Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • DIVAT&STÍLUS
    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity
  • SZÉPSÉG
    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok
  • KERESD A NŐT
    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont
  • STYLELIFE
    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family
  • STYLE LOUNGE
  • STYLENEWS
    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények
  • STYLEHOME
Trendek:
Életstílus
Stylelife - Mi történik a héten?    2025.12.01-07.

Mi történik a héten? 2025.12.01-07.

Stylelife
Stylenews - Mindent a Mikulásról

Mindent a Mikulásról

Stylenews
Keresd a nőt! - Én nem akarom eladni magam

Én nem akarom eladni magam

Keresd a nőt!
Mobility - Manga Panda - Lexus Rz 300e Teszt

Manga Panda - Lexus Rz 300e Teszt

Mobility
Gasztronómia - 10 különleges forró csoki

10 különleges forró csoki

Gasztronómia
Divat & Stílus - Stílusiskola: így viselj fekete miniszoknyákat

Stílusiskola: így viselj fekete miniszoknyákat

Divat & Stílus
Keresd a nőt! - Ezeket a dolgokat szeretnénk megkapni tőletek, Férfiak

Ezeket a dolgokat szeretnénk megkapni tőletek, Férfiak

Keresd a nőt!
Stylelife - Táplálkozási problémák és hiányállapotok kutyáknál – amikor a bőr és a szőr jelez először

Táplálkozási problémák és hiányállapotok kutyáknál – amikor a bőr és a szőr jelez először

Stylelife
Keresd a nőt! - Mozaikcsalád – 'A mostoha'

Mozaikcsalád – 'A mostoha'

Keresd a nőt!
Keresd a nőt! - Amikor mindenki jobban tudja nálad, hogy neked mi a jó

Amikor mindenki jobban tudja nálad, hogy neked mi a jó

Keresd a nőt!
  1. Stylekids
  2. Gasztronómia
  3. Dolce Vita I.

Dolce Vita I.

  • 2014. február 20.
  • Komment

"A cukor egy teljesen halott anyag. Mesterségesen előállított, finomított kivonat csak kalorikus értéke van. A szervezetbe jutva elrabolja a már birtokolt tápanyagokat. Akik cukrot fogyasztanak, alkoholisták, anélkül, hogy tudnának róla." Dr. Shelton. Tulajdonképpen Dr. Shelton mindent elmondott tömören a cukorról, azért én bővebben kifejteném, hogy miért is alkoholisták a cukorfogyasztók, hol vannak a rejtett cukrok és milyen alternatívái vannak, amelyekkel édesíthetjük az "ételünket - életünket".

  Megosztás Küldés

Dolce Vita I. - Stylekids - Gasztronómia -
Egy pár riasztó tudnivaló erről a "szerről": A természetes szénhidrát az egyik fő táplálékunk, ezzel szemben a finomított cukor számos betegség forrása. A legfőbb ok, amiért ártalmunkra van, az, hogy a természetben előforduló növények cukortartalma lényegesen alacsonyabb, mint a bolti fehércukoré. A cukorrépa cukortartalma 18%, a finomított cukoré 99,9%. A szervezetünk nincs felkészülve ilyen töménységű cukor befogadására, ezért nemis képes maradéktalanul megemészteni, a fölös cukor megerjed.Erjedés: oldott állapotban lévő nitrogénmentes szerves anyagok, többnyire szénhidrátok felbomlása élesztőgombák, hasadógombák által. A cukor káros hatásai:

Alkoholképződés: Az alkohol tudjuk, hogy a májat és az idegsejteket károsítja, sejtméreg. A májsejtek bizonyos mennyiségig képesek az alkoholsemlegesítésre, viszont a fölösleggel nem tud mit kezdeni és a plusz munka megnagyobbodásra készteti a májat. Ezért lehetséges máj megnagyobbodás olyan embereknél, akik egyáltalán nem fogyasztanak alkoholt, viszont sok édességet esznek. Már gyerekeknél is megfigyelhető a máj ilyen elváltozása. A máj károsodása lévén a látás és a bőr épsége is veszélybe kerül. Az akne és a dermatitisz kialakulásában és fenntartásában a cukor komoly szerepet játszik.

Szívinfarktus: Nem csak a magas vérzsír szint és a mész rovására írható a szívinfarktus, a cukorfogyasztás is nagyban elősegíti. A jelenség magyarázata, hogy a cukor megköti a koleszterint, visszatartja a vérben.

Cukorbetegség: A finomított cukor fogyasztása megterheli a hasnyálmirigyet, az inzulintermelő béta-sejtek kimerülnek. A szervezet számtalan tartalékkal rendelkezik, az egyik ebből az inzulintermelés képessége. A hasnyálmirigyünk körülbelül 500 évre van kalibrálva. Az emberek a túlzott cukorfogyasztás segítségével képesek negyven-ötven év alatt elhasználni.

Elhízás: Elhízás a zsírvisszatartás miatt következik be. A többi tényezőt már ismerjük: többlet energiát és üres kalóriákat tartalmaz.

Az emésztőrendszer megbetegedései: Az emésztési zavarok hatvan-hetven százaléka megszűnik, amikor az étrendből kivonjuk a cukrot. A gyomorban fokozza a savkiválasztást, ezért extra módon savasít és hajlamosít a fekélyre. Gyakran okoz epehólyag-megbetegedéseket, gyomor és nyombélgyulladást. A cukor hatására a káros bélbaktériumok száma jelentősen megnövekszik.

Élesztőgombák- Candida túlszaporodása: Talán ez a leggyakoribb, habár nem az egyetlen egészségügyi probléma, amit a cukorfogyasztáshoz kötnek. Minden második ember candida gomba túlszaporodásban szenved, szándékosan nem mondtam fertőzést, ahogyan azt már az orvosok is emlegetik.Haladás, mert csak pár éve ismerik el és kötik össze a cukorfogyasztással. Magyarázata, hogy az élesztőgombákra szükségünk van, csak nem ekkora mennyiségben. Ők bontják le a szénhidrátokat. Csakhogy annyi táplálékot kapnak, hogy túlszaporodnak, mivel gombákról beszélünk minden tényező  adott nekik: a tápanyag, 37 C fok, nedvesség. Nem ők, hanem a melléktermékeik okozzák a sok-sok tünetet és problémát. Ez egy ördögi kör, és amikor az egyén újra cukrot " kíván", vagyis a gombái, akkor a kör bezárul. Egyetlen megoldás van, hogy megvonni a táplálékot, vagyis a cukrot, ilyenkor már szinte minden formáját és így megvárni, amíg visszacsökken a létszámuk, majd életmódot váltani a későbbiekben.

Rák: A cukor hatására a sejtek megduzzadnak, és a számuk is nő. Rákos folyamatok indulnak be a szervezetbe. Ma már kimutatták és tudják, csak még mindig ne elég publikus, hogy a rákos sejtek tápanyaga is a CUKOR! Összefüggés: Nem csak az élesztőgombák, hanem a bennünk élő minden egysejtű (baktériumok, vírusok, paraziták) táptalaja a savas környezet, amit a cukorfogyasztás biztosít. Ezek a gombák és egysejtűek fenntartása oxigént von el a sejtektől. A rákos sejtek oxigén szegény környezetben szaporodnak.

Vitamin és nyomelem hiány: A finomított cukor B1 vitamint von el a szervezetből. Ennek következménye a fokozott idegesség, agresszivítás, székrekedés, és légzési nehézségek. A fehér cukorsavasító hatása miatt a kalcium hiányt idéz elő. A kalcium hiány csontritkulást, fogromlást és angolkórt okoz. A gyerekek többek között azért is édesszájúak, mert a sok hús és sós étel miatt a szervezet kiegyensúlyozásra törekszik. Azonban ez tipikusan az az eset, amikor az egyik lyukat úgy tömöm be, hogy közben három másikat csinálok helyette. A finomított cukor nyomelem és vitamintartalma nulla! Ez azért érdekes, mert a megemésztéséhez többféle nyomelem és vitamin is szükséges. Ezeket mind a szervezettől vonja el.

Mirigyrendszer zavarait okozza: A finomított cukor károsítja az anyagcserét, összezavarja a hormonrendszert. A mellékvesék megnagyobbodását okozza. A cukor gyorsítja  a nemi érést, ingerli a nemi mirigyeket. Ennek köszönhetően e pubertáskor tízévente fél évet tolódik előre. (Egyik lehetséges magyarázat arra is többek között, hogy manapság minden a szexről szól!)

Fáradékonyság: A cukorfogyasztás hatására felszaporodik a pirosszőlősav a vérben. A sok pirosszőlősav fáradékonysághoz vezet. Ingadozó vércukorszint a cukor hatása miatt csökkent teljesítményképességhez vezet. A fehércukor csökkenti az életkort és mivel oxigént von el a sejtektől gyorsítja az oxidációs folyamatokat, vagyis öregít. Felmérések szerint: ma annyi cukrot fogyaszt el egy ember két hét alatt, mint amennyit elődeink kétszáz évvel ezelőtt egy év alatt. Évszázadokig a cukor csak a gazdagok kiváltsága volt (mellesleg nem finomított változatban), de mintegy százötven év alatt tömegcikké vált, mára bárki számára elérhető. Dr. Lablanchy állítása szerint a cukorfogyasztás egy évszázad alatt a kétszázszorosára nőtt.

Ami az egyik legnagyobb probléma, hogy kikapcsolja az immunrendszert, így szabad utat enged a baktériumoknak, vírusoknak, szabad gyökök elszaporodásának. Folytatjuk az alternatívákkal és hatásaikkal!

Szabóné Papp Emőke - Életmód tanácsadó

  • candida cukor cukor káros hatásai cukoralkohol cukorbetegség fáradékonyság káros cukorfogyasztás mirigyrendszer

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Megosztás Küldés

Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    Ints búcsút a cukornak! - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Ints búcsút a cukornak!
    • Stylelife
    Beteggé (t)esszük magunkat! - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Beteggé (t)esszük magunkat!
    • Stylelife
    5 esszenciális olaj, amely segít elpusztítani a Candidát
    Dilemma az ünnepek előtt: édesítő vagy cukor?
    Heti top 10A hét legjobb írásai
    Milyen csillagjegyű társ illik hozzád? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Milyen csillagjegyű társ illik hozzád?
    • Keresd a nőt!
    10 film, ami után elhiszed, hogy létezik az az egy, igaz szerelem - Stylenews, divat, életmód, stílus
    10 film, ami után elhiszed, hogy létezik az az egy, igaz szerelem
    • Stylenews
    Addig tényleg nem számít komolynak egy kapcsolat, amíg nincs közös életterület? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Addig tényleg nem számít komolynak egy kapcsolat, amíg nincs közös életterület?
    • Keresd a nőt!
    30 romantikus vígjáték téli estékre
    Ezeket a dolgokat szeretnénk megkapni tőletek, Férfiak
    Naivitásom, nem a gyengeségem jele
    Nők, a kombinálás mesterei
    A tökéletes téli édesség: gőzgombóc recept
    Stílusiskola: Téli outfitek sportcipővel
    8 karácsonyi dekorációs ötlet, melyet könnyedén elkészíthetsz

    Kapcsolódó cikkek

    Ints búcsút a cukornak!

    Ints búcsút a cukornak!

    Beteggé (t)esszük magunkat!

    Beteggé (t)esszük magunkat!

    5 esszenciális olaj, amely segít elpusztítani a Candidát

    5 esszenciális olaj, amely segít elpusztítani a Candidát

    Dilemma az ünnepek előtt: édesítő vagy cukor?

    Dilemma az ünnepek előtt: édesítő vagy cukor?

    Új év, új szokások? – Így mondhatsz búcsút a cukornak

    Új év, új szokások? – Így mondhatsz búcsút a cukornak

    Közeleg az új év - Mondj búcsút a cukornak!

    Közeleg az új év - Mondj búcsút a cukornak!


    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legfrissebb cikkek
    Divat & Stílus
    Szépség
    Életmód
    Otthon & Design
    Stylelife

    DIVAT&STÍLUS

    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity

    SZÉPSÉG

    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok

    KERESD A NŐT

    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont

    STYLELIFE

    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family

    STYLE LOUNGE

    STYLENEWS

    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények

    STYLEHOME

    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • DIVAT&STÍLUS
      • Hírek
      • Stílusiskola
      • Celebrity
    • SZÉPSÉG
      • Smink
      • Bőrápolás
      • Hajápolás
      • Illatok
    • KERESD A NŐT
      • Fesztelen mindennapok
      • Lélekhangok
      • Férfi szemmel
      • Szívvonal
      • Férfiszempont
    • STYLELIFE
      • Gasztronómia
      • Otthon & Design
      • Egészség
      • Fitness
      • Stylebusiness
      • Utazás
      • Esküvő
      • Stylekids
      • Style family
    • STYLE LOUNGE
    • STYLENEWS
      • Aktuális
      • Interjúk
      • Mobility
      • Style ART
      • Kultúr-kitérő
      • Rendezvények
    • STYLEHOME
    • MENSTYLE.HU