Kulcsszó keresés /


Nem csak a zöld rendszámé a világ – Kia Niro Hybrid Platinum

Az új Niro esetében, ha az árlistán lévő sorokat nézzük, akkor a legtöbb modell zöld rendszámmal kerül forgalomba, hiszen elektromos, plug-in hybrid és öntöltő hybrid kivitelben elérhető a típus. Ebből a felsorolásból az első kettő jogosult a környezetbarát rendszám használatára. A mostani tesztünk alanya ugyan ezt a kivételes besorolást nem kaphatja meg, de cserébe lényegesen olcsóbb és számos szempont miatt a legracionálisabb választás.

olvass tovább

Így fuss télen: 4 tipp, ha a hideg időben is futócipőt húznál

  • 2022. december 30.

Télen futni egyáltalán nem lehetetlen, sőt szükséges ahhoz, hogy egész évben megőrizzük jó formának. A hidegben, sötétben, gyakran latyakos időben való edzésnek azonban megvannak a maga speciális szabályai, amelyeket mindenkinek érdemes betartania. A világ vezető futómagazinja, a Runner's World magyar kiadása hasznos tippekkel látja el azokat, akik a téli hónapokban sem szeretnék hanyagolni kedvenc sportjukat.

olvass tovább

Homoki tigriscápák érkeztek a Tropicariumba

  • 2022. december 29.

A Tropicarium lakói között megtalálhatók cápák, aligátorok, egzotikus hüllők és kétéltűek, kis majmok, madarak, és több ezer színes halfaj. A cápaakvárium alatt húzódó 12 méteres látványalagútban könnyedén meg lehet csodálni a homoki tigris-, és barna szirtcápákat. Óriási élményt nyújtva ezzel az idelátogatóknak.

olvass tovább

Megtanultam tisztelni önmagam - 10 dolog, amit azóta már nem csinálok

Könnyű dolga van annak, aki kétszer is sorba állt, mikor az önbizalmat osztották. Én viszont azt hiszem, már akkor is a bárányfelhőket lesegethettem inkább és gondolom, ezzel sem vagyok egyedül . Átkozottul nehéz volt eljutni odáig, hogy ki tudjam mondani: én is értékes vagyok. Kőkemény leckék árán tanultam meg: tisztelnem kell önmagam, ha azt akarom, hogy mások is tiszteljenek. Mióta elsajátítottam ezt a tananyagot, azóta jó néhány dologról leszoktam. Például, már

olvass tovább

Legyél sugárzóan magabiztos, vonzó nő!

Az ember szinte bármiben örömét tudja lelni, ha nagyon erősen elhatározza, hogy márpedig így lesz. Életünk minden egyes pillanata értékes, és nem tölthető el az önbizalom, az önbecsülés hiányával. A magabiztosság azt jelenti, hogy harmóniát teremtek a saját igényeim és mások igényei között. Tudok időnként nemet mondani, azért hogy önmagamnak mondhassak igent. Így a számomra fontos, elsődleges dolgokkal foglalkozhatok.

olvass tovább

Charlie idén évadzáró Aréna-koncertjével és egy megható közössel búcsúztatja az évet

  • 2022. december 12.

„Maradj bátor, aki voltál egykoron, sosem azt képzeltük el, amit itt hagyunk, egy félig kész világ „A fáklya" - minden fáklya - égjen tovább" – így énekli Horváth Károly, Charlie utánozhatatlan hangjával, amely dalt már korábban többezer ember előtt bemutatott a Szent István Bazilikánál neves világhírű zenei legendákkal, a Mandoki Soulmates tagjaival. „A fáklya" az újonnan kiadott Bartók inspirálta 'Magyar Képek' című gyönyörű jazz-, rock-, és pop melódiák vezérelte Mandoki Soulmates-lemez egyik legmeghatározóbb felvétele, egyben az album záró kiadványa.

olvass tovább

'Nem kellek senkinek', 'Kevés vagyok' - Félre az ártó hiedelmekkel

A belső világunk olyan, mint egy virágoskert. Vannak benne szép, tündöklő virágok, és vannak benne gyomnövények is. Utóbbiak elszívják az éltető tápanyagokat a virágoktól. Ha sokáig nem gondozzuk a belső világunkat, akkor a gyomnövények elszaporodhatnak, átvehetik az uralmat, és egy idő után talán már nem is látszódnak tőlük a lelkünk szépségei.

olvass tovább

Mozaikcsalád – 'A mostoha'

Bár az egyedülálló anyaként töltött évek alatt sok mindent megtanultam, megfogadtam, és bölcsebb lettem, ha döntésekről van szó, de vannak azok a helyzetek, amire az ember nem tud felkészülni. Az életünk során sok olyan szerep van, amiben kipróbáljuk magunkat: Nő, feleség, barát, társ, anya. Egyik szerep sem könnyű, de mindegyikben van valami csodálatos.

olvass tovább

Ezeket a dolgokat nem mondják el az egyedülálló szülők, pedig nagyon is igazak

  • 2022. december 04.

Egyedülálló anyának vagy apának lenni az egyik legnehezebb feladat. Mégis sokszor a társadalom stigmatizálja ezeket az embereket. Holott sok esetben inkább kitüntetést érdemelnének azért, mert két ember helyett próbálnak helytállni. Vannak dolgok, amiket nem is mondanak el a helyzetükről talán pont azért, mert nehéz számukra és nem akarnak a megnemértettség peremére szorulni.

olvass tovább