Kulcsszó keresés /


Az önbecsülésem veszte

A saját magamról alkotott kép mindig is törékeny volt és lesz. Megváltoztatja egy cselekedetem iránya, attól függően, hogy a cselekedet rossz vagy jó volt. Megváltoztathatja egy reklám, mert lehet, hogy attól éppen nem érzem magam annyira jónak, mint előtte.

olvass tovább

Így taposol bele a saját önbecsülésedbe - Ezekre figyelj, ha nem akarod önmagadat tovább bántani

  • 2023. július 17.

„Minden ember annyit ér, amennyire tartja magát” – szokták mondani. Ez így igaz, ezért jó dolog, ha az tisztában vagyunk önmagunkkal, pozitív és negatív tulajdonságainkkal egyaránt. Akik nincsenek rendben önmagukkal, azok egy nehéz időszakban könnyen meginoghatnak. Ez egy ördögi kör: minél több a rossz hatás, annál több az önostorozás és persze annál kevesebb lesz az önszeretet. Néhány ilyen, ártatlannak tűnő önsanyargató mondat pedig észrevétlenül mérgezheti az életedet.

olvass tovább

'Alkalmazkodom, tehát vagyok'- A kényszerű alárendelődés önszeretethiányt jelez

Sok olyan ember fordul meg nálam, akiknek a lételeme az alkalmazkodás. Amint valakivel együtt vannak, az az első gondolatuk, hogy a másiknak hogyan lenne jó. Mire lenne neki szüksége? És miközben mindenki más igényeit nagyon is szem előtt tartják, a sajátjukról gyakran fogalmuk sincs. A kényszerű alkalmazkodás is az önszeretethiány egyik jele. Azt jelzi, hogy eltávolodtunk magunktól, a legbelső szükségleteinktől. Persze ez is egy tanult minta, amit gyerekkorban sajátítunk el.

olvass tovább

Megtanultam változtatni

Az ember rengeteget képes fejlődni akár pár hónap alatt is. Ha kezdeni akar valamit a lehetőségekkel, amit kapott. Ha nem a rosszat látja meg abban, amit a gép dobott, hanem hajlandó változtatni.

olvass tovább

Tovább kell lépned a múlton ahhoz, hogy újra magadra találj

  • 2023. július 04.

Egy szakítás sosem egyszerű, főleg akkor nem, ha az az ember hagy el minket, akiért bármit megtettünk volna. Azonban bármilyen klisének hangzik, de a ’nem akarok kikelni az ágyból’ fázis hamar véget ér és az idő minden sebet begyógyít. A kérdés csak az, hogy mit tegyünk, hogy felgyorsítsuk a folyamatot?

olvass tovább