeink

  • 2017. december 01.

Bár a horror filmeknek is hatalmas rajongótáboruk van, talán még többen vagyunk oda a csavaros történetű pszichothrillerekért. A főszereplők többnyire tébolyodottak, de legalábbis meglehetősen beteg lelkiállapottal rendelkeznek, van benne erőszak, de nem folyik szükségszerűen a vér, és halálra izguljuk magunkat mindvégig, pedig igazából nincs benne semmi, amitől igazán megijedhetnénk. Végtelen hosszú listát készíthetnénk a filmeknek erről a kategóriájáról, most viszont a 12 legjobbat gyűjtöttük össze!

olvass tovább

Heti üzenet - Egy kis nyugalmat

  • 2017. november 06.

Az elmúlt időszakban ha jellemeznem kéne az életem és a lelkiállapotom, az utolsó utáni szavak között lenne a nyugalom. Pedig keresem, keresem, talán ezen a héten megtalálom.

olvass tovább

Olajozz bátran!

  • 2014. május 15.

Az illatok ősidők óta kulcsszerepet játszanak érzelmeink és jó közérzetünk fokozásában. Számos kutató, tudós és pszichológus által is bizonyított tény, hogy a lelkiállapotot, a hangulatot az illatok is nagy részben befolyásolják.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XXI. / Hétfő

  • 2012. május 07.

Az ember sokszor kerül olyan helyzetbe, amikor úgy érzi nincs tovább, nem fognak megoldódni a problémái, kilátástalan a helyzete. Amikor én kerülök hasonló lelkiállapotba, egy jóbarátom jut eszembe. Soha nem tudhatod, hogy mit hoz a holnap! – mondogatta nekem nehezebb napjaimon. Milyen igaza volt! Ha nem görcsöltem és tettem a dolgom, az élet valahogy mindig kisegített, a holnap igenis tartogatott meglepetéseket!

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XIV. / Szombat

  • 2012. március 24.

Amikor az ember szerelmes, minden benne megszólaló finom érzést és belső gazdagságot a másiknak tulajdonít. Úgy gondolja, hogy a másiknak köszönheti azt a mennyei állapotot, földöntúli boldogságot ami a szerelem állapotában őt körülveszi. Ha jobban belegondolunk, minden érzés, amit megélünk a miénk, az energia, a felemelkedett lelkiállapotot is bennünk van és nem a másikban. Nehéz elfogadni, de ez a szépség, ragyogás, univerziális energia mi magunk vagyunk, a másik csak tükröt mutat.

olvass tovább