Kulcsszó keresés /


Mozaikcsalád – 'A mostoha'

Bár az egyedülálló anyaként töltött évek alatt sok mindent megtanultam, megfogadtam, és bölcsebb lettem, ha döntésekről van szó, de vannak azok a helyzetek, amire az ember nem tud felkészülni. Az életünk során sok olyan szerep van, amiben kipróbáljuk magunkat: Nő, feleség, barát, társ, anya. Egyik szerep sem könnyű, de mindegyikben van valami csodálatos.

olvass tovább

8 tény, amit a Szex és New York-ból tanultunk

A Szex és New York a 2000-es évek sikersorozata volt világszerte, amely négy egyedülálló, harmincas éveiben járó nő életét követi, ahogy próbálnak boldogulni Manhattan-ben. A sorozat Amerikában és a nyugati országokban nagyobb népszerűségnek örvendett a kezdetektől fogva, hiszen az amerikai álomhoz hozzátartozott az önmegvalósítás és a nagy Ő kergetése.

olvass tovább

Ahhoz, hogy szerethetőnek érezzük magunkat, nem az a feltétele, hogy kívülről folyamatosan elismerjenek

Legvonzóbb, és egyben legsérülékenyebb tulajdonságunk az egészséges önbecsülés. A gyermekkori traumák, verbális erőszak, az érzelmi, fizikai bántalmazás, később a negatív élettapasztalatok, szakítás, válás, az alkalmatlanság, kirekesztettség érzése folyamatosan, rétegről, rétegre rakódnak lelkünkre az évek során.

olvass tovább

Miért szükséges télen D-vitamint szedni?

  • 2025. november 25.

A D-vitamin elnevezés több, zsírban oldódó vitamint foglal magába, legfontosabb feladata a kalciumháztartás szabályozása, és a csontok ásványosítása. Az őszi és téli időszakban sokkal nehezebben juthatunk hozzá természetesen ehhez a vitaminhoz, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségben vigyük be a szervezetünkbe.

olvass tovább

A Gordon Ramsay Restaurants Global és a Dorothea Hotel, Budapest, Autograph Collection stratégiai együttműködést kötött


  • 2025. november 17.

A Dorothea Hotel, Budapest, Autograph Collection és a Gordon Ramsay Restaurants Global stratégiai együttműködést kötött, amelynek keretében a világ egyik legismertebb kulináris márkája Budapestre érkezik. A megállapodás a vendéglátás két nemzetközi szinten vezető szereplője közötti hosszú távú együttműködés kezdetét jelenti, amelynek keretében a Gordon Ramsay Bar & Grill koncepció először valósul meg a közép-európai régióban.

olvass tovább

Lendülj túl a félelmen és vágj bele valami újba!

  • 2025. november 15.

Gondolj csak vissza a gyerekkorodra. Szinte minden héten kipróbáltál valami újat, és az sem zavart, hogy kicsivel több volt rajtad a zúzódás, mert valahogy meg kellett tanulnod biciklizni. Felnőttként vajon miért zárkódunk el az új dolgok kipróbálásától?

olvass tovább

Szarvasgomba és kaviár jár a pogácsához, ehető arany pedig a kekszhez a Zsolnay Kávéházban

  • 2025. november 14.

A budapesti Radisson Blu Béke Hotel Zsolnay Kávéháza az idei ünnepi időszakban különleges délutáni teával várja a vendégeket minden nap. A szálloda gasztrocsapatát Pécsi Balázs luxusszakértő Stílusgourmand című stílustanácsadó és etikettkönyve inspirálta, a sós és édes falatok a színes képekkel gazdagon illusztrált kötet oldalainak hangulatát idézik meg küllemükben, a luxus attribútumainak tartott alapanyagokban pedig a kiadvány mondanivalója köszön vissza.

olvass tovább

'A kedvesség egy nagyon fontos tulajdonság, mikor az igazit keresi az ember' - Idézetek Anne Hathawaytől

  • 2025. november 12.

A gyönyörű, Oscar-díjas színésznő épp a mai napon ünnepli 42. születésnapját. Anne Hathaway-ről sokan nem is gondolnák, hogy mekkora szerepet próbál vállalni társadalmi kérdésekben is. Igyekszik a természetes szépségre is felhívni a figyelmet, valamint arra, hogy minden ember valóban úgy tökéletes, ahogy van. Isten éltesse a színésznőt!

olvass tovább

Egyetlen balatoni burgerezőként lett Gault&Millau díjazott a Bitang Burger

  • 2025. november 11.

Libamájjal és fekete fokhagymával startol az ősz a Balaton díjnyertes burgeresénél Bekerült a tíz év után visszatérő Gault&Millau nemzetközi étteremkalauzba, valamint elnyerte a Szakmai Elit „Év hamburgerezője 2025” díját az alsóörsi Bitang Burger. A 2021-ben nyílt vendéglátóhelyet a Gault&Millau "Pop" (Popular Establishments) kategóriájába sorolták, ezzel a magyarországi vendéglátóhelyek felső egy százalékába emelve azt.

olvass tovább