Leírás bemutatkozás, szolgáltatások
Ahol a természet meghatározó nagy térformái, a síkság és a hegy egykoron egymásba szaladtak, s összeölelkezésükből szelíd dombhajlatok születtek, s mely tájat ma Bükkaljának neveznek, ott található egy 2300 lelkes Árpád-kori település: Bogács.
Nevét napjainkra gyógyfürdője tette ismerté. Az ötven évvel ezelőtt feltárt 70 fokos termálvíz jó hírét a félévszázad alatt sok százezer vendég vitte szét a világba, minek nyomán nyaranta megháromszorozódik Bogács lakossága.
Sok, érdekes, vendégmarasztaló program jellemzi a falut. Szinte minden hétvégén történik valami egyedi, borfesztivál, egészségnapok, fürdőfesztivál, Márton napi libaünnep, hogy a színes kavalkádból néhányat megemlítsünk.
Csáter apó - hivatalos nevén Hegyi József - a dédapám volt. Kiváló bogácsi borász, aki azt vallotta: nem a bor a lényeg, hanem a borozgatás. A bor nála csupán eszköz volt egy különleges lelkiállapot megteremtéséhez. Egészen pontosan, a bor nem csupán mámort adott neki, hanem feledkezést és főleg lelki békét. Ehhez a különleges nirvána állapothoz természetesen minőségi bor dukált. Ezért dédapám földi életében mindig azt hangoztatta: a bornak olyannak kell lennie, mint az asszonyhűségnek és a férfiúi jellemességnek. Vagyis szilárdnak és rendíthetetlennek.
A pince 40 személy befogadóképességű, s a bükkaljai borok gazdag választékát kínálja, így fehérborból rizlingszilvánit, és Chardonnayt, vörös és rozéborból Medinát, Zweigeltet, és Cabernet Sauvignont.
A borokhoz borkorcsolyaként sajtokat, Csáter tálat, zsíros kenyeret szolgálnak fel, akár lilahagymával és tepertőhalommal is, sőt csoportoknak megrendelésre, főtt ételeket, pl. pincepörköltet, gulyást is elkészítenek.
A finom ételek és italok mellé ismeretterjesztő beszélgetés is járul, a környék nevezetességeivel, legendáival is megismerkedhet az idelátogató. A vendégek idegenvezetést is kérhetnek, a vidék természetes szépségei, nevezetességei mindenkit rabul ejtenek.
Térkép elhelyezkedés