Mikulásváró édességek
Azoknak, akik mindent az utolsó pillanatra hagynak; vagy csak szimplán nem a konyha ördögei - én megértelek -, következzenek a legegyszerűbb, gyorsan elkészíthető sütemények.
olvass továbbAzoknak, akik mindent az utolsó pillanatra hagynak; vagy csak szimplán nem a konyha ördögei - én megértelek -, következzenek a legegyszerűbb, gyorsan elkészíthető sütemények.
olvass továbbEgy bőséges gulyásleves, a csirkepörkölt, a krémes sütemények, és az ünnepek mellett senki sem számolgatja a kalóriákat. Ha növesztesz egy kis úszógumit, majd elrejted néhány túlméretezett pulóver és kabát alatt, a kutya sem veszi észre. Így is hozzá lehet állni a dologhoz, meg úgy is, hogy egészséges, jókedvű, és magabiztos akarsz maradni az év második felében is, és semmiképp sem fél napokat eltölteni az edzőteremben és éheztetni magad a tavasz beköszöntével.
olvass továbbEz egy igazi őszi szupergyors és szuperfinom vendégváró sütemény! A tésztát 5 perc alatt össze tudod dobni, a belső töltelék pedig a gyümölcsök esztétikus felvágása és elhelyezése nélkül is megvan további 5 percen belül.
olvass továbbA legtöbb családnak megvan a saját csokitorta receptje, de ezt az egyet tényleg szívből ajánlom mindenkinek! Ez az a csoki torta, ami annak is ízlik, aki egyébként a gyümölcsös sütiket kedvelők táborába tartozik. Nagyon könnyű, nagyon csokis.
olvass továbbKönnyű, habos, azt is mondhatnánk, hogy az egyik „legcsajosabb” sütemény ez. Szerintem egy barátnőkkel töltött délutánon kevés jobb választás lehet ennél, szóval kedves hölgyek figyelem, mert most a Mi süteményünk receptje következik!
olvass továbbVajon mit fogyasztott vacsorára életében utoljára Lady Diana, Michael Jackson, vagy John F. Kennedy? A következő lista egy kissé morbid, de annál érdekesebb. Azt például egész biztosan nem gondoltad, hogy Raszputyin mézes süteményt evett a legutolsó alkalomkor.
olvass továbbJuhuuuuj újra támad a gingerbread man! Teljes kattanásom van, imádom ezt a figurát, olyan karácsonyi, annyira cuki. Ilyenkor még a telefonom háttérképernyőjén is mézeskalácsemberkék vannak!
olvass továbbImmár második alkalommal rendezik meg a hazai cukrászatok és sütemény manufaktúrák kétnapos seregszemléjét a II. Sütemény és Tortafesztivált. A tavalyi hétvégén közel hétezren látogattak ki a fesztiválra, ahol 40 meghívott cukrász remekeit kóstolhatta meg a közönség. Idén a Millenáris D épülete ad otthont november 21-22-én a II. Sütemény és Tortafesztiválnak, ami kiállítás és vásár is egyben.
olvass továbbVégre itt van minden idők, legalábbis az idei nyár kedvenc brownie receptje! Egy tökéletes édesség, ahol keveredik az édes lágyság, a darabos, markáns keksszel. Ezzel a desszerttel garantáltan hódítani fogsz vendégeid körében!
olvass továbbMert gurul, és piros. Mert isteni. Mert ha látjuk, tudjuk, itt a nyár. Mert szörpben is a kedvencünk. Lehet belőle mennyei gyümölcstortát készíteni, meg mindenféle másmilyen süteményt is. Kell még indok? Nekünk van még nyolc érvünk, hogy miért szeretjük.
olvass továbbVészesen közeleg a bikiniszezon, de a koplalás gondolatától is feláll a hátadon a szőr? Nem kell lemondanod mindenről, ami finom. Édesítsd a süteményeidet, kedvenc italaidat steviával, így az ízek ugyanolyan finomak maradnak, mint azelőtt, viszont a kilók könnyebben leolvadnak rólad.
olvass továbbNem véletlen, hogy az áfonya az egyik legkedveltebb bogyós gyümölcs, hiszen hihetetlenül egészséges. Mindössze egyetlen adag áfonya annyi antioxidánst tartalmaz, mint amennyi 5 adag sárgarépában vagy brokkoliban megtalálható. Rendszeres fogyasztása csökkenti a különböző szív-és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, a szürkehályog, és egy tucat öregkori betegség kialakulásának kockázatát is. Szóval az áfonya szép és jó, de valljuk be igazán jellegzetes, savanykás íze miatt szeretjük. Na, meg a kékeslila színéért, aminek hála bármelyik sütit fel lehet dobni vele!
olvass továbbEz az a zöldség, amelyet szerintünk nem vesznek elég komolyan. Sokan megeszik a hagyományos változatát savanyúságként, de aztán itt megáll a tudomány. Nem így két kedvenc mintaanyukánknál!
olvass továbbHa csak kevés időnk marad, akkor is készíthetünk finomságokat az ünnepekre, gyerekzsúrokra. Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusa két olyan gyorsan elkészíthető receptet is ajánl, ami biztosan a gyerekek kedvence lesz.
olvass továbbA gesztenyeliszt Olaszországból került hozzánk, a mai Toszkána környékén használták először a középkorban. Kezdetben a szegények eledele volt, ám a későbbiekben egyre népszerűbbé vált különleges íze miatt. Napjainkban elsősorban azért kedvelt, mert gluténmentes, így lisztérzékeny diétában is alkalmazható
olvass továbbNem tudok elszakadni az ősz hangulatától, és ezzel együtt a szezon gyümölcseitől. Stílusosan az őszibarack az egyik kedvencem, bármilyen formában a legjobb sütemény alapanyag. Ezt a lepényt a teljesen kezdőknek ajánlom, vagy azoknak, akik kb. 5 hozzávalóból akarnak valami látványosat kihozni.
olvass továbbKevés ilyen előkelő hangzású sütemény van, melynek névadója ráadásul egy törékeny balerina, Anna Pavlova volt. A torta származása körül elég sok vitás kérdés van, ezzel most senkit sem untatnék, legyen elég annyi, hogy a Pavlova-torta Ausztrália, de még inkább Új-Zéland nemzeti desszertje - és tulajdonképpen egy hatalmas habcsók, minden földi jóval megpakolva. Amilyen egyszerűnek hangzik, olyan kényes elkészíteni, hogy az alap kívül kemény, belül viszont puha, krémes maradjon. Ez a recept az eredeti, bárhol megtekinthető változat, semmit sem változtattam rajta.
olvass továbbGondolnátok, hogy a következő képsorok valójában sütemények? Méghozzá egy san franciscoi mestercukrász keze munkáját dicsérik. Debbi Goard imád süteményeket készíteni. Nem is akármilyeneket. Nézzétek meg képgalériánkat!
olvass továbbGőzölgő kávé és tea, édes sütemények, a tompa fényben megcsillanó cukortartók… Bárhol is legyünk a világon, ha belépünk az ajtaján ez a látvány fogad bennünket. Róma: Caffé Greco, Velence: Florian, Párizs: Les Deux Magots
olvass továbbAlma és fahéj a legjobb páros. Ha már meguntuk a pitét, a tepsis süteményt, vagy a palacsintát, akkor süssünk belőle muffint! Ezer éve készítem ezt a receptet, és még soha nem volt rá panasz, valahogy mindig elfogyott egyszerre.
olvass tovább