A harmadik világ problémái

Mit is nevezünk pontosan harmadik világnak? Azok az országok tartoznak, melyek a hidegháború időszakában sem a nyugati hatalmakkal, sem a keleti blokkal nem kötöttek szövetséget. Ezt a kifejezést Alfred Sauvy demográfus alkotta meg 1952-ben.

olvass tovább

Paleo étrendek

A paleolit diéta lényege, hogy bizonyos ételeket száműzünk az életünkből. A paleolit korszakban nem volt állattenyésztés és mezőgazdaság, így kagylókat, halakat, tojásokat, sült húsokat, dióféléket, zöldségeket, gyökereket, gyümölcsöket, bogyókat és gombákat fogyasztott az emberiség. Aztán a mezőgazdaság kialakulásával megjelentek a neolit ételek, úgy, mint különböző tejtermékek, babok, burgonya, és cukor. Ezek a „hamis” élelmiszerek.

olvass tovább

Egy kis segítség, hogy hogyan legyen boldog egy házasság hosszú idő után is

Szomorúan tükrözi a társadalmunkat, hogy a házasságok 50%-a válással végződik. Ennek sok oka van, beleértve a kulturális változásokat, a generációs változásokat, a gazdaságot, és így tovább. Vannak azonban bizonyos dolgok, amiket meg lehet tenni annak érdekében, hogy a házasságok hosszú távon is egészségesek maradjanak, így a végpont, a válás is elkerülhető.

olvass tovább

Szakács akarsz lenni? Akkor ezt tudnod kell!

  • 2019. július 08.

Magyarországon az utóbbi időben újra divatos lett a vendéglátásban dolgozni, aminek több oka is van. Reflektorfénybe kerültek séfek, hiszen egyre több műsor szól a konyhatudományokról, online felületek ontják magukból a recepteket, és számottevő azon kapcsolódó szakmák száma, ami ehhez köthető. Tulajdonképpen nevezhetjük divathullámnak, de rengeteg társadalmi és gazdasági oka is van ennek.

olvass tovább

Több száz gyermekkel ismertették meg a zöldség és gyümölcs fogyasztás élményét a hétvégén

  • 2018. június 15.

Több száz gyermeket és családját buzdította zöldség- és gyümölcsfogyasztásra a zöldség és gyümölcs ünnepen Frutti és Veggi. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Interfel szervezésében megvalósuló zöldség- és gyümölcsfogyasztásra ösztönző kampány – és annak kabalafigurái (Frutti és Veggi) – a PlayKID gyermeknapi rendezvényén is népszerűsítették az egészséges étkezést.

olvass tovább

Ha nem vesz feleségül, nem is szeret igazán?

Pénzkidobás? Rongyrázás? Vetítés a külvilágnak? Romantikus, régimódi, hibbant időutazók rózsaszín, habosbabos leányálma? Gazdasági és szexuális birtokviszony? Gyereknevelő mikroközösség? Élethosszig börtönbüntetés? Van-e még létjogosultsága az esküvőnek, a házasságnak?

olvass tovább

Bakancslista: Szingapúr

Szingapúr (apró termete ellenére) a Távol-Kelet leggazdagabb és legfejlettebb országai közé tartozik, amely azon kívül, hogy mekkora gazdasági és pénzügyi “hub”, évről évre népszerűbb a turisták körében is. Nemzetközi repülőterét és légitársaságát is a világ legjobbjaiként tartják számon a maguk kategóriájában, és fekvése is ideális, nem csak Dél-Kelet Ázsián belül, hanem például sokan pihennek meg itt pár napra Ausztrália felé vagy onnan jövet is.

olvass tovább

NANA'S for children – egy magyar divatmárka felszólalása egy igazán jó ügy érdekében

  • 2016. október 27.

Manapság szerencsére már a hétköznapokban is egyre többen gondolnak a divatra, mint a művészi kifejezésmód egyik platformjára. Ez megvalósul egyrészt a kreációkat megálmodó tervezők részéről, másrészt pedig mindazon embereknek köszönhetően, akik ezeket az alkotásokat viselik. Időnként azonban nehézséget okoz, hogy a divatot ne csak gazdasági szempontból vizsgáljuk, ne üzletként tekintsünk rá, és sajnos az is elmondható, hogy már megszokottá vált felszínes, kívülről vakítóan csillogó, ám belülről üres iparágként jellemezni. Pontosan ezekkel a sztereotípiákkal szeretne szembemenni és egy jó ügy mellett kiállni Drencseva Nati, a NANA'S márka alapító tulajdonosa.

olvass tovább

Köszönet érte Nagy Britanniának

Nagy Britannia kilépése az Európai Unióból megrendítette a világot. Hogy ez a döntés milyen politikai, gazdasági és kulturális lavinát indít el, a jövő kérdése. De addig is lássuk 10 pontban, mit köszönhet a briteknek Európa!

olvass tovább