Kulcsszó keresés /


A legfinomabb zabpalacsinta receptek

Mindenki hallott már a zab fantasztikus hatásairól: csökkenti a koleszterinszintet, a rák kockázatát, véd a szív- és érrendszeri betegségektől. Magas a rosttartalma és sokáig teltségérzetet biztosít. Rengeteg vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaz, valamint gazdag szénhidrát- és fehérjeforrás is. Jótékony hatással van az idegrendszerre, rendszeres fogyasztása jót tesz a hajnak és a bőrnek is. Ráadásul elkészítése gyors és egyszerű. Ha a hagyományos zabkása helyett valami különlegesebbet ennél, érdemes kipróbálni a zabpalacsintát.

olvass tovább

Nagyobb teljesítmény kiégés nélkül - Vajon lehetséges?

  • 2018. szeptember 28.

Közhelynek számít, hogy túlhajszolt és stresszes életet élünk, és arról is egyre több szó esik, hogy már egészen fiatal korban is meg kell küzdenünk a kigégéssel. De vajon valóban fenyegető probléma ez, vagy csak napjaink ügyeletes mumusa? Vajon nem is tudunk úgy jól, és elegendőt teljesíteni, hogy ne lenne kiégés a vége?

olvass tovább

Szilvás pite, ahogy nagyanyánk csinálta

  • 2016. augusztus 27.

Miért szeretjük a szilvát? A szilva a bélrendszer kéményseprője, az emésztés segítője, a székrekedés népi ellenszere, úgy frissen, mint aszalva. Magas a B-vitamin tartalma miatt képes nyugtatni az idegrendszert, tanulásnál segíti a koncentráltságot és karban tartja a memóriát. Csökkenti a vérnyomást, kiváló vértisztító, így jól hat a reumás és köszvényes bántalmakra. Magas kálium tartalma normalizálja a szívritmust, beállítja a vér lúg-egyensúlyát. A piacon édes, magvaválót vásárolj, ezeknek kisebb a savtartalma.

olvass tovább

A jóéjt puszi

  • 2015. január 15.

A gyermek életének első hat éve alapozza meg a szeretet-kultúráját, magatartását, idegrendszeri fejlődését, s mindezt alapvetően meghatározza az anyával való kapcsolata. A simogatás, ölelés és a jóéjt puszi biztonságérzetet és bizalmi légkört teremtenek – és igazi örömet okoz az édesanyáknak és gyermekének. A Conness Strategy kutatócéggel lefolytatott kutatása során a Pick azt vizsgálta, hogy milyen tevékenységek teszik boldoggá az édesanyákat a gondoskodás keretében elvégzett feladatok közül; az első helyen áll a jóéjt puszi.

olvass tovább

Magnézium nem csak az idegekre

  • 2008. augusztus 26.

A magnézium az egészségmegőrzés szempontjából az egyik legfontosabb ásványi anyag. Gyakran találkozhatunk vele úgy is, mint az idegrendszert védő ásványi anyaggal.

olvass tovább