Kulcsszó keresés /


Borkalauz nyáresti randikhoz

Minden évszaknak megvan a maga hangulata, annak különös ízével-illatával. A nyár az málnaorgia, dinnyedőzsölés és sós vagy magyar tengerszag, kinek mire dobban a szív. Na meg persze fröccs! Nehéz nem szeretni a fröccsöt: friss, könnyed, nem tolakodó - ha nagyon gurmén akarunk fogalmazni. Príma randinedű, már mondom is, miért.

olvass tovább

Top10: filmek, melyek elénk varázsolják a nyarat

Mivel ugye, nem úgy tűnik, hogy a nyár annyira szeretné megmutatni nekünk magát, ezért arra gondoltunk, hogy érdemes lenne néhány film segítségével kicsit közelebb hozni. És miről is szól a nyár? Utazásról, táborokról, szerelemről, szabadságról és átmulatott, soha véget nem érő éjszakákról.

olvass tovább

A francia gasztronómiáról

2010-ben a franciák gasztronómiája felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökségének a listájára. Értékelték a minőségi alapanyagok beszerzését, és hogy elsősorban helyi termelőktől szerzik be azokat. Sokat számított az ételek figyelmes összeválogatása, valamint a borok és az ételek megfelelő összeválogatása. Ezenfelül kiemelkedő a terítés és az ételek külalakja, és az asztal körüli jó hangulat.

olvass tovább

A kékfrankost mindenki szereti

  • 2019. április 02.

A kékfrankos hazánk legnépszerűbb és legelterjedtebb kékszőlő-fajtája: országszerte közel 8000 hektáron termesztik, ami kb. 12-13%-át teszi a hazai szőlőskerteknek. A kékfrankosból készült borok a fogyasztókat elsősorban gyümölcsösségükkel és stílusbeli változatosságukkal nyűgözik le: a borászok pedig a fajta megbízhatóságát és sokoldalúságát hangsúlyozzák.

olvass tovább

10 dolog, amit mindenképpen be kell pakolnod a gyermekednek, ha nyári táborba készül

  • 2018. július 01.

A gyerekkori nyári táborok rengeteg olyan emléket szülhetnek, amelyekre egy egész életen át szívesen emlékszünk vissza. Feltéve, ha minden úgy megy, ahogy mennie kell, és minden elérhető, amire egy gyermeknek szüksége lehet. Ez pedig a szülők felelőssége! Éppen ezért összeállítottunk egy listát olyan dolgokról, amelyek segíteni fognak abban a gyermekednek, hogy valóban felhőtlenül jól érezze magát a táborban.

olvass tovább

Borkalauz – A borok csoportosítása kezdőknek

Legtöbbször csak azért választjuk az egyszerűbb megoldást, mert kínosnak tartjuk beismerni, hogy látatlanban, egy fantázianév alapján még a fehér bort sem tudjuk megkülönböztetni a vöröstől... Cikkünkben segítünk rendet tenni az alapfogalmak között, így legközelebb magabiztosan választhatsz.

olvass tovább

Milyen ételhez milyen bort válasszunk? A stílusos borozás alapelvei

  • 2016. március 25.

Az ételekhez leginkább illő bor kiválasztása nem is olyan könnyű feladat. Sokan követik a jól bevált, régi szabályt, miszerint fehér húsokhoz fehér, vagy rosé bor, a vörös húsok mellé pedig vörös bor dukál. Az is igaz, hogy az egyszerű, kevésbé fűszeres fogások könnyű, fehér bort kívánnak, míg a nehezebb, karakteresebb, zsírosabb fűszeresebb kreációk már az erősebb fehér borok, de leginkább a testes vörös nedűk után kiáltanak.

olvass tovább