Kulcsszó keresés /


Hogyan kezeljem a nehéz élethelyzeteket?” – Első lépések + 1 tipp

Az előző blogbejegyzésemben megnéztük, hogy hogyan érdemes kezelni a váratlanul felbukkanó negatív helyzeteket. Megvizsgáltuk, hogy mit tudunk tenni olyankor, ha pl. hirtelen egy stresszhelyzetben találjuk magunkat, és hogy mit tudunk válaszolni, amikor valaki durván “beszól” nekünk. Most ezt a témát tovább fűzve megnézzük, hogy mit tudunk tenni olyankor, amikor nem egy váratlanul felbukkanó stresszes szituációról van szó, hanem egy tartósan fennálló, érzelmileg megterhelő élethelyzetről. Ilyenkor mit lehet tenni azért, hogy javítsunk a helyzeten, és hogy mi is jobban érezzük magunkat?

olvass tovább

Könnyen jött, könnyen ment kapcsolatok

  • 2021. március 26.

Sokszor hajlamosak vagyunk a szőnyeg alá söpörni még a legszembetűnőbb problémákat is, és láblógatva ülni rajtuk, hátha megadják magukat. Sajnos ez általában nem a legjobb módszer, főleg akkor, ha nem a másik az, akit évek múlva is magunk mellé tudunk képzelni.

olvass tovább

'Ha nullánál több percet éltél ezen a bolygón, van feldolgozandó ügyed' – interjú Benedek Ágotával, a ’Rumbarumbamm’ írójával

1986-ban született. Az ELTE-re járt, aztán a Színház-, és Filmművészeti Egyetemre forgatókönyvíró szakra. Írt egy nagyjátékfilmet „Űrpiknik” címen, viszont a tavaszi karanténban fogta magát és elkezdett blogolni. A Libri megtalálta, és pár hónappal később kiadta könyv formájában. Így került a polcokra a „Rumbarumbamm”, és így lett tele a közösségi média Benedek Ágotával. Vele beszélgettünk.

olvass tovább

'A legjobb mindig sajátot alkotni.' - Beszélgetés Koháriné Szabó Éva, gasztrobloggerrel

  • 2020. október 05.

Koháriné Szabó Évával beszélgettünk, anyuka, feleség, tanár és gasztroblogger. Van egy gyönyörű, 13 éves kamasz lánya és egy nagyon huncut, 3 éves kisfia. Picit több, mint négy éve határozta el, hogy kell egy hely, ahol összegyűjti a receptjeit, amivel segíteni tudja a sorstársait és egyszer az egészet majd a lányára tudja hagyni. Ez a hely lett a Gluténmentes Íz-lik, ahol minden kenyérnek története van, minden sokadik, jól sikerült zsemlének együtt örülnek, a kérdésekre válaszokat kapnak és egy igazi nagy közösséget, szinte már családot alkotnak.

olvass tovább

Tokió élménybeszámoló

Mindig rá kell döbbennem, hogy annyi hely van, amikről akár már írhattam volna a blogon, mert akkoriban kerestem fel őket, mikor már blogoltam is, de aztán valahogy mégis kimaradtak, és semmi nyomuk itt. Az egyik ilyen város Tokió, ahol 2015 júniusában töltöttem 10 napot és számomra elképesztően király emlékként maradt meg, Szingapúr, Szöul és Hong Kong mellett vált a kedvenc ázsiai nagyvárosommá, viszont ezekkel ellentétben az egyetlen hely volt, amelyre nem csak, mint csodás-egzotikus útiélményre gondoltam, hanem úgy éreztem, hogy itt akár még élni is tudnék.

olvass tovább

Így készítsünk grincsfát!

  • 2018. december 20.

A hóspray és a mézeskalács-figurák után a grincsfa vette át a legdivatosabb karácsonyi kiegészítő szerepét az elmúlt években. A különleges, fa alakú díszek egyszerre varázsolják izgalmasan kreatívvá és dekoratívvá az ünnepi lakásbelsőt – ráadásul könnyen és hamar elkészíthetők. A Cordia a Corvin Sétány egyik leghangulatosabb újépítésű otthonában megrendezett adventi workshopján PandArte, vagyis Bánhidi Dóra DIY blogger mutatta be, hogyan tudjuk ezeket a különleges dekorelemeket egyszerűen, akár otthon is összerakni.

olvass tovább