Kulcsszó keresés /


Kontrollmánia: Támadás vagy önvédelem?

A kényszeres kontroll, másnéven irányításmánia mögött mindig félelem lakozik. Ezen félelem gyökere szerteágazó lehet. Ide sorolhatóak különféle gyermekkori traumáink, félelmünk az elhagyatottságtól a jelenben, esetleges fájdalmas nehéz szituációk elől való menekülés.

olvass tovább

A szeretni nem tudó férfi

A szeretni nem tudó férfi szorosan ölelt álmában, de valójában nem hagyta magát szeretni. Senkit nem engedett közel, nem fordította ki a lelkét, nem nyitotta meg a szívét. Egy élesített, beriasztott állapotban lebegett, és soha nem pihent, folyamatos lelki önvédelemre, állandó készenléti állapotra ítélte önmagát.

olvass tovább

Aki nem hagyja magát szeretni

Folyamatos önvédelemre, állandó készenléti állapotra kényszerül az, aki nem hagyja magát szeretni. Egy életen át tartó élesített, beriasztott állapotban lebeg, soha nem pihen, senkit nem enged közel, nem fordítja ki a lelkét, nem nyitja meg a szívét. Aki nem hagyja magát szeretni, azt mondja, hogy őt nem is lehet szeretni. Ezáltal szépen le is rázta magáról a felelősséget, nem is kell a kapcsolatba érzelmileg túlzottan invesztálnia, a majdnem-szerelem fölött ott lebeg örökké ijesztgető, csúfolódó, gúnyoros démonként a szakítás szelleme.

olvass tovább

Megnyílt az ország első zaklatás elleni központja

  • 2019. október 03.

A szakemberek úgy vélik, hogy összefogással lehet eredményt elérni az iskolai és munkahelyi, valamint az internetes zaklatás ellen. A közelmúltban nagy sikerrel nyitotta meg kapuit Magyarország első olyan központja, ahol a zaklatás áldozatainak nyújtanak megfelelő segítséget.

olvass tovább

Legnépszerűbb küzdősportok

  • 2019. augusztus 18.

Rengeteg küzdősport létezik, sokan versenyszerűen űzik. A hétköznapi ember számára rendkívül hasznos tud lenni, ha tanult valamilyen önvédelmet, még ha nem is profi szinten ismeri az adott sportágat. Melyek is a legismertebb technikák?

olvass tovább

Edző, coach, költő - Ilyés Gyula, a Veresi Küzdősport Egyesület vezetője

  • 2018. november 15.

Ilyés Gyula duci kisgyermekként az iskolatársai folyamatos csúfolódásának és piszkálódásának volt kitéve, mindezt megelégelve döntött úgy, hogy judo edzésekre fog járni, hogy megvédhesse magát. A harcművészettől azonban sokkal többet kapott, mint egy-két ügyes fogás és az önvédelem, hiszen egy egészen új világ nyílt ki előtte, ami révén nem csupán fizikailag, hanem mentálisan és lelkileg is rengeteget fejlődött.

olvass tovább

Top 5 tipp nőknek - így védd magad!

  • 2017. szeptember 09.

Ha egy nő szeret egyedül utazni, vagy ha valamilyen körülmény miatt egyedül kell maradni idegen környezetben valahol, akkor nem árt tisztában lennie néhány biztonsági lépéssel. A nők ki vannak téve a bűnözésnek az egész világon. Most adunk néhány tippet, ami segít a biztonságod és nyugalmad megőrzésében.

olvass tovább

6 tipp nőknek a veszély ellen

  • 2015. május 22.

A híradóban szinte minden nap hallani olyan emberekről, akik egyik napról a másikra eltűntek. Benned is mindig felmerül, hogy mi lenne, ha ez veled történne meg? Te mit csinálnál, ha rád támadnának az utcán? Mi megírtuk, hogyan védheted meg magad a támadóktól.

olvass tovább

Mimikri – beolvadás az emberek közé

  • 2015. március 17.

Rejtőzködés. Az állatvilágban számos oka lehet; félelem, önvédelem, megfélemlítés. Gondoljunk bele, nem hasonlít ez ahhoz a világhoz, amiben mi, gondolkodó és megfontoltan cselekvő emberek élünk?

olvass tovább