Kulcsszó keresés /


Az emberi jogok napja

  • 2016. december 10.

Az emberi jogok minden embert születésüktől fogva egyenlően megilletnek. Olyan alapvető jogok ezek, mint a törvény előtti egyenlőség, az élethez, a szabadsághoz, vagy akár a szabad véleményhez való jog. Mindenféle olyan dolog, aminek a létezését ma már evidensnek vesszük, pedig csak nem régóta léptek életbe. Sőt, a világ legnagyobb részén még ma sincsenek gyakorlatban. Háborúk, éhínség, diszkrimináció – problémák, melyekért tenni kell.

olvass tovább

Amikor a feminizmus visszarúg

Minden erőmmel támogatom a női mozgalmat, hiszek az erősben és függetlenben, de azt is hiszem, hogy mindenkinek joga van a szabadsághoz, és senki nem lesz kevésbé feminista, vagy nem valódi múzsa, csak mert szüksége van egy férfira különböző okokból kifolyólag.

olvass tovább

Ez volt Woodstock 1969-ben

  • 2016. augusztus 27.

1969-ben közel fél millió zenekedvelő ember gyűlt össze New Yorkban, a legendás 3 napos Woodstock Fesztivál miatt. "3 napos béke és zene"- hirdették a szervezők, és valóban az elhíresült fesztivál tényleg a szabadság keretében zajlott le. Virágkoszorúk, sáros föld, meztelen emberek, tánc és persze olyan nagynevű előadók, mint például Jimi Hendrix. Utazzunk vissza az időben és nézzük meg, milyen volt 1969-ben Woodstock!

olvass tovább

Budapest gyűrű

  • 2016. június 10.

Európa egyik legszebb fővárosa több mint ezeréves múlttal rendelkezik, kiemelkedő jelképei most egy gyűrűn egyesülnek. A Szabadság-szobor, az Országház és a Lánchíd mind-mind Budapest olyan jelképei, amelyek azzá a gyönyörű várossá teszik Budapestet ami.

olvass tovább

Egy időben a szeretőnél

Nem tudom, mi a hosszú házasság titka, vagy hogy van-e titka egyáltalán. Fogalmam sincs, képesek vagyunk-e egyetlen emberrel szenvedélyes szexuális élettel, szerelemmel, szeretettel leélni az életet, vagy lassan törvényszerű lesz (már a hosszú élettartam és a válás adta szabadság miatt is), hogy mindenki elválik, s hogy két vagy három házasság is belefér az ember életébe.

olvass tovább

Az örök divat: rock

  • 2016. március 13.

Bőrdzseki, szakadt farmer, erős smink, hosszú haj: A rock a lázadást, a szabadságot szimbolizálja, a II. világháború után tört utat magának, kulturális forradalmat indítva a fiatalok körében. Ha egy kicsit elő szeretnéd hozni a vadabb éned, inspirálódj a következő összeállításunkból!

olvass tovább

10 úttörő szépség 2015-ből

  • 2015. december 18.

2015 a formabontó szépségek éve volt, bár még nincs vége, ezt a tényt már most kijelenthetjük. A szabadság, a liberalizmus, és az elfogadás jegyében új, érdekes nőket köszöntünk és ünneplünk így, szilveszter előtt. Nézzétek meg a listánkat. Ti kit tennétek fel még rá?

olvass tovább

Szabadság két keréken

  • 2015. december 07.

Körbebiciklizni a Balatont igazi bakancslistás program. A 210 km-es körút bámészkodós, családos, természetjárós, strandolós tempóban legfeljebb egy hét, sportosabb, kalóriazabáló iramban nagyjából 3 nap, de a versenyző típusok reggeltől estig is letekerhetik.

olvass tovább

Kipróbáltunk egy hetet melltartó nélkül!

Gondoltunk egyet és a Nemzetközi melltartó-mentes napot felturbóztuk még egy héttel és vállaltuk a kihívást: 1 hét melltartó nélkül. Vajon a szabadság hangja következik, vagy az örökös küzdelem a gravitációval? Kövessük együtt bátor szerkesztőnk kalandjait! Te bevállalnád?

olvass tovább

8 furcsa törvény a világ minden tájáról

Utazni hihetetlenül felszabadító élmény, akkor is, ha nem pihenni, hanem dolgozni megyünk. Azonban egy idegen országba, városba érkezvén sokszor egészen elképesztő törvényekbe, szabályokba ütközhetünk, amelyekre korábban nem is gondoltunk volna. Tudtad, hogy egyes helyeken tilos rágógumizni? Íme, néhány furcsa törvény a nagyvilágból!

olvass tovább