Kulcsszó keresés /


Húsvét otthon: ünnepi asztal tudatosan

  • 2020. április 08.

Aki tud, lassan egy hónapja otthon tartózkodik és kényszerűségből kevesebbet is mozog. És bár a húsvét nem a fogyókúra ideje, most még jobban oda kell figyelnünk az ünnepi ételeinkre is. Élvezzük az ünnepet és a finom falatokat, és hozzuk ki a legtöbbet az egyszerűbb, könnyebben beszerezhető alapanyagokból, de gondoljunk az egészségünkre is. Néhány szabályt betartva ehetünk desszertet is, és a hízástól vagy a túlevés okozta kellemetlen tünetektől sem kell tartanunk.

olvass tovább

Home office menü 30 perc alatt

  • 2020. március 30.

Az elkövetkezendő időszakban nagyon sokan otthonról dolgozunk, így nem csupán a munkarendünk, de a teljes életvitelünk, ezáltal pedig az étrendünk is megváltozik. Az ebédszünet fogalma is átalakul, egy ideig nem ugrunk ki a közeli étterembe, inkább otthon dobunk össze valami gyorsat a betárazott alapanyagokból, miközben próbáljuk a gyereket is lefoglalni. Elsőre nehéz kihívásnak tűnhet a 30 perces ebédidőben megoldani a család étkeztetését, de a Bonduelle segít pár egészséges és gyorsan elkészíthető ebédtippel, hogy közösen vészeljük át ezt a nehéz időszakot.

olvass tovább

5 alapanyag, amely nem hiányozhat a konyhádból tavasszal

Tavasszal erősen ajánlott az egészséges ételek fogyasztása, amelyekkel pótolhatjuk a télen felhasznált vitaminokat. Mivel ilyenkor jellemzően könnyebben náthásak leszünk, ezért jó tudni, hogy számos növény a most következők közül kifejezetten jó lehet arra, hogy a megfázás tüneteit enyhítsük. Mindemellett természetesen rengeteg finom ételt készíthetünk belőlük.

olvass tovább

Új színfolt a belvárosi éttermek sorában, megnyilt az AUM Natural a belvárosban

  • 2020. március 06.

Kakashere, tengerisün, vízibivaly - ilyen és hasonlóan izgalmas alapanyagokkal borzolja a kedélyeket a hazai gasztrovilág Thaiföldet is megjárt fenegyereke, Varga Dániel, séf. A fővárosban a második egységet nyitják, az első étterem, az AUM tavaly óta üzemel nagy sikerrel a Flórián téren, az AUM Natural, szintén ázsiai-magyar fúziós progresszív konyhát képvisel Budapest szívében, a Hajós utcában. Autentikus alapanyagok, gondosan megkomponált tányérok és egy nagy adag kreativitás tökéletes harmóniája: ez a hamisítatlan Aum életérzés.

olvass tovább

Kedvenc receptem 8 személyre

Amikor főzünk a legfontosabb az, hogy szeressük, amit csinálunk. A maximalizmus, az elszántság tesz minket profivá. De ez mind nem elég, mert szükség van a jó alapanyagokra. Figyelembe kell venni a tradíciót, hagyományokat, mert ezek segítségével tudunk igazán jót alkotni. Ha még kreatívak is vagyunk hozzá, akkor fogunk a legnagyobbak közé emelkedni. Hogy csinálja ezt a Ford?

olvass tovább

Intimitás Gourmet - Vagyis Étel és szex!

Riport Hummel Zsolttal, aki az ételeken és a főzésen keresztül tudatosította magával a testi és lelki érintkezés lényegét. Olyan párhuzamokat fedezett fel a két terület között, ami által teljesen új megközelítésből érezhetjük és élvezhetjük a párkapcsolatok testiségét. Egészen az alapanyagoktól, azok minőségétől, az étkezés milyenségén át, az élvezeti értékének fokozásáig. Ugyanúgy, mint az intimitásban!

olvass tovább

A francia gasztronómiáról

2010-ben a franciák gasztronómiája felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökségének a listájára. Értékelték a minőségi alapanyagok beszerzését, és hogy elsősorban helyi termelőktől szerzik be azokat. Sokat számított az ételek figyelmes összeválogatása, valamint a borok és az ételek megfelelő összeválogatása. Ezenfelül kiemelkedő a terítés és az ételek külalakja, és az asztal körüli jó hangulat.

olvass tovább

Nem kell éhezned a tökéletes alakhoz - készülj a nyárra ínycsiklandó ételekkel

  • 2018. március 05.

Hiába örvend egyre nagyobb és nagyobb népszerűségnek az egészséges életmód és a tudatos táplálkozás, még mindig rengetegen vannak, akik a diétázást vagy egészséges táplálkozást az éhezéssel azonosítják. Pedig a tökéletes – különösen a nyár közeledtével áhított – alak eléréséhez nem szükséges lemondani kedvenc fogásainkról, mindössze egészségesebb, minőségibb alapanyagokra kell váltanunk. Ezt az elvet vallja Németh Dorottya is, aki a YoloFood menüit éppen olyan emberek számára állította össze, akik tenni szeretnének egészségük és ragyogó megjelenésük érdekében.

olvass tovább