Kulcsszó keresés /


Mi is az a „birthday blues” és hogyan kezeljük?

  • 2022. május 05.

A „birthday blues” - avagy születésnapi depresszió gyakran felnőttkorban jelentkezik, amikor az öregedéstől való félelem elveszi ennek a fontos eseménynek az ünnepi aspektusát. Szomorúnak, stresszesnek érezzük magunkat, félünk a meglepetésektől, illetve a túlságosan tolakodó születésnapi üzenetektől - egyszóval azt kívánjuk, bárcsak senki ne emlékezne a születésünk napjára.

olvass tovább

New Orleans, a zene városa

  • 2020. január 10.

Már a cím közhelyes, gondolhatják. Pedig higgyék el, nem az. Az egész városban szól a zene, és nincs olyan műfaj, amivel egy ötnapos tartózkodás során ne találkoztam volna. Aki egy kicsit is szereti a jazz, a blues, a funky vagy bármelyik más modern műfaj dallamait, nem akar innen továbbállni. De menjünk szép sorban.

olvass tovább

Top5: Amy Winehouse legjobb slágerei péntek reggelre

  • 2018. szeptember 14.

Az összetéveszthetetlen hangú angol soul-, jazz- és rhythm and blues-énekesnő és dalszövegíró 2011-ben hunyt el, és az egész zenei világ hosszú ideig gyászolta. Ikonikus, egyedülálló alakja hamar a rajongók kedvenceivé vált, a mai napon lenne 35 éves, így legjobb slágereivel emlékezünk rá.

olvass tovább

In memoriam Ray Charles

  • 2017. szeptember 23.

Ray Charles ma ünnepelné 87. születésnapját, de az afroamerikai zongorista és énekes, aki jellemzően az amerikai zenei stílusok gyakorlatilag mindegyikében (dzsessz, soul, rock and roll, gospel, blues, rhythm and blues, pop, country, funk) maradandót alkotott. Rá emlékezünk.

olvass tovább

In memoriam Amy Winehouse

  • 2015. szeptember 14.

Amy Winehouse hatszoros Grammy-díjas, angol soul-, jazz- és rhythm and blues-énekesnő és dalszövegíró éppen ma lenne 32 éves. Ő minden idők legtöbb lemezét eladó brit női előadója, számszerűsítve, több mint 24 millió lemeze kelt el. Emléke előtt tisztelegve összegyűjtöttük a legnépszerűbb dalait.

olvass tovább

Carbonfools a Barba Negra Music Clubban

  • 2015. április 21.

A The Carbonfools hangzásvilága mindig is egy izgalmas vállalkozás volt, hiszen az elektronikus formáció munkásságában megtalálhatjuk a rock, a blues, a reggae, a dub, a disco, a folk, az ethno, és a darkwave elemeit egyaránt.

olvass tovább