Kulcsszó keresés /


A biztonságérzet megöli a vágyat?

Két fontos dolog szükséges ahhoz, hogy egy párkapcsolatunkat teljesnek és boldognak érezzük, a szenvedély és az érzelmi biztonság. A szenvedély ahhoz kell, hogy ne szűnjünk meg vágyni egymást, a biztonság pedig ahhoz, hogy átadjam, megadjam, és elkötelezzem magam a társamnak.

olvass tovább

A jóéjt puszi

  • 2015. január 15.

A gyermek életének első hat éve alapozza meg a szeretet-kultúráját, magatartását, idegrendszeri fejlődését, s mindezt alapvetően meghatározza az anyával való kapcsolata. A simogatás, ölelés és a jóéjt puszi biztonságérzetet és bizalmi légkört teremtenek – és igazi örömet okoz az édesanyáknak és gyermekének. A Conness Strategy kutatócéggel lefolytatott kutatása során a Pick azt vizsgálta, hogy milyen tevékenységek teszik boldoggá az édesanyákat a gondoskodás keretében elvégzett feladatok közül; az első helyen áll a jóéjt puszi.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XV. / Vasárnap

  • 2012. április 01.

Imádom az otthonom. Szerintem a lakás pontosan annyi mindent elmond rólunk, mint az öltözködésünk. Számomra a lakás aktív, dinamikus élettér és nem múzeum. Egyszerű, természetes, kényelmes és hangulatos kell hogy legyen a biztonságérzetünk miatt . Tavasszal a teljes megújulás és újjászületés nevében rendszeresen átrendezem. Tudom, még a gondolatától is frászt kap minden férfi, de szerintem ezen a téren sem szabad beleragadni a szokásokba, s egy életen át az ágy bal oldalán aludni… Néha fel kell rázni magunk körül a dolgokat, hogy az életünk más megvilágításba kerüljön.

olvass tovább