Kulcsszó keresés /


10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről

  • 2025. március 12.

A japán gasztronómia világszerte elismert precizitásáról, kifinomultságáról és az összetevők iránti mélységes tiszteletről. A hazánkban immár 15 éve jelenlévő NOBU-birodalom helyi képviselője, a NOBU Budapest most betekintést nyújt a japán konyhaművészet 10 legfontosabb fogalmába Schreiner Gábor, a NOBU executive chef-jének segítségével, amelyeknek köszönhetően jobban érthetjük és élvezhetjük ezt a fajta kulináris világot!

olvass tovább

Zöld Rendszám Nélkül - Cupra Terramar Plugin-Hybrid

  • 2025. március 12.

A Cupra Terramar, a spanyol márka új, izgalmas modellje, amely a crossover és SUV piacot célozza meg, egyre több figyelmet kap a magyar autórajongók körében nem csak hazai vonatkozása miatt. A plugin-hybrid változat különösen érdekes lehet azok számára, akik a fenntarthatóságot és a hatékonyságot szeretnék kombinálni a dinamikus vezetési élménnyel. Azonban a magyarországi szabályozásoknak "hála" már nem kaphat zöld rendszámot, pedig igazán megérdemelné.

olvass tovább

Gin & Tonic: gyógyszerből ikonikus koktél

  • 2025. március 12.

A Gin & Tonic nem csupán egy frissítő ital, hanem egy igazi klasszikus, amely évtizedek óta hódít világszerte. Bár ma már elegáns bárokban és nyári estéken kortyolgatjuk, a története korántsem indult ilyen fényűzően. Eredetileg a brit katonák malária elleni védekezésének részeként született meg, és hosszú út vezetett addig, hogy egy egyszerű, kesernyés gyógyszerből az egyik legkedveltebb koktél váljon belőle.

olvass tovább

Tropicárium Magyarország különleges állatkertje

  • 2025. március 11.

Idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Tropicarium, amely egész évben számos látogatót vonz. Különleges állatvilágával egyedülálló a régióban, így nemcsak magyar, hanem külföldi turisták körében is népszerű úti cél. Különösen a híres cápás alagút teszi emlékezetessé a látogatást, amely miatt sokan kifejezetten a Tropicarium miatt érkeznek Magyarországra.

olvass tovább

A bodzalé titkai: Természetes erősítő az immunrendszernek

  • 2025. március 11.

A bodzalé évszázadok óta a népi gyógyászat egyik kedvelt itala, amelyet nemcsak az íze, hanem számos egészségügyi előnye miatt is nagyra becsülnek. A fekete bodza (Sambucus nigra) bogyóiból készült ital antioxidánsokban, vitaminokban és gyulladáscsökkentő vegyületekben gazdag, így kiváló természetes támogatást nyújthat szervezetünk számára. De vajon pontosan milyen hatásai vannak, és hogyan érdemes fogyasztani? Nézzük meg részletesebben!

olvass tovább

A legjobb pizzák nyomában – A Stylemagazin top 3 kedvence

  • 2025. március 11.

A Stylemagazin csapatával belevetettük magunkat Budapest legjobb pizzáinak felfedezésébe, és három olyan helyet találtunk, amelyeket bátran ajánlunk minden pizzakedvelőnek. Ezek pedig nem mások, mint a Trattoria Toscana Étterem, az Alessio Kávézó és Étterem, valamint a Riso Ristorante & Terrace.

olvass tovább

A figyelmes hallgatás művészete - Mindfullness technika, amely megváltoztatja a kapcsolataidat

Hogyan figyelünk egymásra, mikor másokkal beszélgetünk? Hallgatni mindenki tud, de nem mindenki van jelen a párbeszéd közben. Az elménk hajlamos elkalandozni, amikor valaki más beszél és ilyenkor elkezdjük túlgondolni, félreértelmezni a hallottakat, a saját belső hitrendszerünk és félelmünk szerint. Ebből ered a híres mondás, miszerint elbeszélünk egymás mellett.

olvass tovább

Nem Fog

Vannak mondatok, amelyeket újra és újra elmondunk magunknak, hátha egyszer igazak lesznek. „Majd megváltozik.” Majd belátja, majd jobban fog szeretni, majd észreveszi, hogy mit veszít el, ha így folytatja. Majd… majd… majd. De nem fog.

olvass tovább

Óraátállítás 2025: Mikor és miért állítjuk előre az órákat?

  • 2025. március 10.

Idén tavasszal ismét elérkezik az óraátállítás időpontja: 2025. március 30-án, vasárnap hajnalban 2 óráról 3 órára kell előreállítani az órákat. Ezzel hivatalosan is megkezdődik a nyári időszámítás, amely egészen október végéig tart majd. Az átállás célja, hogy a nappali világosságot hatékonyabban kihasználjuk, így energiát takarítsunk meg és hosszabb ideig élvezhessük a természetes fényt az esti órákban.

olvass tovább