Kulcsszó keresés /


Közétkeztetés itthon

  • 2014. május 09.

Hiába a gondos odafigyelés és a megválogatott alapanyagok használata konyhánkban, ha gyermekeinknek az oktatási intézményekben nem megfelelő ételeket szolgálnak fel. Az Országos Élelmezési- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) ajánlása alapján egy óvodás korú gyerek napi energiaszükségletének 65%-át, egy bölcsődésnek 75%-át kell a közétkeztetőnek biztosítania. Azonban Magyarországon nincs olyan intézmény, amely az ajánlott minőséget teljesíteni tudná. Óvoda- és bölcsődeválasztás előtt tehát nem árt tájékozódni arról sem, hogy milyen étlapot állítanak össze az egyes helyeken.

olvass tovább

Mi az a Tourette szindróma?

  • 2014. március 04.

A Tourette-szindróma (TS) egy meglehetősen látványos, feltűnést keltő betegség, az agy viselkedésszabályozását végző rendszer (frontostriatális rendszer) zavara. Az utóbbi 150 évben ismerte meg az orvostudomány, Georges Gilles de la Tuorette jegyezte le először részletesebben 1885-ben. Gyermekkorban kezdődő, krónikus motoros és vokális tic-kel járó szindróma. Gyakran kényszeres tüneteket, figyelemzavart, impulzív viselkedést és motoros nyugtalanságot tapasztalunk.

olvass tovább

Szegényember belehal a betegségbe

  • 2014. január 05.

Te, figyelj ide kicsit! Tudod mi az én betegségem oka? Ne holmi szedett-vetett indokokra gondolj, meg ne is kórokozókra, vagy kósza génhibára, amikről folyton beszélnek az orvosok. Már önmagában sem tisztelem a tudományt, mert ezek a szentnek kikiáltott tudósok ülnek naphosszat a drága mikroszkópjuk felett, - de ezt így hidd el nekem - és máig fogalmuk sincsen az én híres betegségemnek az okáról.

olvass tovább

A kopaszság kezelhető

  • 2014. január 03.

A haj nem csupán a szépség egyik összetevője, hanem a szexuális vonzerő bevetésénél is nélkülözhetetlen. De mi van, ha hullani kezd, és megjelenésére odafigyelő, hajkoronájára különösen érzékeny férfi az illető? Egyesek szerint ez az élet rendje, másoknak tragédia. Megannyi reménytelenül vívott küzdelem után egy nemrégiben tett tudományos bejelentés új reménnyel kecsegteti az érintetteket.

olvass tovább

Napi Üzenet - október 9.

  • 2013. október 09.

A mai napon a belső hatalmad erejével lépj érintkezésbe, jó célért mindenre képes az ember. Ma nyílj ki feltétlenül új tanulnivalókra, tudományokra, tanulj. Napi megerősítés: mindig lehetőségem van változtatni életem minőségén, mert boldogságra születtem.

olvass tovább

Szívből jövő tudományunk, a bocsánatkérés

  • 2013. július 20.

A múltkor a megbocsátásról értekeztünk. Arról is szóltunk, milyen hatékony tud lenni egy konfliktusban, ha elmondjuk a másiknak, hogy megbántott, és hogy emiatt mit érzünk. Szóval nem a fejére borítjuk azt a bizonyos bilit, hanem úrinő/úriember módjára viselkedünk. De mi van akkor, ha a másik korántsem egy Grál-lovag(nő)?

olvass tovább

Azt beszélik

  • 2012. szeptember 18.

Mondd, kérlek, ugye élnek még a földön valódi nők! Tudod, olyan igaziak, akiknek nincs szükségük túlzásba vitt cicomára és vasárnaponként a nagyanyjuk tanította őket főzőtudományra. Ugye élnek még olyan nők, akikről regényeket írnak és dalokat? Mutass egyet, mert erre, mifelénk a nagyvárosban, lehetetlen összefutni velük.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymourtól - szeptember 2.

  • 2012. szeptember 02.

Szeretek inspiráló könyveket olvasni. Olyanokat - főleg önéletrajzi könyveket - amelyeket kiváló teljesítményt elért emberek írtak. Azok, akik történelmet írtak a sportban, a tudományban vagy az élet bármely más területén. A lényeg, hogy azokat a belső erőket bírták munkára, amelyek hitem szerint mindannyiunkban ott szunnyadnak, csak arra várnak, hogy aktiváljuk őket.

olvass tovább