Kulcsszó keresés /


Május 8. a Petefészekrák Világnapja

  • 2018. május 08.

Egyedülálló művészfilmmel kampányol a Petefészekrák Világnapján a Mályvavirág Alapítvány. Európa 100 másik betegszervezetével együtt, egységesen május 8-án jelenteti meg a berlini modell, Nancy Dietze részvételével készült kisfilmet. Nancy közel hét éven át küzdött a petefészekrákkal, a kisfilm az ő hagyatékaként hívja fel a figyelmet a korai diagnózis és a rendszeres szűrővizsgálatok fontosságára.

olvass tovább

Nem kell éhezned a tökéletes alakhoz - készülj a nyárra ínycsiklandó ételekkel

  • 2018. március 05.

Hiába örvend egyre nagyobb és nagyobb népszerűségnek az egészséges életmód és a tudatos táplálkozás, még mindig rengetegen vannak, akik a diétázást vagy egészséges táplálkozást az éhezéssel azonosítják. Pedig a tökéletes – különösen a nyár közeledtével áhított – alak eléréséhez nem szükséges lemondani kedvenc fogásainkról, mindössze egészségesebb, minőségibb alapanyagokra kell váltanunk. Ezt az elvet vallja Németh Dorottya is, aki a YoloFood menüit éppen olyan emberek számára állította össze, akik tenni szeretnének egészségük és ragyogó megjelenésük érdekében.

olvass tovább

Top5: 2018 legnépszerűbb diétái

  • 2018. január 05.

Azt már mondanunk sem kell, hogy az egészséges élet elengedhetetlen része a megfelelő táplálkozás, illetve a rendszeres testmozgás, azonban vannak olyan alkalmak, amikor egy kicsit nagyobb segítségre van szükség, éppen próbálnánk elengedni megannyi rossz szokást, vagy csak egyszerűen egy kis frissítésre van szüksége a szervezetünknek. Mindehhez összegyűjtöttük azokat a diétákat, amelyek nagy valószínűség szerint 2018 legnépszerűbbjei lesznek!

olvass tovább

Az ezer arcú édesburgonya - recept ötletek az egyik legegészségesebb szénhidrátforráshoz

  • 2017. november 15.

Szerencsére hazánkat is elérte az édesburgonya népszerűsége, így már majdnem olyan könnyen hozzáférhető szénhidrátforrássá vált, mint a jól megszokott, ám kevésbé egészséges rokona. Akár ezerféle módon felhasználható mind a sós vagy édes ételekhez. Most néhány olyan különleges receptet válogattunk össze nektek, amik nem csak diétához, de akár egy hétköznapi vacsorához is tökéletesek.

olvass tovább

Miért érdemes kókuszzsírral sütni?

  • 2017. október 19.

Görgey Artúr már 1851-ben megírta „A kókuszzsír szilárd és folyékony zsírsavairól” címmel értekezését, de napjainkban sokan mégsem ismerik ezt a sütés közben is szagtalan, és epebetegek diétájában is használható alapanyagot. A kókuszzsír tulajdonságainak részletes megismeréséhez Varga Dóra, a Budai Endokrinközpont dietetikusának segítségét kértük.

olvass tovább

3+1 tuti tipp, hogyan tartsd magadtól távol ősszel is a kalóriákat

  • 2017. október 16.

A legtöbbünk meleg időben kevésbé kívánja az energiában dús falatokat és a kalóriabomba nasikat (oké, azért a fagyinak és a vattacukornak nehéz nyáron ellenállni, nemde?), azonban az ősz hűvösebb napjainak beköszöntével az ínségesebb időkre hájat növesztő mókusokat megszégyenítve vetődünk rá a jó nehéz kajákra, avagy szimplán – észrevétlenül - dupla adagot majszolunk el a diétás fogásokból.

olvass tovább

Egészséges chia lekvár

  • 2017. szeptember 30.

Sokat hallani mostanság arról, hogy mennyire egészséges a chia mag, de nem csak hogy egészséges, a felhasználhatósága is nagyon sokrétű. Az egyik tulajdonsága, hogy folyadékban megduzzad, és zselés állagot vesz fel. Épp ezért tökéletes lekvár készítéséhez is. A legjobb benne pedig az, hogy mindössze két hozzávalóra van szükségünk ahhoz, hogy szuper egészséges lekvárt készíthessünk el. Ha épp diétáztok, vagy éppen csak szeretnétek egy kicsit egészségesebben étkezni, akkor mindenképp próbáljátok ki ezt a receptet.

olvass tovább

Bounty szelet házilag

  • 2017. szeptember 14.

Ugye te is odáig vagy a csokis-kókuszos finomságért? Van egy jó hírünk! Elhoztunk nektek egy egyszerű és gyors Bounty receptet, ami szinte ugyan olyan finom és omlós, mint az eredeti! Az ízét pedig nem is kell részleteznünk. Az alap recept könnyen átvariálható a paleo és vegán diétázók ízlése szerint is. Lássuk hát az édes finomságot lépésről-lépésre!

olvass tovább