Kulcsszó keresés /


Így lesz egy párkapcsolatból valódi szövetség

Annyit adni, amennyit a másik még képes visszaadni, ezt az egyik legfontosabb életszabályt kellene mindannyiunknak megtanulni. Nem cipelhetem mindvégig egyedül a szerelmünket, akkor elveszítem a lendületem, erőm, lelkesedésem, elfogy az energiám, kiüresedem. Ha erőn felül igyekszem minél többet adni, akkor felborul az egyensúly, akkor őt nyomás alá helyezem, aki hosszú távon nem is bírja el a feszültséget, kilép a kapcsolatból.

olvass tovább

Ha a tested miatt aláznak - Állítsd meg a testszégyenítést!

Az egészséges emberi test egy komplex, de megbízható és kiszámíthatóan működő, csodásan megalkotott szervezet. Testünk éjjel és nappal szolgál minket, és csak nagyon keveset vár el cserébe. Gyakorlatilag minden egészséges emberi lénynél ugyanazt: törődjünk vele. Bár önállóan, robotpilótával is tökéletesen működik, sokszor egy életen át, ám nem árt, ha jelen van egy felelős parancsnok, ami nem más, mint az elménk. Az emberi elme kis figyelem fókusszal, tudatosan találja meg az egyensúlyt test és lélek között. Ha fénylik a lélek, a test sem engedi magát szürkére és szomorúra festeni, és immunis lesz az embertársaktól érkező, testszégyenítő, negatív kritikákra.

olvass tovább

A jól működő kapcsolatok 6 közös eleme

  • 2018. február 23.

Sokszor nehéz tökéletesen megtalálni az egyensúlyt és megérteni a másik gondolatmenetét, de ha egy stabil kapcsolatot szeretnénk a magunkénak tudni, akkor megéri odafigyelni a következő dolgokra. Sajnos nem egyszerű feladat a 21. században fenntartani egy jól működő kapcsolatot, de ha igazán szeretjük a másikat, akkor mégsem tűnik nyűgnek az, hogy megbecsüljük a kapcsolatunkat és tegyünk érte. Méghozzá ezekkel az összetevőkkel operálva:

olvass tovább

Értelmesen élni az életet

Az értelmes élet mindenkinek mást jelent. Van, akinek erről a tervek, időbeosztások, a kikapcsolódás és a munka egyensúlya jut az eszébe. Vagy a jó döntések, a pörgős és felvillanyozó napok átélése. Nos, nálam talán egy kicsit mást jelent értelmesen élni az életet.

olvass tovább

Hatalmi harcok nélkül szeretni

Minél kevésbé ragaszkodunk, annál erősebben tudunk szeretni. Miért olyan nehéz hinnem ebben? Talán nem szeretlek jól? Birtokollak, dominálok, kontrollálok, vagy éppen alávetem önmagam? Hogyan kell úgy szeretni, hogy szenvedélyünk ne alakuljon hatalmi harccá, hogyan létezzünk egymásért, hogyan találjunk érzelmi egyensúlyt?

olvass tovább

7 hatásos mantra, ami újra erőt adhat neked, amikor nem találod a helyed

Mind tudjuk, hogy az élet nem csak mókából és kacagásból áll. Teljesen mindegy, hogy ki vagy és mit csináltál, néhanapján te is felülsz az élet érzelmi hullámvasútjára és szédülten kapaszkodsz, mert néha bizony nehéz a pozitív oldalon maradni. Ilyenkor szükséged lehet olyan mondatokra, amiktől újra erőre kaphatsz. Ez a hét mantra a segítségedre lehet, ha nem találod az egyensúlyt aközött, hogy hol vagy most és hogy hol szeretnél lenni.

olvass tovább

A férfinak is szüksége van visszajelzésre

Talán sokan azt gondolják, átesvén a ló túlsó oldalára, hogy kizárólag a férfi feladata a nő felé kifejezni az érzelmeit, a másik hiányát, hozzá való ragaszkodását, rajongását. Ugyan alapvetően a férfi dolga a hivatalos etikett szerint a hódítás, de egy kiegyensúlyozott kapcsolatban a nőnek is éreztetni kell a férfival az irányába megélt érzelmeit, hogy szüksége van a férfira, hogy szereti azt, hogy fontos neki.

olvass tovább

8 dolog, amivel egy férfi kivívhatja egy nő tiszteletét

Míg a nők többsége a szerelem halhatatlan mivoltában hisz, addig a férfiak – ugyan hisznek az igaz szerelemben – a kapcsolat motorjaként a kölcsönös tiszteletet tartják számon. Egy férfinak ugyanis szüksége van a szeretett nő tiszteletére, elismerésére és támogatására ahhoz, hogy elégedett, kiegyensúlyozott és magabiztos legyen otthon és társaságban is.

olvass tovább

Nem kellesz eléggé!

A mai modern párkapcsolatok jellemzői közé tartozik az, hogy bizony az ismerkedési szakaszban már megborul az egyensúly. A nők nagybetűs férfira vágynak, mégis behódolnak, alámennek az ellenkező nem akaratának. A férfiak pedig a tartással rendelkező, becsületes nőt keresik, mégis sokszor megelégszenek a harmatgyenge változattal.

olvass tovább