Kulcsszó keresés /


A gyávaságodon nem tudok segíteni

Tessék, fel vagy címkézve – gyáva. Pedig nem szeretem a címkéket. Nem szeretem, mert sosem fedik a valóságot, mert az egész helyett, egy kiragadott részre koncentrálnak csupán. Nincsen ez jól, nem ezt érdemled, de mit tegyen az ember, ha nincsen más eszköze, csak a szavak? Csendben is maradhat – igazad van. Mégis, olyan gyávaság ez, amiről szót kell ejteni!

olvass tovább

Mit tegyél, ha üzenetben szakítanak veled?

Szakítani nehéz, az ember nem is tudja hogyan kezdje el ezt mikor ott áll veled szemtől szembe akibe a kést készülöd döfni. Ma már oda jutottunk, hogy gyakran egyszerűségből, de leginkább gyávaságból, néhányan ezt üzenetben teszik meg. Mit tegyél, ha te vagy az az áldozat, akit ennyire udvariatlanul tesznek lapátra? Íme!

olvass tovább

Az elmulasztott lehetőségek utcája

Az elmulasztott lehetőségek utcájában bolyonganak céltalanul ők, akik nem tudják elsiratni az utat, amire végül nem léptek rá. Nem léptek rá, mert túl büszkék, és túl gyávák voltak, nem volt bennük elég spiritusz, és szerintük rosszkor voltak rossz helyen. Már nincs erőm, nincs motivációm, mondták, túl sokat csalódtam, és estem pofára, testemen és szívemen hegek sorozata, még egy csalódást nem viselek el, abba már belehalok.

olvass tovább

Félsz beismerni, hogy gyáva vagy

Előbb vagy utóbb meg fogod tapasztalni, hogy tovább nem csinálhatod ezt. Nem hazudhatsz tovább magadnak és mindenkinek. Nem hazudhatsz családot, szerelmet, látszólag jó életet, úgy hogy csak eljátszod ezt és belerángatsz másokat.

olvass tovább

Férfiszempont: A gyávaság az igazi bűn

Amikor az ember még elég fiatal, és még kellően tapasztalatlan, akkor nehezen róható fel neki, hogy hisz a tündérmesékben. Azonban abban az esetben, ha valaki egyetlen kitörés nélkül viseli el az évekig tartó rémes kapcsolatát, akkor a gyávaság már igazi bűn lesz.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - július 10.

  • 2012. július 10.

“Az élet bátorságunk függvényében zsugorodik és tágul.” – írja kedvenc írónőm Anais Nin, és mennyire igaza van! Hányszor, de hányszor topogunk egy helyben gyávaságunk miatt, miközben belül pontosan érezzük, hogy hegyeket tudnánk megmozgatni. Még tehetségünk és kitartásunk is van a terveink megvalósításához, csak a bátorság hiányzik, a lendület. Ilyenkor nem árt elővennünk azokat az eredményeinket, amelyeket egy régi vakmerő tett előzött meg, hogy lássuk mire is vagyunk képesek bátor pillanatainkban.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - VI. / Csütörtök

  • 2012. január 26.

Elmondhatatlanul jó érzés őszintének és természetesnek lenni! Amíg nem próbáltam meg gyávaságból, megalkuvásból vagy bármilyen más okból őszintének lenni magammal és a világgal nem tudtam micsoda terhet cipelek a vállamon. Aztán amikor egy életem egy halálom alapon belevágtam és nem jópofiztam többet, nem kedveskedtem csak azért, hogy szerethetőbb, elfogadhatóbb legyek mások számára egyszer csak kinyílt egy másik világ. Ebben a világban pedig kiderült, hogy az ember minél természetesebb, minél inkább hiteles mások számára azzal, hogy olyan, amilyen. Azóta ha rólam kérdeznek széttárom a karom és csupán ennyit teszek hozzá: Ez vagyok én, se több, se kevesebb!

olvass tovább