Kulcsszó keresés /


Alakor tészta - Az egészséges is lehet finom!

  • 2019. november 22.

A tésztákról általában a nagyon finom, ám nem kifejezetten egészséges ételekre szoktunk asszociálni. Pedig nem kell lemondanunk a kivételes ízekről még abban az esetben sem, ha valami olyat szeretnénk fogyasztani, ami nem árt a szervezetünknek. Az alakor búzából előállított, fürjtojásos, tojás nélküli és teljes kiőrlésű tészták, melyek a Bükki Nemzeti Park védjegyét is megkapták, egészen biztosan kicsik és nagyok kedvencei lesznek!

olvass tovább

Őszi recept ötlet: mexikóival a hideg ellen

  • 2019. november 06.

A mexikói ételekről valószínűleg a fűszeres, kissé csípős, intenzív ízvilág jut elsőre eszünkbe, és mi másra is lehetne a szükségünk a borongós, sokszor fagyos időben? Ez a recept egészen biztosan bearanyozza a napunkat, de legalábbis úgy érezhetjük majd, minta egy távoli országba utaztunk volna. Tökéletes vacsora ötlet őszi estékre!

olvass tovább

Seat Tarraco - Nézd meg 360 fokban a 7 üléses SUV-t

  • 2019. szeptember 16.

Kipróbáltuk a spanyol márka 7 üléses SUV-ját, a Seat Tarraco-t, és most szeretnénk 360 fokos felvételekkel megmutatni, hogy hogyan is néz ki. Úgy gondoljuk, hogy egyértelműen kiderül, hogy egy meglehetősen méretes és tágas járműről van szó, amiben a család apraja-nagyja kényelmesen elférhet, akár egy hosszabb út során is.

olvass tovább

Ezekre az ételekre van nagy szüksége a bőrödnek

  • 2019. szeptember 16.

A bőrünk elváltozásai szinte mindig annak a jele, hogy belül, a szervezetünkben valami nincs száz százalékig rendben. Lehet ez allergia, betegség, vagy éppen bizonyos vitaminok, nyomelemek hiánya. Vannak viszont ételek, amik mind jótékony hatással bírnak a bőrünkre, ezért kifejezetten ajánlott a fogyasztásuk. Lássuk, melyek ezek!

olvass tovább

Anyák lazán: Fogyni vagy nem fogyni?

  • 2019. szeptember 12.

Rengeteg anya küzd azzal, hogy az évekkel és a gyerekek számával egyenes arányban csúsznak fel észrevétlenül a kilók. Persze mindig vannak kivételek, és léteznek kismamák, akik a szoptatással fogynak, de én nem ez vagyok.

olvass tovább

Intimitás Gourmet - Vagyis Étel és szex!

Riport Hummel Zsolttal, aki az ételeken és a főzésen keresztül tudatosította magával a testi és lelki érintkezés lényegét. Olyan párhuzamokat fedezett fel a két terület között, ami által teljesen új megközelítésből érezhetjük és élvezhetjük a párkapcsolatok testiségét. Egészen az alapanyagoktól, azok minőségétől, az étkezés milyenségén át, az élvezeti értékének fokozásáig. Ugyanúgy, mint az intimitásban!

olvass tovább

A francia gasztronómiáról

2010-ben a franciák gasztronómiája felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökségének a listájára. Értékelték a minőségi alapanyagok beszerzését, és hogy elsősorban helyi termelőktől szerzik be azokat. Sokat számított az ételek figyelmes összeválogatása, valamint a borok és az ételek megfelelő összeválogatása. Ezenfelül kiemelkedő a terítés és az ételek külalakja, és az asztal körüli jó hangulat.

olvass tovább

Az olasz gasztronómia

Az olaszok számára az étkezés társasági esemény, a legegyszerűbb ételeket is nagy élvezettel fogyasztják. Az olasz konyha lényegesebben egészségesebb a magyarnál, hiszen több zöldséget használnak, és a nálunk elterjedt sertészsír helyett olivaolajat használnak. Ugyanakkor vonható párhuzam a két ország szokásai között, hiszen tőlük vettük át a vörös-és fokhagymát, valamint a száraztésztát.

olvass tovább