Kulcsszó keresés /


Terézváros felett napsütés volt

  • 2014. március 16.

Nyugatról kelet felé fújta a rossz időt a szél, Terézváros felett éppen napsütés volt. Ünnepelt mindenki az eső után, meghallgattuk a komolyra megírt nagybeszédeket, közben tudtuk, hogy egyiknek sincs se vége, se hossza. Márciusban ki kell állni kék-fehérben a térre és szavalni kell. Kicsit olyan, mintha még mindég úttörők lennénk, ugye?

olvass tovább

Örülni kell a napnak

  • 2014. március 07.

Tavaly a kései tavaszon lett vége a télnek, március idusán még a havat lapátoltuk, és jeges csapadék torlaszolta el a garázskijárót. A te kocsid állt ott akkor, Miklós, emlékszem, piros színű, kopott kocsi volt. De szerettem.

olvass tovább

Nem tudok én már nélküled lenni

  • 2014. február 18.

Tudod, én sokat gondolok a régiekre, Ilonka! Nem szeretem már őket, de néha még mindég gondolok rájuk éjszakánként, amikor egyedül vagyok. Mármint éjjelente mindig egyedül vagyok, kivéve, ha nem alszom Manyinál, de Manyi mostanában megint szerelmes, és nem lehet ilyenkor nála aludni.

olvass tovább

Vidám beteg, nem is beteg

  • 2014. január 30.

Odakint a kutyák ugattak. Valaki idegen járt hangosan és illetlenül a lefagyott hóban, a kertek alatt. Éjjel volt megint, és én nem szerettem az éjjeleket, mert sosem aludtam át, mint a rendes emberek. Általában hajnalokig virrasztottam. Tiszteltem bőszen az éjszakát, olyan nagyon, hogy sokszor féltem is. De tudom, hogy te is így voltál ezzel annak idején, a válásodkor, Ilonka.

olvass tovább

Könnyű évek jönnek

  • 2014. január 21.

Rád gondoltam ma is, pedig alig ismerlek, András. Egyre többet jutsz eszembe, úgy gondolok rád, mint egy titokzatos jótevőre, aki a semmiből érkezik a csaholó gőzössel, és meg akarja menteni az életemet.

olvass tovább

Szegényember belehal a betegségbe

  • 2014. január 05.

Te, figyelj ide kicsit! Tudod mi az én betegségem oka? Ne holmi szedett-vetett indokokra gondolj, meg ne is kórokozókra, vagy kósza génhibára, amikről folyton beszélnek az orvosok. Már önmagában sem tisztelem a tudományt, mert ezek a szentnek kikiáltott tudósok ülnek naphosszat a drága mikroszkópjuk felett, - de ezt így hidd el nekem - és máig fogalmuk sincsen az én híres betegségemnek az okáról.

olvass tovább

Minden, ami te voltál

  • 2013. december 23.

Aranyvasárnapon anyám kint sütött a konyhában, de mert én nem ehettem cukrot, ezért ki se mentem, pedig imádtam a reszelt citromhéj illatát, és úgy is láttam, hogy kint se voltam, hogy tűnik el a sárga héj a forró-édes mázban. Az orvosok megmondták: nem ehetek édest. Még jó, hogy nem vagy itt, velem, most nem tudnám megcsókolni az ujjadat se.

olvass tovább

Adjátok vissza az életemet!

  • 2013. december 21.

Rákos vagyok. Micsoda otromba szó ez, a kellemetlen népek szoktak ilyesmivel káromkodni. Ne hitetlenkedj, az ilyennel nem szokás viccelni, még nekem se, aki szereti a morbid – rossz poénokat. Alig néhány hete tudom, bár a kór már jó egy éve itt van, de én eddig nem is gondoltam rá, mással voltam elfoglalva. Például veled, Miklós. De most azt se tudom neked bizton állítani, hogy a szívemben vagy-e még egyáltalán.

olvass tovább

Isten a nézőtéren

  • 2013. december 16.

Gondolkodtam kettőnkön. Elképzeltem magunkat: magamat talpig fehérben, tégedet meg fejbúbig sötétben, és azt a képet sehogyan se láttam a valóságban, amelyiken oltárhoz vezetsz. De nem is fontos ez most annyira. Megesküdni ebben a világban, mikor a nász manapság csak hóbort, ugyan minek? Ahhoz túl jól ismerlek, hogy veled ilyesmiről fantáziáljak. Hegyes az orrod vége, Miklós. Tudom én, mindig is szerettél hazudni.

olvass tovább

Angyal leszek

  • 2013. december 08.

Bolond idők jönnek, Sándor. Gyönyörű, őrült időszak következik, amelyben megismerszik a barát, és a szerelem is felfedi magát, hogy kinek a szívében rejtőzködik. A tiédben bizton nem hagytam egy utolsó parazsat sem, hiszen a kagylót se emelted meg, mikor megtudtad, őrült idők jönnek. És ebben az őrületben – hidd el - én leszek az egyetlen nyugodt, aki csitítani fogja a többi zaklatottat.

olvass tovább