Kulcsszó keresés /


Felújítás alatt

  • 2014. szeptember 18.

’Alighalk’ fúrás szűrődött le a hatodikról, a lépcsőházi faliújságra kiírták, hogy október 18-áig felújítást végez a fenti iroda, ahol válóperes ügyvédek dolgoznak. Gyakran járnak tehát a házba a válni vágyók, ezt is ma kellett megtudnom, éppen ma, amikor egy éve annak, hogy elhagytál.

olvass tovább

Keserű nosztalgia

  • 2014. szeptember 12.

Mályvaillat volt a télikertben nagyanyámnál a boldog időkben, gyerekkorunkban, amikor együtt babáztunk te meg én. Ettük a kristályt a cukroszsákból, meg loptuk a diót, de az tél végére megavasodott és nem szerettük annyira. Nagyanyám rendre rájött a csínytevésre, ám nem szidott le minket soha. Csak akkor csapott a kezünkre, amikor nyersen tömtük magunkba a tésztát.

olvass tovább

Még harminc szeptember

  • 2014. szeptember 02.

Ideért az ősz taknyosan, dideregve, hogy vártam én ezt a ragacsos nyár alatt. De nem a hűvöstől lettem náthás, hanem az allergiától a parlagfű miatt. Tudod, ennek ilyenkor van szezonja, októberre vége lesz – mondják a doktorok, akiknek egyre ritkábban hiszek.

olvass tovább

A dísznők mind hazudnak

  • 2014. augusztus 27.

Az a szomorú igazság, hogy mindig rettenetes voltam a férfiakkal. Tudod, nem szerettem őket eléggé, egyiket se, Miklóst is beleszámolva ebbe a díszes sorba. Úgy gondoltam senki se elég jó hozzám, közben ez meg micsoda baromság: én nem voltam magam számára érdemes, mert magamat nem becsültem. (Az ilyen persze csak a végén derül ki, soha nem akkor, amikor okosnak kéne' lenni az adott szituációban.)

olvass tovább

És hívjanak úgy, hogy szerelem

  • 2014. augusztus 24.

Ágyhoz kötve telt a nyár, alig vártam a hőség végét, bár sok vihart kavart az ég idén mifelénk, mégsem tudtam megszeretni, amit ti annyira imádtok a júliusban. Ragacsos, alkoholgőzös nyár, tele szemtelen legyekkel, mindenfele rendetlenség, amoda egy félig kirágott dinnyehajat rúg fel épp a pudli, és gyerekek jöttek vakációra a szomszédba, beleordítottak a fejembe minden reggel.

olvass tovább

Utazás

  • 2014. augusztus 15.

Bedobtalak a kék táskámba az életem mellé, gondoltam magammal viszlek erre a hosszú útra. Túl sokáig kellene nélkülöznöd, csak kiborulnál, úgy, mint a múltkor, amikor azt kértem, soha többé ne beszéljünk.

olvass tovább

Élünk egy képeslapon

  • 2014. augusztus 06.

Ezt az őrült játékot hogy lehet imádni, te. Az úri ifjak bolond szél fútta játékát. Egészen szerelmese lettem én is, pedig eleinte hogy utáltam. De ahogy a férjemet, úgy kezdtem előbb megszokni, aztán lassan megszeretni. Úgy habarodtam bele a vitorlavászonba, mint a mező mellett szárított nyári paplanhuzatba a kontyos, ősz nagyanyám.

olvass tovább

Titkaim

  • 2014. augusztus 01.

Tudod, Ilonka, az életben kevésszer akadunk szerelmes találkozásra. Kevésszer akad az a lélek, ami úgy vonz minket, mint a mágnes, és újra meg újra benne akarsz feledkezni, vagy azt kívánod, hogy bárcsak el se menne, hanem maradna inkább benned örökre.

olvass tovább

Rehab

  • 2014. július 27.

Találkoztunk néhány év után és azt gondoltad, a sebesülések, amiket okoztál, eltűntek rólam nyomtalanul. Butaság volna azt gondolni, hogy a bonyolult és sérülékeny lelki hámról ugyanúgy el lehet tüntetni a hegeket, mint ahogy a köldököm alatt húzódó 22 centis pontos vágást elhalványítja a rózsaaromás Contratubex.

olvass tovább

A boldogságot hamisítják

  • 2014. július 20.

Nem volt akkoriban a narancsnak szezonja, így hát csapvizet ittunk reggel, és később is csak nehezen szoktattál rá a frissen nyomott dzsúszra. Emlékszel, milyen hülyén néztem rád, mikor valamelyik hajnalon behoztad a dzsemes toast mellé a kipréselt levet? Röhögtem rajtad, te pedig bámultál, és nem értetted, hogy honnan vettük akkor gyerekkorunkban magunkhoz a vitamint.

olvass tovább