Kulcsszó keresés /


7 dolog, amit tudnod kell, ha az elfojtott érzelmeid a felszínre törnek

Ha kicsit megállunk és nem söpörjük többé minden problémánkat a szőnyeg alá, hanem szembenézünk velük akkor azzal sok szinten megkönnyítjük a saját életünket, de elsőre sokkolóan hathatnak ránk a saját érzelmeink. Ha elég biztonságban érzed magad ahhoz, hogy merj érezni, akkor sok esetben a régi sebek is felszakadnak, amik azért hegedtek be, hogy megvédd magad.

olvass tovább

Tudom az utat egy új világba! - Mindent a Vízöntőkről!

Egy Vízöntő küldetése, hogy fejre állítsa a világot és persze mindenkit maga körül. Hogy ezt miért szeretné, a válasz roppant egyszerű: Csak. Másodsorban azért is, mert ő maga a megújulás, az eredetiség, minden, ami extrém, ezért szeretne mindent fenekestül felforgatni és megreformálni. Őt mindig a változás, a fejlődés lehetősége foglalkoztatja, nem bírja a megszokott, unalmas dolgokat, a stagnálást. Eleme a levegő, és ezt szilárd minőségben uralja. Vagyis, az értelem, intelligencia, legerősebb jegye a Vízöntő.

olvass tovább

Az élet több annál, hogy csak létezz

Több mint udvariaskodó beszélgetések halmaza, több mint a hétvégi bódulatod, és több annál, hogy átaludd a perceket, amiket azzal is tölthetnél, hogy felfedezel. Hogy a vágyaid után menj és ha kell, csákánnyal vágd magad előtt az utat, hogy elérd őket.

olvass tovább

A változás félelmetes, különösen azért, mert legtöbben a komfortzónánkban éljük életünket

  • 2022. december 14.

Nem tagadható, hogy az élet kiszámíthatatlan, és gyakran kénytelenek vagyunk olyan változtatásra, amelyre valójában nem készültünk fel és nem is számítottunk rá. Munkahelyeket veszítünk, embereket veszítünk, másik országba költözünk, vagy olyan kedvezőtlen körülmények között találjuk magunkat, amelyek kezelésére nem tanítottak meg. Ezek a dolgok arra kényszerítenek minket, hogy változtassunk valamin, amire talán még tényleg időnk sem volt felkészülni.

olvass tovább

Szeretünk és elengedünk

Sosem értjük meg igazán, hogy mit jelent a „vágyak elengedése”-tézis, amíg nem merülünk bele az élet sűrűjébe. Hiszen eleinte minden állandónak hat, itt vannak a barátaink, családtagjaink, itt vagyunk egy fix közegben, ahol nem árthat senki nekünk, mert sosem vagyunk egyedül. De a változást senki sem kalkulálja bele.

olvass tovább

Amire a szerelem megtanított

Az igazi szerelem megtalálása esetenként valóban hasonlatos egy női misszió teljesítéséhez. A tiszta, romlatlan, őszinte érzést úgy kutatjuk, mintha ez volna nő létünk első, alapvető mérföldköve. A szerelmet lepkehálóval üldözzük, és rengeteg hibát elkövetünk, önbecsülést veszítünk, testünket tartós használatra bocsájtjuk, és hagyjuk, hogy hátunkat sáros lábbal tapossák az érdemtelenek.

olvass tovább

A legrosszabb dolog, amit tenni tudsz az az, ha vársz

  • 2022. november 26.

Bizonyára hallottál már arról a híres sült galambról meg arról, hogy nem igazán fog a szádba repülni, ha csak széttárt karokkal várod és nem teszel érte semmit. Ugyanez igaz az életedben lezajló változásokra is, tehát vedd a kezedbe az irányítást és tegyél az életedért! Nem kell különösebben nagy dolgokra gondolni, hiszen pár kis lépés is elég ahhoz, hogy változásokat idézz elő az életedben.

olvass tovább