Kulcsszó keresés /


Karácsony Hollywoodban

25 év alatt sok hollywoodi karácsonyi partin jártam. Magánházaknál, éttermekben, hotelekben, sátorban, kertben, teniszpályán és pálmákkal vagy korcsolyapályával lefedett medence fölött randiztam a Mikulással, aki amerikai szokás szerint karácsony éjszakáján ereszkedik le a kéményből és pakolja ki a fa alá az ajándékokat a hátizsákjából. Mindenütt gyönyörüen díszített, kivilágított fenyő kacérkodik a szoba, a kert vagy a terem közepén, tele arany-ezüst-fehér-zöld gömbökkel, habos angyalkákkal, faragott rénszarvasokkal, igazi mühóval, csillogó-villogó fényspirállal...., de sehol nem lóg szaloncukor a fán.

olvass tovább

Itt a legújabb luxus tengerjáró: bemutatkozik a Celebrity Ascent

  • 2023. szeptember 29.

A Celebrity Cruises hajótársaság bejelentette tengeri flottájának új tagját, a Celebrity Ascent-et, amelyet számos újdonsággal álmodtak meg. A hajótársaság nem csak a luxushajón lévő éttermeket gondolta újra, de bővítette az étlapot, új ízeket és koktélokat vezet be a novemberben debütáló luxus tengerjárón.

olvass tovább

Divatba hozzuk a vidéket

  • 2022. november 19.

Ez volt a címe annak a múlt héten Esztergomban zajlott, reméljük hagyományteremtő rendezvénynek, amelynek a közelmúltban első Michelin csillagát megszerző 42 Restaurant &Bar adott otthont.

olvass tovább

Hamarosan nyit a Gourmet Fesztivál

  • 2022. május 23.

Május 27-én, pénteken újra megnyitja kapuit az OTP Bank Gourmet Fesztivál, ahol a kiállító éttermek séfjei az ország legnagyobb és legszínesebb menüjével várják a látogatókat. Sárközi Ákos nagymamája házi nudlijával készül, Széll Tamás tejfölösgombócot készít, Rácz Jenő zsíros kenyeret is ad a Millenárison.

olvass tovább

A rohanó világ: A gyorséttermi ételek káros hatásai

A modern világban mindenki siet, rohan, így sokszor nincs idő rendes, egészséges ennivalót fogyasztani. Ezért sokan választják a gyorséttermeket – köztük időnként én is. De ezek a percek alatt elkészült ételek bizony rengeteget ártanak a szervezetünknek. Hiszen gondoljunk csak bele – milyen lehet a minősége annak a tápláléknak, ami néhány perc alatt elkészül?

olvass tovább

Új színfolt a belvárosi éttermek sorában, megnyilt az AUM Natural a belvárosban

  • 2020. március 06.

Kakashere, tengerisün, vízibivaly - ilyen és hasonlóan izgalmas alapanyagokkal borzolja a kedélyeket a hazai gasztrovilág Thaiföldet is megjárt fenegyereke, Varga Dániel, séf. A fővárosban a második egységet nyitják, az első étterem, az AUM tavaly óta üzemel nagy sikerrel a Flórián téren, az AUM Natural, szintén ázsiai-magyar fúziós progresszív konyhát képvisel Budapest szívében, a Hajós utcában. Autentikus alapanyagok, gondosan megkomponált tányérok és egy nagy adag kreativitás tökéletes harmóniája: ez a hamisítatlan Aum életérzés.

olvass tovább

Új versenytársat kaptak a fővárosi prémium éttermek: megnyitott a Felix Kitchen&Bar

  • 2019. április 25.

Hogyan fér meg egymás mellett egy több, mint 140 éves történelmi épület, az ázsiai és a magyar konyha, valamint a város legjobb aranygaluskája? A választ a Várkert Bazár mellett, az Ybl Miklós téren érdemes keresni, ahol bámulatos enteriőrrel és fantasztikus ételkínálattal megnyitotta kapuit a hazai gasztronómia új trónkövetelője, a Felix Kitchen&Bar. Ezzel pedig a tavaly felújított, és eredetileg Ybl Vízház néven ismertté vált épületegyüttesbe a gasztronómiai megújulás is megérkezett.

olvass tovább