Kulcsszó keresés /


10 dolog, amit filmeknek és sorozatoknak köszönhetően gondolhatunk New York-ról

New York, a város, amely sosem alszik, a divat egyik központja, kultúrák, nemzetek kavalkádja. A hely, ahol az emberek ereiben vér helyett valószínűleg már inkább kávé csorog. Egy olyan metropolisz, mely sokak számára csak hőn áhított álom, ám közel 10 millió ember számára otthon. Megszámlálhatatlanul sok film és sorozat játszódik ebben a pezsgő amerikai nagyvárosban, ennek köszönhetően rengeteg mindent tudhatunk meg a város mindennapjairól, amiket többnyire azért nem árt kellő kritikai érzékkel kezelni.

olvass tovább

Aleska: De hová lett Emese? - Könyvkritika

Aleska Diamond. Őszintén bevallom, éveken át nem tudtam hová tenni ezt a lányt. Elképzelhetőnek tartottam, hogy valaki olyan kilátástalan helyzetbe kerül, hogy a pornózást tartja az egyetlen megoldásnak, mégsem könnyű elfogadni, ha valaki ezt az utat választja. Azonban amikor Emese különböző televíziós műsorokban kezdett feltűnni, egyre szimpatikusabbá vált. Ki lehet ő valójában? - tettem fel a kérdést.

olvass tovább

Nézd a nőt férfi szemmel!

  • 2015. július 20.

A nők leginkább egymásnak öltözködnek, egymásnak szépítkeznek – mondják. Ha vesznek maguknak valamit, amiben igazán dögösnek, szexinek érzik magukat, igyekezbek rögtön megmutatni a nagyvilágnak. Mármint feltérképezik, hogy mit szól hozzá a többi nő. Rögtön posztolnak róla néhány képet Instagramon, Facebookon, Pinteresten…

olvass tovább

Jennifer Lawrence vs. Jennifer Lawrence

  • 2015. június 01.

Azt mondják, hogy fontos az önkritika, ennek fényében pedig maga JLaw fogja értékelni saját szettjeit, méghozzá gif-ek formájában. A színésznő outfitjei - az utcáról, a vörös szőnyegről, mostról és régről - és az ő utánozhatatlan grimaszai.

olvass tovább

Hogyan veszítsünk el egy pasit tíz nap alatt?

  • 2015. május 15.

’Volt egyszer egy férfi, aki megfejtette, mire gondol a nő. De aztán a nő meggondolta magát.’ Ha gyakorlunk némi önkritikát, rádöbbenünk, hogy tényleg ilyenek vagyunk, mi nők. És ennek tudatában, mégis mennyi hibát vagyunk képesek elkövetni egy egyébként jól működő kapcsolatban. Lássuk, valójában hogyan veszíthetünk el egy pasit tíz nap alatt!

olvass tovább

Az új Hamupipőke filmről

  • 2015. március 24.

Talán legtöbben a Disney rajzfilm változatával hasonlítják össze ezt a történetet, de érdemes tudni, hogy az „eredeti” Hamupipőke történethez ez a feldolgozás közelebb áll, mint elődje. Az egyik leghíresebb feldolgozója Charles Perrault volt, aki főhősnőjét a hamuba borult lencseszemek válogatása miatt nevezte el, mostohatestvérein keresztül, Hamupipőkének. Az ő történetének érdekessége, hogy ott a bál három napon keresztül tartott, és maga a herceg kereste fel a birodalom összes leányát, hogy megtalálja, melyikükre illik rá az a bizonyos üvegcipellő. Mikor Hamupipőke következett, s a cipő gazdára talált, hogy bizonyítsa kilétét, a lány elővette a másik cipőt. A hatalmas lakodalom közepette pedig férjhez ment a két mostohatestvér is!

olvass tovább

A jó hír érdektelen

  • 2015. január 24.

Egy színikritikus előadásán jártam nemrég. Sok érdekesség hangzott el az esten színházról, közönségről, írásról, szakmáról és tartalomról.

olvass tovább

Ne folytasd, Jolie!

  • 2014. március 13.

Tavaly, május derekán, mikor a világhírű színésznő közhírré tette masztektómiáját a New York Times hasábjain, én itt a világ másik oldalán megírtam az üdvözítő kritikát Angelina Jolie bátorsága címen, és egész egyszerűen nem fért a fejembe akkor, hogyan gondolhatja a fél világ azt, hogy eszementség leoperáltatni egy nőnek az egészséges szerveit, ha nagy százalékos esélye van arra, hogy felbukkanhat a szervezetében a rák.

olvass tovább